Wedstrijdverslagen dames 1

seizoen 2020-2021

HLB van Daal DS1 - Spivo ds 1

GEEN PUNTEN VOOR SPIVO DAMES 1

Op zaterdag 10 oktober mocht Spivo Dames 1 naar Den Dungen voor de wedstrijd tegen HLB Van Daal/DS. Zij hadden nog geen set weggegeven dit seizoen, dat beloofde dus een lastige wedstrijd te worden. Spivo ging er vol vertrouwen in, maar na 1,5 uur spelen was de conclusie dat het niet genoeg was om een set te winnen. 

De dag begon niet vlekkeloos. Kirsten was haar wedstrijdshirt vergeten en kwam te laat op de carpool, de boetepot is dus weer lekker aangevuld. In verband met de coronamaatregelen moesten we, eenmaal aangekomen in bij de sporthal in Den Dungen, nog ruim een half uur wachten tot we de zaal in mochten. Het was ijskoud buiten, het regende en sommige zagen zelfs al sneeuwvlokken uit de lucht komen. De tijd hebben we maar opgevuld met een mooie Skype sessie vanuit de auto’s, wat dansjes en een wandeling om ons warm te houden. Ook de teambespreking hebben we maar op de parkeerplaats gedaan. Uiteindelijk mochten we na 40 minuten wachten de zaal in. 

 

Eenmaal binnen konden we beginnen met de warming-up, dit was wel nodig want de dames waren aardig afgekoeld. We hebben lekker in staan slaan, ook met de nodige agressie na al het lange wachten.  

 

De wedstrijd begon met de opstelling: Rachelle, Zara, Daisy, Alicia, Sabine, Maaike en libero Charlotte. HLB Van Daal/DS liet zien waarom ze nog geen set hadden afgestaan, maar Spivo merkte ook dat er toch zeker wel wat te halen viel. Helaas maakten we zelf teveel foutjes, gelukkig wel afgewisseld met ook hele goede dingen. Zo zaten er mooie service series in ons spel waardoor we na een achterstand vaak goed terug kwamen. Ook werd er van alles geprobeerd met goede invalbeurten van de andere dames, maar ook dit kon het verschil niet maken. We hebben ontzettend hard gestreden, maar het mocht helaas niet baten. We verloren de wedstrijd met 4-0 (25-19, 25-19, 25-19, 25-22). 

 

We hebben het niet makkelijk weg gegeven en dat is iets waar we ook trots op mogen zijn. Maar het is duidelijk dat we nog veel te leren hebben en dat zal ook in de trainingen moeten blijken. Tijdens de training dinsdag zullen we deze punten zeker benoemen. 

 

Volgende week gaan we er weer met goede moed tegenaan, dan spelen we om 17.30 uur tegen Hajraa DS1. De wedstrijd zal weer te volgen zijn via de live verbinding op Facebook. Tot dan!

spivo ds1 - vcn ds3

EERSTE WINST VOOR SPIVO DAMES 1

 

Spivo Dames 1 heeft de tweede competitiewedstrijd gewonnen! Vooraf waren de meiden al blij dat er in deze bijzondere tijd gespeeld mocht worden en ze hun favoriete sport mochten uitoefenen. Na een wisselvallige eerste set, was er vanaf set twee geen houden meer aan waardoor er vier punten op de ranglijst werden bijgeschreven!

 

Na alle spanning rondom het coronavirus, en wat quarantaines en negatieve testen, mochten wij als Spivo Dames 1 op zaterdag 3 oktober 2020 tegen VCN Dames 3 gaan spelen. Dit keer helaas niet in de vertrouwde Den Oert, maar in Sporthal Olympia.  Na lekker te hebben warmgelopen op de ontzettend fijne en motiverende muziek van Charlotte, waren wij er klaar voor! Monique gaf ons voor de wedstrijd nog wat zinnige tips mee en daarmee kon de wedstrijd beginnen.

 

In de eerste set begonnen we in het veld met Sabine, Megan, Daisy, Lisa, Alicia, Willianne en libero Charlotte. Laatstgenoemde kon na 10 dagen quarantaine gelukkig weer bij de wedstrijd zijn en daar waren we natuurlijk ontzettend blij mee! De eerste set was helaas niet goed genoeg. Er werden teveel eigen fouten gemaakt en het basisniveau lag hierdoor te laag. VCN won deze set terecht met 14-25.

 

Na een motiverende peptalk van de coaches begonnen we aan set 2. Ook begonnen we deze set met een ietwat andere opstelling: Maaike, Rachelle en Zara begonnen in het veld en lieten zien dat ze heel goed konden invallen. Het niveau werd opgeschroefd en het basisniveau was hierdoor weer waar we het wilde hebben. Er werd echt een ontzettend goed spelletje gespeeld en Spivo was simpelweg niet meer te stoppen. Set 2, 3 en 4 sloten we hierdoor ook met winst en een heel positief gevoel af. Een fantastische 3-1 overwinning voor ons dus!

 

Wat een ontzettend lekker gevoel dat de eerste winst in de pocket is! Dit werkt uiteraard ontzettend motiverend om aankomende week weer keihard te gaan trainen en uit te kijken naar de volgende wedstrijd. Dan spelen we tegen HLB Van Daal/DS. Dit zal een leuke en lastige wedstrijd worden omdat HLB Van Daal/DS nog geen set heeft afgestaan. Maar ze moeten absoluut oppassen voor ons, want wij gaan vol voor de winst!

 

Alle Facebook kijkers weer ontzettend bedankt voor de aanmoedigingen op afstand en tot volgende week!

 

odi Ds1 - spivo ds1

SPIVO KOMT TE LAAT OP STOOM

 

Spivo Dames 1 heeft de competitie helaas niet kunnen beginnen zoals gewenst. Doordat het team te laat op stoom kwam kon er vanaf set 3 pas goed worden meegedaan met het spelletje van ODI. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van Spivo waardoor de laatste set toch nog werd gewonnen en er één punt mee naar Spijkenisse werd genomen. 

 

Op zaterdag 19 september 2020 stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was ODI uit Oost West en Middelbeers. Na een ruim uur in de auto te hebben gezeten kwam Spivo ruim op tijd aan in de sporthal. Er werd nog een drankje gedaan in de kantine, Monique sprak het team toe en ook werden de nodige bananen nog even weggewerkt. 

 

Tijdens de warming up, die soepeltjes verliep en waar er al veel mooie ballen werden geslagen, werd duidelijk dat de tegenstander zich ook goed had voorbereid. Dat beloofde een mooie pot te worden!

 

Spivo begon met Maaike, Lisa, Rachelle, Daisy, Zara, Alicia en libero Charlotte. In set 1 werd meteen duidelijk dat ODI alles goed op orde had, terwijl Spivo juist nog even moest wennen. Dit was helaas het algemene beeld van set 1 en 2. Spivo probeerde van alles, onder andere door het inbrengen van Kirsten, Willianne en Sabine, maar ODI was duidelijk de betere partij deze sets. Set 1 werd met 25-14 verloren en set 2 met 25-12. 

 

In set 3 kwam Spivo er beter in. De service werd beter en ook de verdediging stond alle ballen op te harken. Het geloof in het eigen kunnen nam hierdoor weer toe. Helaas konden we het aan het einde deze set niet afmaken en werd de set verloren met 25-21. 

 

In set 4 waren we zo gedreven dat het ons eigenlijk heel makkelijk af ging. We speelden onze eigen spelletje en opeens waren wij het leidende team. We bewezen dat opgeven geen optie is voor ons en wonnen de laatste set met 19-25. 

 

De wedstrijd kon ondanks het verlies wel met een positief gevoel worden afgesloten. Daarnaast hebben we veel geleerd. Aankomende week weer hard aan de bak om beter te worden! Volgende week zaterdag (26 september) spelen we 17.30 uur thuis tegen VC Volt D1. Tot dan!

spivo ds1 - nvc ds1 (bekerwedstrijd)

SPIVO DOOR NAAR DE TWEEDE RONDE VAN DE NATIONALE BEKER

 

Spivo Dames 1 is dankzij de 3-0 winst tegen NVC D1 door naar de tweede ronde van de Nationale Beker. Het niveau verschil tussen de twee teams was aanzienlijk waardoor Spivo geen moment in de problemen is gekomen. En daarmee zijn we het officiële seizoen met een goed gevoel gestart!

 

Eindelijk was het zover. Met de vijf P’s (positiviteit, plezier, passie, prestatie en positie) van coach Monique in het achterhoofd mocht Spivo Dames 1 haar eerste echte wedstrijd na maanden weer gaan spelen, dit keer tijdens de 1e ronde van de Nationale Beker. Helaas mochten we door alle corona maatregelen in de zaal geen publiek ontvangen, maar de harde kern zat in de kantine of achter zijn telefoon om onze wedstrijd live te volgen. Allen dank hiervoor, we hebben de (digitale) aanmoedigingen zeker gevoeld.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we zoals gewoonlijk een positieve peptalk van onze coach Monique. De hoofdboodschap was duidelijk: die meiden een poepie laten ruiken. Nee grapje. Lekker gaan spelen en het beste uit jezelf halen was het belangrijkste, dan zou het goede volleybal vanzelf komen. Enthousiast en vol adrenaline begonnen we vervolgens met de warming-up en tijdens het inslaan ging het er al vol passie aan toe.

 

En dan eindelijk het moment waar we al zo lang naar toe werkten: De wedstrijd kon beginnen. We begonnen met Maaike, Sabine, Rachelle, Daisy, Zara, Alicia en libero Charlotte. NVC had wat tegenslagen gehad omtrent het coronavirus en was daardoor niet helemaal compleet. Zij kregen gelukkig versterking vanuit het 2e damesteam. Helaas was het team hierdoor niet op volle oorlogssterkte.

 

Spivo begon goed aan de wedstrijd, er werd goed geserveerd en harde en tactische punten werden afgewisseld. Langzamerhand liep Spivo weg van NVC. Opvallend was wel dat ons eigen spelletje wat trager was dan normaal. Monique wees het team hierop tijdens de time-out en daarna ging de stroomversnelling erin. Eerste set: 25-10 winst.

 

De tweede en derde verliepen redelijk gelijk. De servicedruk bleef goed, het spel was stabiel en er werden mooie punten gescoord. Kirsten, Willianne, Lisa en Megan werden ook ingezet en ook zij lieten zien dat Spivo vandaag duidelijk de betere partij was. Spivo was simpelweg on fire. Maar we moeten wel eerlijk zijn, de tegenstander liet wat steekjes vallen waardoor het voor ons wel makkelijker werd gemaakt. Set 2 werd gewonnen met 25-9 en set 3 met 25-8.

 

Een duidelijke 3-0 overwinning voor Spivo dus! Naast dat we blij waren met de overwinning, konden we ons ook alvast verheugen op de bittergarnituur van coach Monique omdat we de tegenstander twee sets onder de 10 hebben gehouden. Verbeterpunt voor de volgende wedstrijd: Monique mag zich niet meer bemoeien met het in- en uitroepen van de bal…

 

Aanstaande zaterdag spelen we tegen ODI D1 in Oost West en Middelbeers. Graag zien we u op de week erop (zaterdag 26 september) om 17:30 weer in de kantine op 1,5 meter afstand of hopelijk weer via de livestream.  Gelukkig is het seizoen dus weer begonnen en wij, Spivo Dames 1, zijn er klaar voor! 

seizoen 2019-2020

NEXT-Volley DS1 - Spivo ds1

 

SPIVO SNOEPT NEXT VOLLEY TWEE PUNTEN AF

 

De dames van Spivo hebben in een aantrekkelijk volleybalgevecht twee punten gepakt tegen top-3 ploeg Next Volley Dordrecht. Daar zag het na de eentonige eerste set overigens niet naar uit. Vanaf de tweede set ging de Spivo-machine draaien en die stokte pas eind 4e set. Met iets meer geluk had Spivo vier punten gepakt, maar in de vijfde set was de thuisploeg sterker. Het blijft bijzonder spannend in de strijd om de veilige plaatsen in deze 2e divisie.

 

 

De teams van Next Volley en Spivo kennen elkaar al behoorlijk wat seizoenen. Veel verrassingen hadden de teams dan ook niet in petto. Next Volley begon duidelijk veel sterker aan de wedstrijd en Spivo stond passend zwaar onder druk. Next nam risico in service en produceerde daardoor ook veel foute opslagen, waardoor Spivo enigszins in de buurt bleef. Spivo serveerde zich op haar beurt nog naar 8-6, maar daarna zakte het niveau. Er werd geen druk in aanval gezet en de foutenlast was veel te hoog. Next speelde simpel, maar effectief en hoe langer de set duurde, hoe groter de achterstand van Spivo werd (25-11).

 

 

Spivo besloot deze set heel snel achter zich te laten en met een andere opstelling en iets meer servicedruk de volgende set in te gaan. Wat direct opviel was dat Spivo minder fouten maakte. Er werd een kleine voorsprong opgebouwd, maar als Spivo soms iets dodelijker had geopereerd was die voorsprong al groter geweest. De passing stond veel stabieler en de kleine voorsprong van Spivo bleef een tijd in tact. Halverwege de set gingen blokkering en verdediging steeds beter samenwerken en Spivo haalde een hoog niveau in de aantrekkelijke rally’s. Next Volley kwam heel lastig tot scoren en Spivo kwam al op 16-24 op setpoint te staan. Van de batterij aan setpoints werden er een paar verspeeld, maar na een Spivo time-out serveerde Next Volley fout (19-25).

 

 

De sterke lijn van set 2 kon Spivo niet vasthouden bij het begin van de derde set. Next Volley liep uit naar 5-1, maar Spivo was nu eerder bij de les dan in set 1. Door meerdere blokpunten kwam Spivo op 7-7 langszij en door goede services trokken de Spijkenissers door naar 7-11. Next Volley kwam nauwelijks tot volwaardige aanvallen en Spivo strafte de geboden kansen genadeloos af. Meerdere serveerders van Spivo namen de passlijn van Dordrecht zwaar onder vuur en Spivo liep uit naar 10-20. Een afstraffing dreigde, maar Next Volley serveerde zich snel terug naar 16-20. De set leek te keren toen de Drechtstedelingen zich vervolgens naar 18-21 knokten. De spanning in de zaal steeg, maar Spivo behield de juiste focus. Met stabiel spel maakte Spivo het professioneel af (18-25).

 

 

Spivo pakte goed door in set 4. Dankzij goede services stond het al snel 1-6. Next Volley was de draad volledig kwijt. Enkele prachtige en lange rally’s volgden vervolgens, waarin beide teams mooi volleybal lieten zien. Dat was het moment dat Next Volley weer beter in haar spel kwam. Vanaf 8-8 was het een lange tijd stuivertje wisselen tussen beide teams en de wedstrijd was in evenwicht. Tegen het einde van set werden op rij twee ballen die door Next Volley uit geslagen werden, door de arbitrage ‘in’ gegeven. Spivo verloor daar de aansluiting, maar bleef vechten. Het verzet was echter gebroken en de thuisploeg besefte goed dat ze hier waren ontsnapt aan een mogelijke 1-3 nederlaag (25-21).

 

 

Door een snelle 6-1 voorsprong voor Next leek Spivo zich al snel in de vijfde set gewonnen te moeten geven. Echter serveerde Spivo zich heel knap terug naar 6-7 en deed weer mee om de overwinning. Op 8-7 werd en van kant gewisseld en die wissel deed Spivo geen goed. Sinds lange tijd kwam Spivo in een fase van teveel eigen fouten en daar profiteerde de thuisploeg dankbaar van. Spivo kwam niet meer tot scoren en moest zich na een mooi volleybalgevecht toch gewonnen geven (2-3).

 

 

We zeggen het niet vaak, maar we hadden dit keer meer verdiend dan twee punten. Hoe dan ook zijn het twee mooie bonuspunten waar we vooraf waarschijnlijk voor getekend hadden. Spivo heeft van de tweede tot halverwege de vijfde set goed spel laten zien en daar mag het trots op zijn. Er volgen nog vijf finales en de eerste daarvan is thuis, volgende week, tegen VCN.

Spivo ds1 - hlb van daal ds1

 

ONVOLDOENDE VOOR SPIVO

 

Dit weekend noteerde Spivo een kansloze 0-4 nederlaag tegen HLB Van Daal/DS. Het spel was over de gehele wedstrijd onvoldoende en geen moment kon Spivo aanspraak maken op setwinst. Spivo gaat nu de voorjaarsbreak in en speelt pas op 7 maart de volgende wedstrijd.

 

 

Spivo ging op jacht om na twee nederlagen weer een overwinning te noteren. Afgelopen donderdag waren er op de training minder fitte dan zieken, zwakken en misselijken te vinden, maar vol goede moed begonnen Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte aan set 1 tegen HLB. De eerste passes waren goed, maar daarna kwam Spivo onder druk te staan. Met sterke services bracht Alicia haar ploeg weer op 4-4. Spivo oogde vervolgens met name onscherp in de rally. In het veld werd geen initiatief genomen en blokkerend/verdedigend liet Spivo vele steken vallen. Omdat HLB op die aspecten juist goed speelde, liep de achterstand snel op. Spivo probeerde met een dubbele wissel het tij te keren, maar het gat bleef lang zo’n zeven punten. Tegen het einde van de set vielen er meer en meer onnodige ballen, terwijl Spivo soms ook prachtige punten maakte. Tegen de foutenlast viel echter niet op te boksen en dus ging de set ruim verloren (14-25).

 

 

HLB had de betere start in set 2, maar Spivo kwam wel snel terug tot 5-6, op de service van Alicia. Sabine kwam een aantal keer scorend door, maar ook nu liet Spivo zich keer op keer verrassen in het veld. Onoplettendheid en onzorgvuldigheid wisselen elkaar af en Spivo kwam maar lastig langs de Brabantse blokkering. Daisy maakte als invaller nog een sterke serviceserie en Katja kende aanvallend een prima fase, waardoor Spivo terug kwam tot 16-21. Er werd overduidelijk meer energie in de wedstrijd gelegd, maar de inhaalrace kwam te laat (19-25).

 

 

De betere eindfase van set 2 nam Spivo mee in de derde. Alicia nam de eerste scores voor haar rekening en Sabine voerde de serviceopdrachten vlekkeloos uit, 4-0. Wederom werd de voorsprong te snel ingeleverd en HLB nam de leiding over. De passing kwam onder druk te staan en Spivo reageerde te laat op wat er gebeurde. Tot overmaat van ramp maakten de scheidsrechters vanaf dit moment ook steeds vaker beslissingen in het nadeel van Spivo. Zelfs zo onnavolgbaar, dat zelfs HLB vaak niet kon geloven wat voor punten zij van de arbitrage cadeau kregen. In de eindfase de set was Spivo, op een serie van Maaike na, onherkenbaar en ook deze set ging kansloos verloren (16-25).

 

 

De vierde set deed niet veel onder voor de voorgaande drie sets. Langzaam maar zeker kwam er een zekere berusting over de ploeg: het was overduidelijk niet de dag van Spivo en dat ging het ook deze set niet meer worden (15-25). Waar de voorgaande twee nederlagen zeker perspectief boden, was het deze keer niet om over naar huis te schrijven. Spivo zal zich moeten herpakken om na de wedstrijdvrije weekenden in februari weer goed voorbereid de strijd aan te gaan in maart.

 

 

spivo ds1 - Volley meerkerk '95 DS1

 

ÉÉN PUNT VOOR STERK SPELEND SPIVO

 

Spivo en Volley Meerkerk ’95 trakteerden het publiek dit weekend op een leuke wedstrijd. Het spel ging vaak gelijk op, maar Spivo wist slechts één punt te pakken. In de andere sets maakte virtueel koploper Volley Meerkerk iets minder fouten. Ondanks het verlies kan Spivo terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd en gaat het vol goede moed toewerken naar de volgende thuiswedstrijd.

 

 

De laatste twee seizoenen had Spivo in de thuiswedstrijden tegen Volley Meerkerk slechts één set afgestaan. Het gaf Spivo vertrouwen dat er dit keer ook weer iets te halen viel. Na een uitstekende teamtraining op donderdag waren de dames er klaar voor. De goede voorbereiding toonden basisspelers Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte niet tijdens de eerste punten. Er werd geen druk op de tegenstander gezet en enkel via de middenaanval kwam Spivo tot scoren. Zonder veel moeite liep Meerkerk uit naar 5-11, maar door goede opslagen van Maaike halveerde Spivo die achterstand. Daisy kwam erin en Spivo liet ondertussen ook steeds meer sterke punten zien. Met name de middenaanval bleef punten opleveren. Spivo kreeg vervolgens de aanvalskansen om de stand gelijk te trekken, maar strafte deze niet altijd af. In een uiterste krachtsinspanning kwam Spivo nog tot 19-21, op de service van invaller Willianne. De achterstand die opgelopen werd tijdens het matige begin van de set, stond uiteindelijk ook op de borden aan het einde van de set (21-25).

 

 

Met Katja als startende serveerder begon Spivo vele malen beter aan de tweede set. Heel snel stond het 3-0, maar net zo snel kwam Meerkerk weer langszij. Spivo kwam maar niet uit de rotatie, omdat er aanvallend ‘te lief’ gespeeld werd. Even bleef een gat van vijf punten staan, maar meerdere goede serveerders brachten Spivo weer terug in de set, tot 14-15. Even moest Spivo de teugels weer laten vieren, maar op de services van Alicia en Daisy vocht Spivo zich opnieuw terug in de set. Katja was belangrijk aan het net en op 22-21 pakte Spivo de leiding in de set weer terug. Volley Meerkerk kwam nog op gelijk hoogte, maar daarna stond een ‘te’ hard werkend Spivo geen punt meer af (25-22).

 

 

De start van set 3 had helaas veel weg van die van set 1. Gelukkig kon Alicia haar team van 1-6 terug serveren naar 5-6. Ook Megan serveerde sterk en Daisy viel positief op in het achterveld. Katja sloeg de meeste Spivo-punten binnen in deze fase en omdat Rachelle het mooiste blok van de wedstrijd noteerde kwam Spivo op 11-9. De stand liep tot 15-15 gelijk op en daarna verloor Spivo even de aansluiting. Ondanks dat Rachelle nog wat blokpunten pakte, kwam Spivo niet dichterbij door persoonlijke fouten in aanval. Een goede set van Spivo, maar iets teveel fouten werden de Spijkenissers fataal (21-25).

 

 

De vierde set begon Spivo heel scherp in de rally. Daarentegen werden er extreem veel servicefouten gemaakt, deze fase. Een voorsprong opbouwen was daardoor lastig. Rachelle en Katja noteerden beiden een sterke netrotatie en de teams gaven elkaar werkelijk niets toe. Een tijd lang behield Spivo het initiatief met een voorsprong van 1 á 2 punten, maar vervolgens liep Spivo vast in een bepaalde rotatie. Er vielen enkele kostbare tipballen en nu waren het de Meerkerkers die een nipte voorsprong hadden. Katja bleef de ballen binnen slaan en op haar service trok Spivo door naar een 19-18 voorsprong. Op dat moment kwam Spivo weer in de situatie dat scoren lastig was. Spivo kon niet de gewenste druk in aanval zetten en dat betekende het einde van de wedstrijd (20-25).

 

 

We kunnen, ondanks het resultaat, tevreden terug kijken op deze wedstrijd. We hebben de hele wedstrijd goed meegespeeld met een top-3 team uit de competitie. De fases dat we tekort kwam, waren slechts korte periodes in plaats van (grote) delen van sets. Achteraf meende menig supporter dat er meer ingezeten had, maar aan de andere kant kan deze uitslag ook niet onterecht genoemd worden. Als we dit niveau de komende wedstrijden vast houden, komen die overwinningen vanzelf weer. Spivo ontvangt komende zaterdag de meiden van HLB Van Daal/DS in Den Oert, voor alweer een thuiswedstrijd. 

spivo ds 1 - VV utrecht ds2

 

SPIVO STRIJDEND TEN ONDER

 

In een aantrekkelijk duel heeft Spivo dit weekend aan het kortste eind getrokken. De eerste set werd nog na verlenging gewonnen, maar in de drie daaropvolgende sets was VV Utrecht 2 net iets sterker. Spivo liet sterk spel zien, maar kon op eigen service niet genoeg series maken om er een vijfsetter uit te slepen.

 

 

De uitwedstrijd in Utrecht herinnerde Spivo zich als een collectieve offday. Destijds stond Spivo nog gedeeltelijk derde, inmiddels waren Spivo en VV Utrecht respectievelijk de nummer 6 en 7 van de ranglijst. Tijdens de eerste punten maakten basisspeelsters Maaike, Katja, Rachelle, Daisy, Sabine, Megan en Charlotte wat communicatiefoutjes. Gelukkig kon Spivo een tandje bij zetten en haakte het gelijk weer aan. Spivo speelde sterk op de service van de tegenstander, maar serveerde zelf teveel fout om een voorsprong op te bouwen. Tot 12-12 liep te stand gelijk op en het spel golfde op en neer. Utrecht sloeg een min-gaatje, maar Daisy serveerde Spivo snel weer op gelijke hoogte. De scheidsrechters wilden geen duidelijkheid verschaffen over een bal die over de balken bovenin de zaal uit het zicht verdween, wat zorgde voor wat oponthoud. Zonder de gevraagde duidelijkheid, kwam Utrecht beter uit de rommelige fase en liep uit naar 16-19. Alicia viel goed in en Spivo kwam weer langszij. De teams ontliepen elkaar nauwelijks, maar Spivo kon op Katja’s service toch uitlopen naar 23-21. Tijdens de big-points gaven beide teams alles, maar dankzij een direct blokpunt van Megan werd de set in Spijkenissers voordeel beslist (26-24).

 

 

Spivo wilde in de tweede set vooral meer verdedigen en deed dat ook goed tijdens de eerste punten van de set. Spivo maakte een sterke fase door, zowel aanvallend als later serverend. Op Daisy’s service wisselde Spivo harde klappen af met bekeken ballen. Helaas serveerde Spivo ook nu iets te veel fout, waardoor de stand weer opvallend gelijk op verliep. Utrecht kon het eerste gat slaan, naar 10-16 en Alicia en Willianne werden ingebracht. Zij halveerden de achterstand, maar Utrecht hield de voorsprong vast. In eindfase maakte Spivo enkele ongedwongen fouten in aanval en dat deed de thuisploeg de das om (19-25).

 

 

Met een snoeiharde klap van Katja, begon Spivo goed aan set 3. Vervolgens nam Utrecht snel het stokje over. Sabine toonde over oplossend vermogen te beschikken en tot 9-9 gaven de teams elkaar geen duimbreedte toe. In de rally was Spivo vervolgens wat naïef en Utrecht sloeg een gaatje naar 9-12. Een schitterend blok van Rachelle gaf Spivo nieuwe energie en Willianne kende een perfecte invalbeurt. Spivo bleef knokken en richting het einde van de set pakte Spivo nog een paar blokpunten mee, waardoor de achterstand werd verkleind tot 21-22. Het goede spel dat gespeeld werd om de achterstand in te lopen, kon echter niet worden vastgehouden (21-25).

 

 

Rachelle noteerde tijdens het eerste punt van set 4 haar volgende blokpunt. Zou dit dan de set van Spivo worden? Ook Alicia pakte wat punten mee, vanaf de diagonaalpositie en Spivo bouwde een gaatje van drie punten op. Utrecht wist ondanks dat toch op een 10-10 gelijke stand te komen. Op Katja’s service kon Spivo weer aanzetten en Sabine en Alicia scoorden slim via de Utrechtse blokkering. Rachelle was ook aanvallend van meerwaarde, maar met de finish in zich vielen er wat ongelukkige ballen niet de kant van Spivo op. De passing kwam onder druk te staan en Spivo verloor de aansluiting. Met een invalbeurt van Willianne werd ‘alles of niets’ gespeeld, maar het werd het laatste (19-25).

 

 

Van Spivo-zijde zeker geen verkeerde wedstrijd. Weer één punt tegen Utrecht, maar het spel was vele malen beter dan in de uitwedstrijd. Utrecht was deze wedstrijd net wat beter en Spivo kan zichzelf alleen kwalijk nemen dat er teveel fout geserveerd is. Met een iets hoger rendement had er zeker een vijfsetter gespeeld gaan worden, maar één punt is waar we het mee moeten doen. Volgende week krijgen we de ploeg die virtueel bovenaan staat op bezoek: Volley Meerkerk! 

ledÛB DS2 - SPIVO DS2

BELANGRIJKE UITOVERWINNING VOOR SPIVO

Ook de derde keer dat Spivo en Ledûb 2 tegenover elkaar stonden, is geëindigd in een 3-1 zege voor Spivo. De Spijkenissers begonnen niet goed, maar grepen toch de eerste set in verlenging. De tweede en derde set kenden beide een duidelijk bovenliggende partij. In de vierde set ontliepen de teams elkaar nauwelijks, totdat Spivo zich in de eindfase kon loswurmen van de thuisploeg. Spivo klimt door de zege naar het linker rijtje van de 2e divisie D.

 

In de koude sporthal van Ledûb moest Spivo, net als vorige week, een tijdje wachten tot er begonnen kon worden. Basisspeelsters Anouk, Katja, Megan, Daisy, Sabine, Alicia en Charlotte gingen direct de lange rally’s aan, maar het was Ledûb dat er met de punten vandoor ging. De passing kwam onder druk te staan en al snel riepen Ineke en Lennart de meiden naar de kant voor een time-out. Middenspeelsters Alicia en Megan zorgden voor wat scores bij Spivo, maar vervolgens kwam Spivo een tijd niet tot scoren, ondanks goede passes van Sabine. Spivo leverde de punten te eenvoudig in en kwam pas weer in de buurt na een goede serviceserie van invaller Rachelle. Ook Sabine serveerde sterk en het scorende koppel Maaike-Katja bracht Spivo op 18-17. Direct nadat de aansluiting hervonden was, moest Spivo weer een serie incasseren, maar het geloof was terug. De blokkering van Rachelle en Alicia bleef punten opleveren en goede opslagen van de eerder ingevallen Maaike en Katja brachten Spivo in een zenuwslopende slotfase alsnog op de eerste voorsprong van de set, 24-25. Een lange rally volgde, maar Spivo kwam als winnaar bovendrijven (24-26).

 

Ledûb herpakte zich snel en begon goed aan set 2. Gelukkig kon Spivo nu wel snel aanhaken op de service van Daisy, 6-6. Er werd redelijk gespeeld en vooral veel servicedruk geleverd. Op 9-10 nam Spivo de leiding over en mede dankzij een goed spelende Alicia werd lange tijd een voorsprong van twee punten behouden. Vervolgens verviel Ledûb in het maken van aanvallende fouten en Spivo kon de voorsprong uitbouwen naar 12-18, weer op Daisy’s service. Na een lang oponthoud, door een opstellingsfout van Ledûb, ging Spivo gefocust verder. Alles wat Spivo in deze fase aanraakte viel de goede kant op en op Sabine’s service knalde Spivo door naar 13-22. Met name passend kwam Ledûb niet onder de druk vandaan en Katja mocht de laatste bal van de set hard binnenslaan (16-25).

Net als de voorgaande twee sets, kwam Ledûb beter uit de startblokken van de derde set. Al snel keek Spivo tegen een 10-4 achterstand aan en de Spijkenissers kwamen maar moeizaam tot scoren. De passing liep nog redelijk, maar verder was Spivo niet scherp en alert genoeg om een vuist te maken. Besloten werd snel het vizier te richten op de volgende set, die twee punten (en misschien wel meer) waard zou zijn (25-13).

 

Eindelijk was het de beurt aan Spivo om in de beginfase de leiding te nemen. Alicia had een goede fase aan het net, maar Ledûb haakte aan. Het was duidelijk dat het deze set ergens om ging. Beide teams passten goed en maakten hun side-outs. 8-8 werd 12-12, 12-12 werd 15-15. Even liep Ledûb twee punten weg, maar Maaike serveerde haar team direct weer naar een voorsprong. Rachelle pakte nog een prachtig blok mee en de goede lijn werd doorgetrokken op Katja’s opslag. Met name Charlotte werd steeds belangrijker in de langer wordende rally’s. De intense wedstrijd kwam tot een hoogtepunt en de spanning was voelbaar. Alicia was wederom belangrijk en tijdens het laatste punt onderscheidde Daisy zich naar met een perfect verdedigde bal. Even later, nog in dezelfde rally, strafte Alicia een iets te scherpe pass van Ledûb genadeloos af (21-25).

 

 

Zeges en punten zijn altijd belangrijk, maar tegen een directe concurrent tellen punten dubbel. Ledûb, dat met een 1e divisie speelster speelde, deed weinig voor Spivo onder. Echter was Spivo in de belangrijke fases net wat doortastender. Het is voor de Spijkenissers een mooie opsteker na de matige vertoning van vorige week bij ODI. Spivo gaat zich nu opmaken voor drie thuiswedstrijden op rij, te beginnen met VV Utrecht-thuis. In de uitwedstrijd was Utrecht een maatje te groot, hopelijk kunnen we daar thuis wat verbetering in aanbrengen. Daarnaast staan beide teams exact gelijk, dat belooft wat!

odi ds1 - spivo ds1

SPIVO BEGINT 2020 MET VERLIES

De dames van Spivo zijn niet goed aan 2020 begonnen, met een 3-1 nederlaag bij ODI. Spivo kwam de eerste twee sets totaal niet in haar spel. Na een ongelukkig verloren 3e set rechtte Spivo de rug en nam het, net als dat ODI een half jaar geleden in Den Oert deed, toch nog een puntje mee. Spivo gaat hard aan de slag om volgende week tegen Ledûb beter voor de dag te komen.

ODI pakte de afgelopen wedstrijden veel punten, maar ook Spivo won haar laatste twee wedstrijden. Met een half-zieke Anouk reisde Spivo af naar Brabant en na wat uitloop van de voorafgaande wedstrijd kon de strijd losbarsten. Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte waren de starting-7 van Spivo. Het was ODI dat Spivo direct onder druk zette met de service. Spivo kwam direct terug tot 4-3, maar moest daarna weer een serie incasseren. ODI verdedigde sterk en ondanks dat Spivo af en toe wat blokpunten pakte, liep de achterstand snel op. Spivo kon maar zelden de juiste druk in aanval ontwikkelen en kwam op eigen service ook niet verder door de vele servicefouten. Spivo speelde onherkenbaar en het niveau zakte naar een bedenkelijk peil (25-15). 

De tweede set begon met twee loepzuivere passes van Charlotte en de stand liep aanvankelijk gelijk op. Na 4-4 kwam Spivo niet uit de rotatie en binnen no-time stond het 10-4. Natuurlijk deed Spivo ook dingen goed, maar foutloze series zaten er in deze fase niet bij. ODI was gretiger en straalde meer fitheid uit. Spivo deed wat het kon, maar kreeg geen grip op ODI in deze set (25-19).

In de derde set werd meer druk gezet en Spivo kwam op 2-4. Dankzij goede servicedruk van Sabine, werd Maaike in staat gesteld om Katja en Alicia in scoringspositie te brengen. Op 9-9 werd Spivo achterhaald door de thuisploeg en de voorsprong werd een achterstand. Lang bleef een gat van 3 á 4 punten staan, omdat beide teams veelvuldig fout serveerde. Katja plaatste een paar slimme scores en Spivo bleef in de buurt van ODI. Rachelle sloeg als invaller direct een mooie bal binnen en ook vanaf de servicelijn deed zij goed werk. Spivo kwam terug tot 24-24, ook dankzij een scorende Alicia. Vanaf dat moment deden een niet verdedigde tipbal en een ketser Spivo de das om (26-24). 

Het was Spivo duidelijk dat het zo’n dag was dat er maar weinig gaat zoals Spivo het wil. Iedereen pepte elkaar op om ervoor te zorgen dat ODI vandaag niet 5, maar slechts 3 punten, in zou lopen. ODI gaf drie wisselspelers de kans om in de basis te starten en daar wist Alicia wel raad mee. Sabine en Alicia maakten een goede series en waar de eerste drie sets de meeste eenvoudige rallyballen niet werden afgestraft, deed Spivo dat nu juist uitstekend. ODI maakte veel directe fouten en wisselde terug naar hun basisopstelling. Dat wierp zijn vruchten af want het gat, dat eerder in de set al 10 punten bedroeg, werd teruggebracht tot één punt. Net op tijd was Spivo weer bij de les en in een spannende fase wisten de Spijkenissers een voorsprong van twee punten vast te houden. Vanaf 19-22 kwam Sabine weer aan service en met drie droge klappen besliste zij de vierde set (19-25).

Op dagen als deze moet je de schade beperkt houden. Dat betekende in dit geval één puntje. Spivo zal weer aan de bak moeten om scherper en fitter voor de dag te komen. Gelukkig staat er zaterdag al weer een kans op eerherstel klaar, in de vorm van een uitwedstrijd tegen Ledûb. Thuis werd dat een 3-1 overwinning, we zullen zien wat de return ons gaat brengen.

spivo ds1 - Volley tilburg ds2

 

EERSTE VOLLE WINST VOOR SPIVO

 

Door de kerstbonus, die Spivo dit weekend tegen hekkensluiter Volley Tilburg 2 pakte, stijgt Spivo naar de 7e plek op de ranglijst. Ondanks dat Spivo haar topniveau niet haalde, was het krachtsverschil met de Brabanders groot en stond Spivo geen set af. Het resultaat telt en met 25 punten uit de eerste 11 wedstrijden doet Spivo het aanzienlijk beter dan voorgaande seizoenen.

 

 

Wetende dat Volley Tilburg nog geen set op vreemde bodem had gepakt dit seizoen, lag het gevaar van onderschatting op de loer. De geplaagde ploeg uit Brabant kwam naar Spijkenisse om een set te pakken en het was aan basisspelers Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte om dat te voorkomen. De wedstrijd begon in ieder geval fantastisch, want Spivootje-van-de-Week Berenika serveerde direct een ace! Na wat oponthoud rond het DWF, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De wedstijd begon rommelig  spel van beide kanten. Spivo kwam als eerste op gang met veel scores van middenspeelsters Megan en Rachelle en een goede service van Anouk. De passing oogde heel stabiel, daarentegen was Spivo aanvallend onwennig. De voorsprong was er, maar het gat bleef overbrugbaar. Pas op de service van Sabine liep Spivo uit naar 18-10, helaas deed Tilburg ook direct iets terug. Af en toe pakte Spivo een mooi blokpunt, maar van een soepele setwinst kon niet worden gesproken (25-19).

 

 

Door wat eigen fouten liep de stand in de tweede set aanvankelijk gelijk op. Katja scoorde voor Spivo, maar Spivo maakte ook de punten voor de bezoekers. Er werd vooral veel fout geserveerd. Toch bouwde Spivo langzaam een voorsprong op. Halverwege de set werd die voorsprong snel uitgebouwd door de series van Anouk en Katja. Zij serveerden niet fout en in de rally werden de kansen prima afgestraft. Heel simpel en snel drukte Spivo het aanwezige krachtsverschil uit in punten. Het verzilveren van het setpoint liet even op zich wachten, maar een harde klap van Alicia bracht Spivo de tweede set (25-17).

 

 

Ook in de derde set wisselde Spivo in de beginfase prachtige punten af met slordige fouten. Tot 5-5 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar dankzij een sterke serie van Anouk kon Spivo een gat slaan naar 9-5. Alicia kende een goede fase aan het net, maar kon niet voorkomen dat Tilburg nog in de buurt van Spivo kon blijven. Een dubbele wissel van Spivo leidde een goede fase van Sabine in. Ook Daisy had haar eerste punt snel te pakken. Net als in de voorgaande set kon Spivo halverwege de set tijdens tweede goede series het verschil maken, dit keer waren het Sabine en Megan die vanaf de servicelijn zorgden voor problemen bij Tilburg, 20-12. Willianne kreeg nog wat speeltijd en het was vooral Tilburg dat de fouten maakte in de eindfase. Rachelle nam serverende de laatste punten voor haar rekening (25-16).

 

 

Tilburg begon goed aan de vierde set, met enkele slimme ballen van de spelverdeler. Gelukkig maakte Spivo een groot deel van de 0-4 achterstand gelijk goed, maar vervolgens liep Tilburg weer weg. Ook nu ging Spivo direct in de achtervolging en op de sterke opslag van Megan achterhaalde Spivo de Tilburgers op 9-9. Spivo speelde stroef en daarom liep de stand gelijk op. Pas op de service van Rachelle pakte Spivo op 15-14 de eerste voorsprong van de set, maar vervolgens was het constant stuivertje wisselen. Invallers Daisy en Maaike brachten een positieve impuls en op Daisy’s opslag wankelde Tilburg dan eindelijk. Zij maakten aanvallende fouten en Daisy plakte er nog een ace aan vast, 24-21. De spannendste set kwam tot een einde door een aanval via het blok door Alicia (25-22).

 

 

De tweede winst op rij en dat is goed nieuws. De doelstelling dit seizoen, qua positie op de ranglijst, is ons te verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. Dat betekent minimaal een 7e plek en dat is precies waar we nu staan. Terecht, want we verloren van de zes teams boven ons en wonnen van de vijf teams onder ons. In 2020 zullen we zien wat de tweede omloop ons brengt. Voor nu fijne feestdagen een gezond 2020 gewenst!

Trivos ds1 - spivo ds 1

 

SPIVO WINT NA KNAPPE COMEBACK

 

Waar Spivo vorig week voor het eerst een ‘0-4’ noteerde, daar was dit weekend de eerste vijfsetter een feit. Spivo begon tegen Trivos uitstekend aan de eerste set, maar verspeelde een ruime voorsprong. Die lijn werd doorgetrokken in set 2, maar daarna herpakte Spivo zich fantastisch door drie sets op rij naar zich toe te trekken. Het werd de vijfde set nog spannend, maar Spivo hield het hoofd koel.

 

 

Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte begonnen op Katja’s service goed aan de eerste set. Rachelle nam het servicestokje over en Sabine sloeg de ballen binnen, 1-5. De side-out werd constant gemaakt, dus de voorsprong bleef staan. Katja kende een goede fase met slimme scores en Spivo strafte nagenoeg elke rallykans af. Met een achterstand van acht punten vluchtte Trivos al snel in hun tweede time-out. Vervolgens ging Spivo meer fouten maken. Trivos blokkeerde beter. Aan de passing lag het niet, maar Spivo wist de bal in aanval gewoon niet af te maken. Maaike, die een goede eerste set speelde, deed wat ze kon maar Trivos kwam langszij en Spivo verspeelde set 1 (25-21).

 

 

Het was ook Trivos dat beter startte aan set 2. Spivo produceerde teveel fouten in de opslag en ook in verdedigend opzicht was het te matig. Halverwege de set liep het gat nog maar eens verder op. Spivo oogde gefrustreerd en keek onvoldoende naar zichzelf. Serviceseries van invaller Daisy en van Maaike brachten Spivo nog wat terug. Katja scoorde af en toe nog een goede bal. Pas tegen het einde van de set keerde de vechtlust bij Spivo terug, maar dat was te laat (25-18).

 

 

Lennart en Ineke besloten de derde set wat omzettingen te doen, om te proberen iets te veranderen. Speelsters wisselden van posities en de startrotatie was anders. Een perfecte start was het gevolg. Sabine serveerde ijzersterk en aan het net stelde Maaike haar aanvallers in staat de kansen af te straffen. Alicia was niet te stoppen en een voorsprong van vier punten bleef daarna een volledige rotatie staan. Ondertussen scoorde Daisy enkele knappe ballen. Vervolgens kwam Sabine opnieuw aan service en opnieuw plaatste Spivo op dat moment de versnelling. De voorsprong werd verdubbeld en Maaike kon doen wat ze wilde. Charlotte en Daisy blonken uit in verdediging en Spivo ging zonder problemen op weg naar setwinst (18-25).

 

 

Zou de eerste vijfsetter er dan aan komen? Als het aan Spivo lag wel. Met de juiste agressiviteit begon Spivo aan de vierde set. Op Maaike’s service liep Spivo naar 2-5. Verdedigend oogde Spivo solide en aanvallend was de genadeloze mentaliteit te zien, die soms nog wel eens gemist wordt. Met een goed spelende Daisy, bouwde Spivo gedegen aan de voorsprong. Die liep almaar op, omdat Trivos steeds meer fouten ging maken. Rachelle pakte langs de hele netband blokpunten mee en Katja scoorde er lustig op los. Op haar service liep Spivo uit naar 10-20. En omdat de passing de hele set goed bleef, kreeg Trivos ook geen kans om zich terug in de set te spelen. Spivo verspeelde nog een paar setpoints, maar won de set ondanks dat heel ruim (15-25).

 

 

Inderdaad, de eerste vijfsetter. Ondertussen verzamelden zich steeds meer mensen in de toch al goed gevulde sporthal in Wijchen. De finaleset begon met een lange rally. Katja kegelde uiteindelijk een Trivos-speelster omver en Spivo was los. Alicia serveerde Spivo met strakke services naar 0-3. Door goed serveerwerk van Maaike en prachtige reddingen van Charlotte, wist Spivo met 4-8 van veld te wisselen. De spanning steeg, maar Spivo bleef koel in het afmaken van de side-outs. In deze set scoorden met name de tactische ballen in aanval. Op 9-12 stokte de Spivo-machine even en Trivos vocht zich, gesteund door het publiek, terug naar 12-12. Tijdens een zenuwslopende eindfase deed Spivo wat het moest doen en met een blok van Rachelle werd de wedstrijd beslist (13-15).

 

 

Een knappe zege, vooral omdat Spivo zich over een dood punt heen zette. Het was voor Spivo een wedstrijd van aan- of afhaken en een uitoverwinning op een team dat dicht in de buurt staat, is altijd welkom. Volgende week krijgt Spivo de dames van Volley Tilburg 2 op bezoek in Den Oert. Het is tevens de laatste wedstrijd van 2019, dus gezellig kijken!

spivo ds1- peelpush ds2

 

KOPLOPER LAAT SPIVO PUNTLOOS

 

Voor de eerste keer dit seizoen stapte Spivo puntloos van het veld. Titelfavoriet Peelpush was in vier sets te sterk. Spivo kende elke set goede fases, maar de mindere fases werden door Peelpush genadeloos afgestraft. Spivo richt zich op de komende wedstrijden.

 

 

Spivo had zich zo goed mogelijk voorbereid op deze lastige wedstrijd. Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte werden in de beginfase gelijk onder druk gezet, ondanks enkele goede scores van Rachelle. In de time-out herhaalden Lennart en Ineke de gemaakte afspraken en het tactische plan. Alicia kwam sterk uit de time-out en bracht Spivo weer wat dichterbij. Halverwege de set ging Spivo meer fouten maken en de gemiste kansen in aanval kwam de Spijkenissers duur te staan. Alicia en Megan pakten nog wat punten mee en vanaf de bank kwam veel energie, maar Spivo was niet bij machten om in de buurt te komen (16-25).

 

 

De beginfase van set 2 leek veel op die van set 1. Vanaf 1-5, kwam Katja aan service en deden de voorspelers van Spivo uitstekend werk. Spivo knalde naar 6-5 en hield lang een gaatje van één á twee punten vast. Door sterk serveerwerk nam Peelpush de leiding heel even over, maar dankzij een paar blokpunten greep Spivo het initiatief direct weer terug. Vanaf 15-15 maakte Spivo drie onnodige fouten en Maaike werd ingebracht om Spivo weer in gang te trekken. Spivo herpakte zich, maar de benodigde punten op de eigen opslag die nodig waren om het gat te dichten, kwam er niet (21-25).

 

 

Met een killblock van Rachelle begon Spivo sterk aan het derde bedrijf. Daarna was het woord weer aan Peelpush, vooral omdat ze goed verdedigden. De rallypass bij Spivo was dusdanig slordig dat niet het spel gespeeld kon worden dat nodig was om Peelpush pijn te doen. Vanaf 8-12 ging de blokkering weer beter lopen. Dankzij dat en goede opslagen van Rachelle, kwam Spivo op 14-14. Net als in de vorige set kende Spivo juist nu een dipje, waar Peelpush goed gebruik van maakte. Sabine, die de hele wedstrijd goed scoorde, sloeg nog een paar ballen binnen, maar Spivo was niet dodelijk genoeg. Er werd hard gewerkt, maar soms is een knappe verdedigende redding of een risicovolle service nodig om de set te draaien. Dat gebeurde onvoldoende en daardoor kwam Spivo tekort (18-25).

 

 

Spivo ging vol goede moed de vierde set in. Katja bracht Spivo met goed gerichte services op 4-0, maar helaas werd de voorsprong ook direct weer verspeeld. De stand liep lang gelijk op. Even dreigde Spivo de aansluiting te verliezen, maar door keihard werken kwam Spivo weer op 11-11. Ondanks vele goede passes, had Spivo moeite om te scoren. Peelpush verdedigde sterk en waar de teams elkaar de eerste helft van deze set goed in evenwicht hielden, zo groot was het verschil in de tweede helft. De service van Alicia bracht nog een kleine opleving, maar de set was gespeeld (19-25).

 

 

Peelpush strafte deze wedstrijd nagenoeg alle fouten van Spivo af. Om een set te pakken had Spivo het goede niveau dat soms gehaald werd, langer vast moeten houden. Ook de supporters concludeerden dat er zeker niet slecht gespeeld was, soms verlies je gewoon van een beter team. Ook dat hoort bij sport en Spivo richt haar vizier op volgende week. Dan reizen de dames af naar Wijchen voor het treffen met Trivos Dames 1. Nieuwe speelronde, nieuwe kansen. We houden u op de hoogte!

volley meerkerk ds1 - Spivo ds1

 

SPIVO MET ÉÉN PUNT TERUG UIT MEERKERK

 

Ook de achtste competitiewedstrijd van Spivo eindigde in ‘3-1’. Dit keer trok Spivo aan het kortste eind. Tegen Volley Meerkerk greep Spivo dankzij een ijzersterke eindfase de openingsset. Daarna speelde Spivo zeker geen slechte wedstrijd, maar dames uit Meerkerk lieten zich niet van de wijs brengen. Vooral in de laatste twee sets kwam Spivo heel dichtbij, maar het bleef bij één punt.

 

 

De laatste wedstrijd tegen het inmiddels bekende Volley Meerkerk eindigde in een klinkende 4-0 voor Spivo. Met die wetenschap in het achterhoofd en met het besef dat er ook toen nog genoeg dingen beter konden, wist Spivo dat er vandaag kansen zouden komen. In de kleedkamer werden nog wat videobeelden bekeken en Spivo was klaar om van start te gaan. Met dezelfde basis als vorige week begon Spivo aan de wedstrijd. De service was wisselvallig, maar met de middenaanval kwam Spivo goed door. Spivo maakte vervolgens wat onnodige fouten die Meerkerk niet maakte, waardoor het 11-7 werd. Goede punten, met name aanvallend en blokkerend, werden maar zelden opgevolgd door meer goede punten, waardoor Spivo tegen een klein gaatje bleef aankijken. Op 19-16 kwam Katja aan service en tijdens die serie maakte Spivo even geen ongedwongen fouten. Katja bleef serveren en Spivo keerde de set helemaal om. Op 24-20 kwam Spivo op setpoint en even later maakte Alicia het af (21-25).

 

 

Met Rachelle aan service begon Spivo fantastisch aan de tweede set. Al snel stond het 0-3, maar helaas kwam Volley Meerkerk direct terug in de set. Megan was aanvallend goed op dreef, maar ondanks dat slopen er meer foutjes in spel van de Spijkenissers. De blokkering, waar in de voorbereiding veel aandacht aan was besteed, stond goed en leverde punten op. Maaike wist haar aanvallers goed te bedienen en lang kon Spivo de achterstand op twee punten houden. Tijdens een daaropvolgende serie kwam de passing goed aan, maar Spivo kwam niet tot scoren. De aansluiting werd in die fase verloren en ook invallers Anouk en Daisy konden de set niet meer omdraaien (17-25).

 

 

Volley Meerkerk pakte in set 3 snel de leiding, omdat Spivo veel eigen fouten maakte. Anouk en Sabine halveerden met een dubbele wissel de achterstand, maar daarna was het opnieuw Meerkerk dat een versnelling plaatste. De gemaakte afspraken en aanwijzingen werd niet altijd opgevolgd. Spivo deed goede dingen, maar het was verre van constant. Lennart en Ineke begonnen te wisselen en het spel verbeterde. Langzaam sloop Spivo dichterbij en Katja en Alicia hadden een sterke fase in aanvallend opzicht. Op Maaike’s service kwam Spivo tot 22-19, maar helaas kreeg Spivo daarna twee zeer ongelukkige punten om de oren. Die klap kwam Spivo, ondanks dat er nog twee punten gemaakt werden, niet meer te boven (25-21).

 

 

De rally’s werden de vierde set steeds langer. Aan beide kanten werd goed gevolleybald. Mede dankzij een goede Spivo-blokkering liep de stand tot 10-10 gelijk op, maar daarna kwamen de middenaanvallers van Meerkerk steeds beter door. Spivo probeerde wat het kon en werkte keihard om het gat te dichten. De passing van Katja en Charlotte stond echter ook nu als een huis en op de service van Rachelle kwam Spivo terug tot 22-19. In de slotfase van de wedstrijd waren de kansen er voor Spivo om de stand gelijk te trekken, maar het verschil tussen beide ploegen was deze wedstrijd dat Spivo die kansen soms liet liggen (25-21).

 

 

Kortom, bij vlagen prima gespeeld. Maar als we vandaag hadden willen winnen, had de foutenlast net iets lager moet liggen en moeten we op sommige momenten wat dodelijker zijn. Genoeg zaken om tevreden op terug te kijken en genoeg zaken om komende week weer mee aan de slag te gaan. We zullen hard moeten trainen, want zaterdag krijgen we de ploeg in bloedvorm op bezoek: titelfavoriet Peelpush. Support is meer dan welkom en we beloven er een leuke pot van te maken!

VCN DS3 - Spivo ds1

 

ZEGE MET EEN ZWART RANDJE

 

De speeldag bij VCN stond in het teken van het overlijden van één van hun leden. Op deze droevige dag boekte Spivo wel de eerste uitoverwinning van het seizoen. Na een matige openingsset herpakte Spivo zich knap in de tweede. Ook de spannende derde set werd gewonnen en in de laatste set was het verzet van VCN gebroken. Dankzij de winst nestelt Spivo zich weer in de brede middenmoot.

 

 

De indrukwekkende minuut stilte maakte vanzelfsprekend veel indruk op de speelsters van VCN, maar ook Spivo was geraakt door het veel te jong overlijden van een lid van VCN. Met een apart gevoel begonnen beide teams aan de wedstrijd. VCN had het betere van het spel en Spivo maakte vooral veel eigen fouten. Rachelle kwam vaak tot scoren en na een snelle time-out dichtte Spivo meteen de achterstand naar 11-11. De middenaanval van Spivo leverde ook daarna punten op, maar in de andere facetten van het spel liet Spivo teveel steken vallen. Daisy kwam in de ploeg om wat te veranderen. VCN scoorde vrolijk via het Spivo-blok en ondanks dat de passing aardig liep, kon Spivo geen vuist meer maken (25-17).

 

 

In de setwissel werd nog maar eens benoemd dat er meer dan genoeg kansen waren op winst deze wedstrijd. Spivo raapte zich bijeen en begon goed aan de set op Rachelle’s service. Haar positiegenoot Megan was niet te stoppen aan het net, waardoor Spivo snel uitliep naar 1-5. Spivo was verdedigend vele malen scherper dan vorige week en punt voor punt bouwde Spivo de voorsprong uit. Lang hield Spivo een gat van zes punten vast, maar vanaf 8-14 kwam de passing onder druk. VCN maakte vier punten op rij en kwam terug in de set. Sabine en Anouk maakten korte foutloze invalbeurten en met name de Spijkenisser-blokkering was ijzersterk in de eindfase (21-25).

 

 

Daisy trok Spivo in set 3 gelijk in gang met goede aanvallende scores. Doordat Spivo teveel fout serveerde liep de stand nog gelijk op. Ook nu wist Maaike de middenaanvaller veelvuldig in scoringspositie te brengen. Tot 10-10 liep de stand gelijk op en maakten beide teams eenvoudig hun side-outs. VCN pakte een kleine voorsprong, maar Daisy repareerde dat direct met enkele strakke opslagen. Maar vanaf 13-13 produceerde Spivo vier ongedwongen fouten en VCN leek een voorbeslissing te forceren. De goed spelende Megan dacht daar echter anders over en met een fenomenale serviceserie bracht zij Spivo op 17-20. Het geloof was volledig terug en Spivo speelde ijzersterk. Maaike serveerde ook uitstekend en Spivo voerde de tactische opdrachten perfect uit met Katja als uitblinker in de aanval. Op 21-24 stonden er drie setpunten klaar. De eerste ging verloren, maar na een time-out van Spivo serveerde VCN de laatste bal van de set uit (22-25).

 

 

Dat de komende set voor twee punten was hoefde je de dames van Spivo geen twee keer te zeggen. Daisy frommelde wat punten binnen op Alicia’s service en Spivo knalde direct naar 1-5. De stille krachten van deze wedstrijd, Maaike en Charlotte, kenden ook nu weer een goede fase. Opnieuw serveerde Megan en Maaike sterk en de voorsprong werd uitgebouwd naar 5-12. Even kwam VCN een aantal punten terug, maar vervolgens sloeg Alicia een bal binnen de halve meter! Katja zorgde halverwege de set met knap serveerwerk voor het definitieve gat, 8-17. Hoe Daisy het deed weet niemand, maar haar ballen bleven op de één of andere manier punten opleveren. Spivo kon zichzelf verwijten dat het gat niet vergroot werd, simpelweg omdat er teveel fout geserveerd werd. Het krachtsverschil was echter groot deze set en Rachelle onderstreepte dat nog maar eens met een reuzeblok. Met groot gemak werd de set uitgespeeld op Maaike’s service (15-25).

 

 

Een knappe overwinning, vooral omdat Spivo zich na de verloren eerste set en het dipje in de derde set steeds knap herstelde. Het verschil werd gemaakt door de middenspeelsters, maar een goede passing/verdediging en set-ups op maat zijn daarbij natuurlijk randvoorwaardelijk. Een belangrijke zege die weer energie geeft richting de volgende. We gaan zaterdag op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst: Volley Meerkerk ’95.

 

Nog speciale dank aan Dames 2 en Willianne!

Spivo ds1 - Next volley DS1

SPIVO LIJDT EERSTE THUISNEDERLAAG

Aan de thuiswedstrijd tegen Next Volley heeft Spivo één punt overgehouden. Spivo speelde bij vlagen goed, maar Next Volley was constanter. In nagenoeg elke set kwam Spivo lange fases goed mee met de nummer 2 van de ranglijst, maar waar de Dordtenaren het niveau vasthielden, zakte Spivo soms weg. Een prima derde set bracht het hard werkende Spivo wel een verdiend punt.

Het was Next Volley dat in de beginfase van de eerste set veel scherper startte dan Spivo. Basisspeelsters Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte réageerden vooral en keken snel tegen een 1-5 achterstand aan. Vervolgens kwam Spivo door vier scores van Katja in korte tijd en door goede services van Anouk en Megan rap terug tot 8-8. Beide teams maakten hun side-outs vakkundig. Net over de helft de set, bij een gelijke stand, kreeg Katja de bal bij een verdedigende actie per ongeluk op haar voet. De scheids floot te vroeg, maar besloot het punt alsnog aan Next Volley te geven. Het zou het breekpunt in de set betekenen. Een opstellingsfout en veel eigen fouten volgden en de set ging naar de bezoekers (17-25).

 

 

Spivo begon set 2 in dezelfde opstelling vooral met goede scores van middenspeelsters Megan en Rachelle. Tot 5-5 was er niks aan de hand, maar daarna werden de geboden kansen in aanval niet verzilverd. Next Volley maakte daar dankbaar gebruik van en het gat groeide. Maaike kwam erin om te redden wat er te redden viel, maar dat bleek niet veel meer te zijn. Met groot en duidelijk verschil werd de set verloren (13-25).

 

 

In set 3 gooide Spivo het over een andere boeg. Maaike bleef staan en Spivo wisselde wat posities. Katja begon sterk met aanvallende en serverende scores. Helaas vielen er teveel services van Next bij Spivo op de grond, maar verder werd er goed gespeeld. Op de opslag van Daisy werd een klein gaatje van Next Volley gerepareerd en op Katja’s service greep Spivo de leiding. Ook Megan serveerde sterk en Spivo behield lang een nipte voorsprong. Ondanks dat Spivo iets teveel servicedruk zette, wat resulteerde in teveel fouten, werd en met name in de side-out ijzersterk gespeeld. Vanaf 19-18 maakten beide teams heel lang geen punten op eigen services, waardoor Spivo logischerwijs op 24-22 kwam. Kansen om de set eerder af te maken waren er, maar Next Volley sleepte er een verlenging uit. In een bizarre slotfase, met een knotsgekke laatste rally, trok Spivo aan het langste eind (26-24).

 

 

De vierde set werd er door Spivo beter gepasst. Charlotte, Sabine en Katja hadden de services goed onder controle. Even kwam Next los, maar Alicia serveerde Spivo op gelijke hoogte (7-7) en Katja zette ook een knappe serie neer. Halverwege de set verloor Spivo echter de aansluiting op een service die niet al te moeilijk was. Hoe dan ook, Spivo kwam niet tot scoren en het gat was geslagen. Er werd daarna nog wat goedgemaakt en hard gewerkt, maar op de belangrijke momenten voerde Spivo met name in blokkering niet uit wat er gevraagd werd. De wil was er, maar er was meer nodig om er een vijfsetter uit te slepen (17-25).

 

 

Uiteindelijk een terechte uitslag. De goedgevulde tribune zag dat Spivo in grote delen van de wedstrijd niet onderdeed, maar de stap die Spivo nog moet zetten is dat niveau langer vast te houden. Vooral om te voorkomen dat een sets binnen mum van tijd verspeeld worden. Genoeg dingen om tevreden op terug te kijken en ook voldoende verbeterpunten. Hoe dan ook, we schrijven weer een puntje bij en gaan ons voorbereiden op de uitwedstrijd bij VCN 3! 

VV Utrecht DS2 - Spivo DS1

HLB van Daal/DS DS1 - Spivo ds 1

SPIVO MOET GENOEGEN NEMEN MET PUNT

Met slechts één punt keerden de dames van Spivo dit weekend terug uit Den Dungen. Tegen HLB werd de eerste set met goed spel gewonnen. Na een matige tweede set kon Spivo in set 3 en 4 goed meekomen en kreeg het voldoende kansen. De absolute scherpte om de juiste dingen op het juiste moment te doen ontbrak helaas, waardoor Spivo in beide sets net te kort kwam.

 

Het was voor Spivo alweer even geleden dat er een competitiewedstrijd op het menu stond. Met veel zin vertrokken de dames, met een nog krappere selectie dan normaal, richting Den Dungen. In de kleedkamer werd het strijdplan besproken en iedereen leek zich bewust te zijn van haar taken. Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte begonnen aan de wedstrijd en de stand liep gelijk op. Sabine kwam aanvallend meteen goed door en op Alicia’s service kon Spivo een klein gaatje slaan naar 7-9. HLB nam vervolgens direct de leiding over, maar op Sabine’s opslag kon Spivo de rollen weer omdraaien. Spivo liep vijf punten uit, maar HLB serveerde zich terug in de set. Het was in deze fase Katja die Spivo aan de hand nam. Spivo haalde een hoog rendement in aanval en HLB begon met wisselen. Die wissels brachten HLB weer dichterbij Spivo, maar gelukkig begon ook Alicia warm te draaien met een paar goede scores. De slotfase was spannend, maar Katja kon het gelukkig op tijd afmaken met een aanval via het blok (22-25).

 

Set 2 kende een wat rommelig begin vanuit Spivo-perspectief. Omdat ook de scheidsrechter wat begonnen te rommelen, liep HLB snel uit. Spivo was niet gefocust genoeg en maakte veel meer eigen fouten dan in de vorige set. Alicia zette nog een goede serie neer en Spivo bracht Anouk nog in, maar het niveau was te laag om mee te doen om setwinst. Afgetekend ging de set naar de thuisploeg (25-15).

 

Met drie aces van Maaike liet Spivo de matige tweede set snel achter zich. Althans, dat dacht Spivo. De 0-4 voorsprong werd echter in no-time weggegeven en de teams waren weer aan elkaar gewaagd. Tot 12-12 liep te stand gelijk op. Katja was de meest scorende speelster bij Spivo, omdat Maaike haar prima kon aanspelen. Een tijd lang stond HLB met twee punten voor, maar tegen het einde van de set verloor Spivo de aansluiting. Sabine pakte nog wat puntjes mee, maar de diagonaal van HLB zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Spivo niet meer mee kon doen om setwinst (25-20).

 

Spivo keek al snel tegen een achterstand aan in de vierde set. Op 13-8 werd in de time-out besloten om nog één keer vol gas te gaan geven en direct kwam Spivo op de opslag van Maaike terug naar 13-11. De passing liep in deze fase beter dan in de voorgaande sets. Ook nu kon HLB haar diagonaal goed in stelling brengen. Bij Spivo was de strijdlust teruggekeerd en juist daarom was het zonde dat de simpele taken/opdrachten niet altijd werden uitgevoerd. Katja scoorde regelmatig met harde ballen rechtdoor en door goed serveerwerk van Sabine kwam Spivo weer heel dichtbij, 20-18. In de daaropvolgende rally’s kreeg Spivo de kansen aangereikt om het aanvallend af te maken, maar niet alle kansen werden benut. Een hard werkend Spivo ging uit eindelijk strijdend ten onder (22-25).

 

Uiteindelijk een terechte nederlaag. Natuurlijk had er een vijfsetter in gezeten, maar dan moeten we wel iets doortastender in het verzilveren van de kansen die we krijgen. Komende week weer twee keer knallen op het trainingsveld en daarna spelen we (gelukkig) weer thuis. Tot nu toe leverde de thuiswedstrijden ons alleen maar winst op, dus wie weet. We ontvangen zaterdag Next Volley in Den Oert.

SPIVO ONDERUIT IN UTRECHT

 

Na twee thuiszeges liepen de dames van Spivo dit weekend in Utrecht tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Spivo kwam niet in haar eigen spel en speelde voornamelijk tegen zichzelf. In verschillende opstellingen werd gezocht naar de juiste flow, maar die werd niet gevonden. De laatste set werd Spivo beloond voor de getoonde werklust, maar dat was slechts een troostpunt.

 

Op een regenachtige zaterdagmiddag vertrok Spivo naar de Galgenwaard in Utrecht. Niet voor het voetbal, maar om de degens te kruisen met Utrecht 2. Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte startten zeer energiek aan de wedstrijd. Rachelle zette meteen druk vanaf de servicelijn en er werd veel verdedigd. Helaas maakte Utrecht de achterstand van vier punten snel weer goed en kwam op 8-8. Ondanks dat de passing goed liep, maakte Spivo teveel eigen fouten en kwam het maar lastig tot scoren. Als gevolg daarvan liep Utrecht verder uit. Met een dubbele wissel poogden Ineke en Lennart het tij te keren, maar Spivo was gewoon te passief in de rally’s. Door hard te werken kon de achterstand steeds weer teruggebracht worden tot twee punten, maar Spivo drukte in die fases niet door. Ondanks het teleurstellende niveau werd de set slechts met klein verschil verloren (25-22).

 

Spivo pakte in de beginfase van set twee direct een paar blokpunten en de stand liep gelijk op. Op Sabine’s service pakte Spivo nogmaals vier blokpunten mee en kwam daardoor op een 9-12 voorsprong. Lang kon Spivo die voorsprong vasthouden, maar daarna keerden de fouten terug in het spel van Spivo. Alles leek in verdediging van de armen te schieten. Ook nu kwam Spivo in extremis nog heel dichtbij, maar ook nu was Spivo onvoldoende doortastend om het gat te dichten (25-21).

 

Even oogde Spivo twijfelend in set 3, maar op de service van Alicia herpakte Spivo zich al snel, 4-6. Tot 9-9 liep het gelijk op, maar enkele kinderlijke fouten zorgden ervoor dat Spivo de aansluiting verloor. Rachelle kwam nog tot een aantal mooie scores, maar verder ging alles mis wat mis kon gaan. Ballen via de netband, ballen die enkele centimeters binnen vielen. Het geluk dat je bij zulke ballen moet afdwingen, verdiende Spivo ook niet. De set ging ruim verloren (25-14).

 

Spivo restte niets anders dan voor het laatste punt te gaan. Ondanks dat het bij Spivo alles behalve soepel liep, kwamen de Spijkenissers op Daisy haar opslag wel op 6-7 voorsprong. De ruimte om tactische ballen te scoren bij Utrecht werd nu beter benut, maar het was Utrecht dat de leiding nam omdat Spivo de eigen opdrachten niet uitvoerde. Op Alicia’s service kwam Spivo andermaal terug in de set, tot 15-15. Met goede services van Megan en beter spel drukte Spivo door. Het grootste verschil was dat er meer ballen verdedigd en vervolgens gelijk afgemaakt werden. Anouk produceerde nog een ace, Spivo kwam op 18-22 en even later stonden er vier setpoints klaar. Geheel in lijn met deze wedstrijd werden er drie verspeeld, maar gelukkig bracht Megan redding door het laatste setpunt te verzilveren (23-25).

 

Het was de vraag of Spivo al zo ver is om het niveau van twee goede thuiswedstrijden door te trekken naar een lastige uitwedstrijd. Het antwoord is simpel: zo ver zijn we nog niet. Dat neemt niet weg dat we tien punten uit het eerste blok wedstrijden hebben behaald en dat was onze doelstelling. We voeren op dit moment de brede middenmoot aan en dat is prima. Komende weken kunnen we ons technisch weer verbeteren en dan wacht een loodzware novembermaand met uitdagende wedstrijden!

spivo DS1 - LedÛB DS2

 

VEERKRACHTIG SPIVO BOEKT TWEEDE THUISZEGE

 

De jaarlijkse uitstap naar de Olympiahal heeft de dames van Spivo winst op Ledûb opgeleverd. Net als vorige week begon Spivo uitstekend aan de wedstrijd. Een oppermachtige thuisploeg pakte met overtuiging de eerste twee punten, maar daarna haperde de machine. De veerkracht en de vechtlust keerden in het vierde bedrijf het tij, waardoor Spivo weer vier punten mag bijschrijven.

 

 

Na het prachtige eerste punt van ons ‘Spivootje van de Week’ Sven, begonnen Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte aan de eerste set. Even werd Megan opgehouden door coach Lennart, maar net op tijd kwam ze het veld in om vervolgens direct twee blocks te pakken. Eén viel aan de kant van Spivo, maar de volgende was aan de goede zijde van het net. Middels een fantastische serviceserie van Sabine denderde Spivo direct naar 9-2. De middenaanval leverde punten op en Spivo noteerde ook blokpunten. Het enige dat minder liep was de passing, maar omdat Spivo vooral aan service was en de passing van Ledûb ook niet vlekkeloos verliep, was dat geen probleem. Op Katja’s service overklaste Spivo de bezoekers en liep het uit naar 17-7. Een goed spelende Maaike wist met name Sabine blindelings te vinden en ondanks dat Spivo nog een vervelende serie tegen kreeg, kwam de set niet in gevaar. Het krachtsverschil was groter dan de setstand doet vermoeden, maar… setwinst is setwinst (25-17).

 

 

Ondanks dat Spivo niet van plan was om de wurggreep waarin zij Ledûb klem hadden los te laten, begon Ledûb wel iets beter aan de set. Gelukkig kon Spivo de leiding snel overnemen op de service van aanvoerder Alicia. Spivo kon de diagonaal van Ledûb maar moeilijk in bedwang houden en kon geen groter gat slaan, tot dat Alicia weer aan service kwam. Spivo zette een tandje bij en speelde bijzonder slim in op de tactische keuzes van Ledûb (16-9). Sabine kende later in de set een goede fase aan het net en nam die vorm mee naar de servicelijn. Spivo straalde plezier uit en kon de voorsprong van zeven punten zonder problemen vasthouden. De servicedruk werd nog één keer opgeschroefd en waar de passlijn van Ledûb wankelde, gingen de passers van Spivo steeds beter spelen (25-17).

 

 

Ledûb deed Spivo in de beginfase van set 3 wat punten cadeau, maar Spivo gaf de punten weer net zo vriendelijk retour. Sinds halverwege de openingsset, kreeg Spivo weer een lange serie om de oren. Even leek een haperende DWF het ritme van Ledûb te onderbreken, maar de tweede scheidsrechter bracht helaas snel redding. De foutenlast bij Spivo was te hoog en daardoor liepen de Brabanders snel uit naar 6-12. Op de service van Megan deed Spivo wat terug, mede dankzij twee blokpunten van Rachelle. Spivo bleef in de buurt van Ledûb en wachtte op een zwak moment van de gasten. Dat moment kwam al snel, want dankzij goed serveerwerk van Katja en Rachelle kwam Spivo op 17-17. Vervolgens kwam Spivo maar lastig uit de rotatie en in de eindfase kon niet datgene gebracht worden wat nodig was om de set alsnog naar Spivo toe te trekken (21-25).

 

 

Spivo begon de vierde set goed door de hoge servicedruk van Katja en later ook Alicia. Vanaf 5-2 liep het bij Spivo echter minder. Mentaal leken de Spijkenissers er een beetje doorheen te zetten en als gevolg daarvan zat alles tegen. Anouk werd ingebracht om de ploeg een energieboost te geven en deed dat voortreffelijk. Spivo hervond in deze fase het zelfvertrouwen en knalde op de opslag van Alicia op en over Ledûb heen. Er werd gevochten en gestreden voor elke bal en na een aantal sublieme punten van youngster Megan, stond Spivo in één keer met 22-16 voor. Charlotte was in de tweede helft van de set werkelijk overal op tijd bij en Spivo stevende vastberaden af op winst. Invaller Daisy serveerde het laatste punt, maar het was aan Katja om met een snoeiharde bal voorlangs een einde te maken aan de illusies van Ledûb 2 (25-18).

 

 

Een mooie teamprestatie van een veerkrachtig Spivo. In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen zijn we nu beter gestart aan het seizoen. Maar de verschillen zijn klein en dus is het zaak om deze lijn vast te houden. Complimenten aan een uitstekend fluitend arbitraal duo, en dat nog wel tijdens de Week van de Scheidsrechter. Komende week weer hard werken aan ons niveau en voordat we de herfstbreak in gaan, mogen we nog een uitwedstrijd spelen in Utrecht bij de plaatselijke VV.

 

SPIVO DS1 - ODI DS1

 

SPIVO PAKT EERSTE ZEGE

 

De eerste thuiswedstrijd heeft Spivo vier punten opgeleverd. In een emotionele wedstrijd tegen ODI trok Spivo na een bloedstollende eerste set aan het langste eind. Spivo kon de gasten in set 2 en 3 goed onder druk houden, maar moest de vierde set toch afstaan. In vergelijking met vorige week stond er een scherper en agressiever Spivo binnen de lijnen en dat wierp zijn vruchten af.

 

 

Vorige week liet Spivo zich overrompelen door een Somas dat simpelweg meer ‘klaar’ voor de wedstrijd was dan Spivo. Dit keer stelde Spivo zich als doel om ODI vanaf het eerste punt onder druk te zetten en het spel te dicteren. De start van basisspeelsters Anouk, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte was dan ook veel beter dan vorige week. Rachelle serveerde Spivo direct naar 5-1. Omdat ODI veel fout serveerde, behield Spivo de voorsprong. Halverwege maakt ODI dankbaar gebruik van een slordige fase van Spivo en de Brabanders namen de leiding over, 11-15. Goed serverend werk van Katja bracht Spivo echter meteen terug in de set en Megan pakte al snel haar tweede blokpunt. De teams ontliepen elkaar nauwelijks iets en ook een dubbele wissel van Spivo kon niet het gewenste verschil brengen. Op 21-23 zag het er slecht uit voor Spivo, maar dankzij een fantastische vechtlust wist Spivo het tij nog te keren. De lange rally’s werden gewonnen en Rachelle rondde de set af met een ace (26-24).

 

 

Ook met een ace begon Anouk goed aan de tweede set, maar het was ODI dat de eerste serie neerzette, mede dankzij een blunderende arbitrage. Spivo leek even in de war, maar twee aces van Katja bracht Spivo snel terug naar 4-4. ODI pakte wederom een klein gaatje, maar Spivo zette duidelijk een tandje bij op Alicia’s service. De Spijkenisser-hoofdmacht oogde bijzonder scherp in de rally. Sabine, die een uitstekende set speelde, plaatste een goede serviceserie en Spivo wist lang een gat van ongeveer vier punten te behouden. Aanvallend pakte Alicia in deze fase een hoofdrol, maar ze kon niet voorkomen dat ODI de rollen weer omdraaide en 18-19 voor kwam te staan. Maaike werd ingebracht en luisterde haar invalbeurt direct op met een killblock. Op Alicia’s service knalde het vlaggenschip van Spivo door naar 22-19. De druk en de foutenlast werden bij ODI gelegd en Spivo liet in deze fase zien dat twee seizoenen Tweede Divisie hen meer ervaren heeft gemaakt. Ook deze set sloot Spivo af met een ace, dit keer was het de eer aan uitblinker Sabine (25-20).

 

 

Maaike bleef staan en in de derde set liep stand lang gelijk op. Spivo wist de eerste voorsprong te pakken, maar teveel foutservices maakten dat Spivo nog geen definitief gat kon slaan. Sabine, Rachelle en Alicia wisten het blok potdicht te houden tijdens de opslag van Katja en Spivo liep uit naar 14-10. Spivo haalde, onder leiding van de deze set sterk spelende Charlotte, een hoog niveau. Een zeer actieve ploeg knokte zich als een hechte formatie naar een ruimere voorsprong. Maaike liet zich dat ook spelverdelers kunnen scoren en het Spivo-blok ging almaar beter draaien. Maaike zette de traditie voort, door ook deze set met een ace af te sluiten (25-17).

 

 

Natuurlijk wilde Spivo ook dat laatste punt in Spijkenisse houden, maar ook nu werd er teveel fout geserveerd. ODI was duidelijk de bovenliggende partij en Spivo leek minder gefocust in het veld te staan. Toen Daisy inviel stond Spivo al een tijdje zo’n zeven punten achter. Daisy onderscheidde zich met verdedigende acties, Spivo kwam daardoor meer in de rally en hervond de vechtlust én het spelplezier! Zelfs als voorspeler plukte Daisy nog een bal van de achterlijn. Langzaam maar zeker begon Spivo op Daisy haar service de grote achterstand in te lopen. Het geloof in het veld, langs de kant én op de tribune keerde terug. Op 19-23 pakte Rachelle een weergaloos blokpunt, waardoor het 20-23 werd. De scheidsrechter besloot echter tot verbazing van werkelijk iedereen de bal ‘uit’ te geven. Het was de zoveelste onbegrijpelijke beslissing en een emotionele reactie van Spivo leverde een directe rode kaart en daarmee het einde van de wedstrijd op (19-25).

 

 

‘Den Oert’ en ‘Spivo Dames 1’. Het bleek ook vandaag weer een goede combinatie en Spivo herstelde zich knap na de mindere wedstrijd van vorige week. Dat verschil zat hem met name in het mentale aspect en in de energie die binnen én buiten de lijnen werd uitgestraald. Een teamprestatie waar Spivo trots op mag zijn en ook de laatste set mag daar niks aan veranderen. Spivo knokte zich knap terug en de sfeer was ook deze set prima. Volgende week weer thuis, maar dan maken we onze jaarlijkse uitstap naar de  Olympiahal. 

somas activa ds2 - spivo ds1

 

SPIVO NOG NIET OP STOOM

 

De eerste competitiewedstrijd heeft de dames van Spivo niet gebracht wat ze ervan verwacht hadden. In Sint Anthonis gingen de Spijkenissers met 3-1 ten onder tegenover een gretige tegenstander. Spivo liet bij vlagen sterk spel zien, maar constant was het niet.

 

 

Na de gebruikelijke middagwandeling moest Spivo, zoals ook gebruikelijk in Sint Anthonis, lang wachten tot er gestart kon worden met de warming-up. Het was basisspelers Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte meteen duidelijk dat het vandaag ergens om ging. Beide teams maakten met veel geweld hun side-outs. Vervolgens was het Somas dat Spivo voor het eerst serieus onder druk zetten met de service. Spivo werd slordiger en het gat werd almaar groter. Series opslagen van invaller Daisy en Maaike brachten Spivo nog een aantal punten op rij, maar de inhaalrace kwam te laat (25-18).

 

 

Megan produceerde in het begin van set 2 enkele goede services, maar de teams ontliepen elkaar weinig in de beginfase. Katja serveerde Spivo naar een gaatje van drie punten, maar door een serie eigen fouten werd die voorsprong verspeeld. Spivo ontwikkelde deze set meer servicedruk en kon daardoor opnieuw uitlopen op Rachelle’s service naar 9-14. Dat Somas vandaag ook sterk serveerde lieten ze zien en de thuisploeg nam de leiding over. In tegenstelling tot set 1 zat er deze set meer vechtlust in de ploeg. Spivo knokte voor elke bal op wederom op de service van Rachelle sloeg Spivo een gat. De springveer van Spivo tekende voor de laatste vier punten van de set (22-25).

 

 

Met een blokpunt van Megan begon Spivo sterk aan de 3e set. Ook nu wist geen van de ploegen gelijk de leiding te pakken. Tot 7-7 liep het gelijk op. Somas pakte twee punten op rij, maar op Rachelle’s opslag en dankzij scores van Daisy kwam Spivo op 9-12. Vanaf dat moment ging Somas beter blokkeren. Het leverde de thuisploeg een gaatje op dat ze lang wisten vast te houden. Ondanks dat Spivo aan het net steeds meer moeite had om te scoren, deden de Spijkenissers dat wel vanaf de servicelijn. Ook Charlotte, waarschijnlijk de beste aan Spivo-zijde deze wedstrijd, plukte een hoop ballen van de grond. Maaike maakte een mooie serie en bracht Spivo terug tot 18-18. Vervolgens moest Spivo opnieuw een gaatje toestaan en dat kon niet meer gerepareerd worden (25-21).

 

 

Somas pakte direct de leiding in set 4. Spivo was te statisch in zowel passing als verdediging en daardoor liep de achterstand rap op. Spivo begon met wisselen en met name Anouk viel goed in. Aanvoerder Alicia deed vanaf de servicelijn nog wat terug, er werd hard gewerkt en ook beter gespeeld. Het gat van 5 á 6 punten dat in de beginfase werd opgelopen kon echter niet meer gedicht worden (25-17).

 

 

Vorig jaar eindige Spivo nog nipt boven Somas op de ranglijst. Vandaag was dat echter niet te zien, omdat Somas een sterke dag had en wij niet. Eén punt is de oogst van de eerste speeldag en daar moeten we het mee doen. We krijgen nu twee thuiswedstrijden op rij en dat zijn mooie kansen om punten te pakken!

Seizoen 2018-2019

spivo ds1 - volley meerkerk ds1

Net als vorig seizoen hebben de dames van Spivo zich in de laatste competitiewedstrijd tegen Volley Meerkerk verzekerd van een langer verblijf in de 2e divisie. Op het ‘moment suprême' speelde Spivo misschien wel haar sterkste wedstrijd van het seizoen. De Spijkenissers waren oppermachtig in het maken van de side-out en wonnen allesets. Door de volle winst stijgt Spivoz elfs naar plek 8 op de ranglijst en hoeft het volgende week geen nacompetitiewedstrijden te spelen.

 

Het was een spannende week voor Spivo. Nog nooit stond Spivo er, met nog één speelronde te gaan, zó slecht voor. Er was nog een kleine kans op directe degradatie, maar Spivo stelde zichzelf als opdracht om twee punten goed te maken op Volley Tilburg of Somas/Activia. Die teams hadden het in eigen hand, dus Spivo kon weinig meer doen dan naar zichzelf kijken. Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en Carmel startten prima aan de wedstrijd. Beide teams haalden direct een hoog niveau. Spivo behield steeds de kleine voorsprong en bouwde die uit naar 9-5 op de service van Anouk. Tot 12-8 werd het gaatje behouden, maar goed serveerwerk van Meerkerk bracht hen dichterbij Spivo. Door de sterke passing en goed aanvalsspel van Spivo kon weer een gat slaan. Katja kwamveelvuldig tot scoren en Anouk serveerde wederom sterk. Op Daisy’s service zette Spivo een cruciale versnelling in. De opgebouwde voorsprong werd niet meer afgestaan en Katja maakte het af met een harde bal rechtdoor (25-21).

 

Aanvallend liep het in het begin van set 2 wat minder bij Spivo. Op Alicia’s service begon Spivo weer te draaien en Anouk wist met name Katja goed te vinden. Op Katja’s service pakte Spivo de eerste voorsprong van deze set (10-9). De passing was ook deze set uitstekend, maar Spivo kon niet uitlopen. Dat lukte pas toen Romilda een paar waanzinniges ervices afvuurde. Spivo kwam driepunten voor, maar goed blokkeerwerk van de Meerkerksen bracht hen terug in de set. De side-out liep echter dusdanig goed dat Spivo zich geen zorgen maakte.Op 21-19 kwam Katja aan service en alles lukte op dat moment aan Spivo-zijde. Met een ace maakte Katja het af (25-19).

 

Ondanks dat Volley Meerkerk een betere start kende, pakte Carmel wel opvallend veel ballen in verdediging. Al snel draaide Spivo de stand om, op Anouk haar service. Meerkerk haakte echter direct weer aan en veel ontliepen de teams elkaar niet, tot13-13. Daarna kwam Daisy aan service en zij produceerde tot twee maal toe een ‘acie van Daisy’.  Vanaf 17-13 sloeg de twijfel bij Meerkerk toe en Spivo drukte vol vertrouwen door op de opslag van Romilda. Aanvallend was Spivo niet te stoppen en Rachelle pakte tegen het einde van de set het ene na het andere blokpunt. Anouk serveerde Spivo naar 22-16 en de thuisploeg kwam op 24-17 op setpoint. Meerkerk kwam nog vier punten terug, maar het inbrengen van Sabine was afschrikwekkend genoeg om de opmars van Meerkerk te stoppen (25-21).

 

3-0, wat een weelde! Maar Spivo was nog niet klaar. Het was ook deze set Volley Meerkerk dat de betere start had. Spivo nam op 1-5 al een time-out en bracht Sabine in om uit de rotatie te komen. Halverwege de set kwam de uitslag van Somas/Activia – NextVolley Dordrecht door. Het was voor Spivo de bevestiging dat de missie geslaagd was. Sabine en Lisa werden direct ingebracht en vanaf dat moment werd de achterstand langzaam ingelopen. Op Alicia’s service kwam Spivo op 18-17 en beide invallers pakten hun punten mee. Alles leek in de eindfase goed te vallen en het vuurtje bij Meerkerk leek gedoofd. Spivo kwam zelfs in de luxepositie om Lisa en Carmel een publiekwissel te gunnen en de Spivo zweefde op een roze wolk naar de setwinst(25-21).

 

‘Diamondsare made under pressure’. Een uitspraak die zeker geldt voor de dames van Spivo. Eens temeer bewijzen de dames dat er altijd staan als de nood het hoogst is. Spivo spreidde deze wedstrijd de perfecte balans tussen focus, beleving en spelplezier ten toon. Uit benaderde positie terugvechten en uiteindelijk als winnaar boven komen drijven. Het was een fantastische wedstrijd waarin werkelijke iedereen goed speelde. Geen uitblinkers, maar de ultieme teamprestatie.

 

WAT EEN SEIZOEN

En daarmee komt een einde aan een voor ons bewogen seizoen. Zware blessures, slechte wedstrijden en diepe dalen. Maar ook enorm veel gezellige en leuke momenten, knappe overwinningen en persoonlijke ontwikkelingen. Alles opgeteld brengt het ons waar we nu staan: op de 8e plek en als team hebben we een mooie groei doorgemaakt. We hopen volgend seizoen eens voor een rustig en minder zenuwslopend seizoen te gaan, maar dat zien we na de zomer wel. We trainen nog een paar weken door en vanaf half juni is het vakantietijd. Graag willen we ook dit seizoen iedereen bedanken die ons gesteund heeft. Vanaf de tribune of opeen andere manier. De vele berichtjes en steunbetuigingen betekenen heel veel voor ons en we hebben zaterdag maar weer eens mogen ervaren hoe de hele club meeleeft met de verrichtingen van Dames 1. Dank en hopelijk tot ziens in het nieuwe seizoen.

 

We hebben na de wedstrijd afscheid genomen van twee van onze teamgenootjes. Ten eerste Carmel, die drie seizoenen bij ons heeft gespeeld. Ze was onze reddende engel, toen we in mei 2016 opeens zonder libero kwamen te zitten. Carmel heeft zich binnen ons team tot een zeer stabiele speelster ontwikkeld die ook op sociaal vlak zeer actief was. Een vaste kracht in de passlinie die er altijd stond als het moest. We gaan haar fanatisme en gezelligheid missen! Carmel gaat zich op andere dingen in haar leven richten en we wensen haar allesucces en geluk daarbij. Ook voor Lisa was het haar laatste wedstrijd in het haarbekende Spivo-shirt. Lisa werd 13,5 jaargeleden lid van Spivo en doorliep de gehele jeugdopleiding. De laatste vier seizoenen speelde ze inde hoofdmacht. Haar snelheid en bewegelijkheid onderscheidenhaar nog altijd van iedereen en het blijft een technisch voorbeeld. Op Lisa kon je altijd rekenen. Ze was er altijd en zorgde ook nog eensvoor een gevulde tribune door haar halve familie mee te slepen naar zowel thuis- als uitwedstrijden. Lisa is altijd in voor een feestje en bracht de nodige gezelligheid in de groep. Ze verruilt de volleybal-voor de voetbalsport, maar zal volgend seizoen nog vaak genoeg in de sporthal te vinden zijn (hopen we!). Ook Lisa wensen we alle goeds!

Net als vorig seizoen hebben de dames van Spivo zich in de laatste competitiewedstrijd tegen Volley Meerkerk verzekerd van een langer verblijf in de 2e divisie. Op het ‘moment suprême' speelde Spivo misschien wel haar sterkste wedstrijd van het seizoen. De Spijkenissers waren oppermachtig in het maken van de side-out en wonnen allesets. Door de volle winst stijgt Spivoz elfs naar plek 8 op de ranglijst en hoeft het volgende week geen nacompetitiewedstrijden te spelen.

 

Het was een spannende week voor Spivo. Nog nooit stond Spivo er, met nog één speelronde te gaan, zó slecht voor. Er was nog een kleine kans op directe degradatie, maar Spivo stelde zichzelf als opdracht om twee punten goed te maken op Volley Tilburg of Somas/Activia. Die teams hadden het in eigen hand, dus Spivo kon weinig meer doen dan naar zichzelf kijken. Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en Carmel startten prima aan de wedstrijd. Beide teams haalden direct een hoog niveau. Spivo behield steeds de kleine voorsprong en bouwde die uit naar 9-5 op de service van Anouk. Tot 12-8 werd het gaatje behouden, maar goed serveerwerk van Meerkerk bracht hen dichterbij Spivo. Door de sterke passing en goed aanvalsspel van Spivo kon weer een gat slaan. Katja kwamveelvuldig tot scoren en Anouk serveerde wederom sterk. Op Daisy’s service zette Spivo een cruciale versnelling in. De opgebouwde voorsprong werd niet meer afgestaan en Katja maakte het af met een harde bal rechtdoor (25-21).

 

Aanvallend liep het in het begin van set 2 wat minder bij Spivo. Op Alicia’s service begon Spivo weer te draaien en Anouk wist met name Katja goed te vinden. Op Katja’s service pakte Spivo de eerste voorsprong van deze set (10-9). De passing was ook deze set uitstekend, maar Spivo kon niet uitlopen. Dat lukte pas toen Romilda een paar waanzinniges ervices afvuurde. Spivo kwam driepunten voor, maar goed blokkeerwerk van de Meerkerksen bracht hen terug in de set. De side-out liep echter dusdanig goed dat Spivo zich geen zorgen maakte.Op 21-19 kwam Katja aan service en alles lukte op dat moment aan Spivo-zijde. Met een ace maakte Katja het af (25-19).

 

Ondanks dat Volley Meerkerk een betere start kende, pakte Carmel wel opvallend veel ballen in verdediging. Al snel draaide Spivo de stand om, op Anouk haar service. Meerkerk haakte echter direct weer aan en veel ontliepen de teams elkaar niet, tot13-13. Daarna kwam Daisy aan service en zij produceerde tot twee maal toe een ‘acie van Daisy’.  Vanaf 17-13 sloeg de twijfel bij Meerkerk toe en Spivo drukte vol vertrouwen door op de opslag van Romilda. Aanvallend was Spivo niet te stoppen en Rachelle pakte tegen het einde van de set het ene na het andere blokpunt. Anouk serveerde Spivo naar 22-16 en de thuisploeg kwam op 24-17 op setpoint. Meerkerk kwam nog vier punten terug, maar het inbrengen van Sabine was afschrikwekkend genoeg om de opmars van Meerkerk te stoppen (25-21).

 

3-0, wat een weelde! Maar Spivo was nog niet klaar. Het was ook deze set Volley Meerkerk dat de betere start had. Spivo nam op 1-5 al een time-out en bracht Sabine in om uit de rotatie te komen. Halverwege de set kwam de uitslag van Somas/Activia – NextVolley Dordrecht door. Het was voor Spivo de bevestiging dat de missie geslaagd was. Sabine en Lisa werden direct ingebracht en vanaf dat moment werd de achterstand langzaam ingelopen. Op Alicia’s service kwam Spivo op 18-17 en beide invallers pakten hun punten mee. Alles leek in de eindfase goed te vallen en het vuurtje bij Meerkerk leek gedoofd. Spivo kwam zelfs in de luxepositie om Lisa en Carmel een publiekwissel te gunnen en de Spivo zweefde op een roze wolk naar de setwinst(25-21).

 

‘Diamondsare made under pressure’. Een uitspraak die zeker geldt voor de dames van Spivo. Eens temeer bewijzen de dames dat er altijd staan als de nood het hoogst is. Spivo spreidde deze wedstrijd de perfecte balans tussen focus, beleving en spelplezier ten toon. Uit benaderde positie terugvechten en uiteindelijk als winnaar boven komen drijven. Het was een fantastische wedstrijd waarin werkelijke iedereen goed speelde. Geen uitblinkers, maar de ultieme teamprestatie.

 

WAT EEN SEIZOEN

En daarmee komt een einde aan een voor ons bewogen seizoen. Zware blessures, slechte wedstrijden en diepe dalen. Maar ook enorm veel gezellige en leuke momenten, knappe overwinningen en persoonlijke ontwikkelingen. Alles opgeteld brengt het ons waar we nu staan: op de 8e plek en als team hebben we een mooie groei doorgemaakt. We hopen volgend seizoen eens voor een rustig en minder zenuwslopend seizoen te gaan, maar dat zien we na de zomer wel. We trainen nog een paar weken door en vanaf half juni is het vakantietijd. Graag willen we ook dit seizoen iedereen bedanken die ons gesteund heeft. Vanaf de tribune of opeen andere manier. De vele berichtjes en steunbetuigingen betekenen heel veel voor ons en we hebben zaterdag maar weer eens mogen ervaren hoe de hele club meeleeft met de verrichtingen van Dames 1. Dank en hopelijk tot ziens in het nieuwe seizoen.

 

We hebben na de wedstrijd afscheid genomen van twee van onze teamgenootjes. Ten eerste Carmel, die drie seizoenen bij ons heeft gespeeld. Ze was onze reddende engel, toen we in mei 2016 opeens zonder libero kwamen te zitten. Carmel heeft zich binnen ons team tot een zeer stabiele speelster ontwikkeld die ook op sociaal vlak zeer actief was. Een vaste kracht in de passlinie die er altijd stond als het moest. We gaan haar fanatisme en gezelligheid missen! Carmel gaat zich op andere dingen in haar leven richten en we wensen haar allesucces en geluk daarbij. Ook voor Lisa was het haar laatste wedstrijd in het haarbekende Spivo-shirt. Lisa werd 13,5 jaargeleden lid van Spivo en doorliep de gehele jeugdopleiding. De laatste vier seizoenen speelde ze inde hoofdmacht. Haar snelheid en bewegelijkheid onderscheidenhaar nog altijd van iedereen en het blijft een technisch voorbeeld. Op Lisa kon je altijd rekenen. Ze was er altijd en zorgde ook nog eensvoor een gevulde tribune door haar halve familie mee te slepen naar zowel thuis- als uitwedstrijden. Lisa is altijd in voor een feestje en bracht de nodige gezelligheid in de groep. Ze verruilt de volleybal-voor de voetbalsport, maar zal volgend seizoen nog vaak genoeg in de sporthal te vinden zijn (hopen we!). Ook Lisa wensen we alle goeds!

next volley ds1 - spivo ds1

SLECHTS ÉÉN PUNT VOOR SPIVO

De dames van Spivo hebben geen goede zaken gedaan door met 3-1 te verliezen van Next Volley. Spivo opende uitstekend, maar kon het niveau in set 2 niet vasthouden. De derde set was een dubbeltje op zijn kant en net als in de thuiswedstrijd viel dat de kant van Next op. In het laatste bedrijf kon Spivo geen vuist meer maken. Het zal voor de Spijkenissers moeten gebeuren in de laatste wedstrijd, volgende week thuis tegen Volley Meerkerk ‘95.

 

In de wetenschap dat Spivo, ondanks de lagere klassering, in de thuiswedstrijd niets onder deed voor Next reisde Spivo met vertrouwen af naar Dordrecht. Het inslaan liep prima en basisspelers Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel startten ook perfect aan de wedstrijd. Next werd direct onder druk gezet en nagenoeg alle kansen in aanval werd benut. Op de services van Lisa en Alicia liep Spivo direct uit naar 6-2. Carmel stond heel stabiel te passen en het gat werd vastgehouden. Op Daisy’s service liep Spivo nog verder uit. Next deed wat terug, maar Katja voorkwam met enkele harde klappen dat de voorsprong werd ingeleverd. Op haar service pakte Spivo de draad weer op. Omdat Spivo vervolgens teveel fout serveerde, kon Next andermaal iets dichterbij komen. In de eindfase maakte beide teams hun side-outs en hield Spivo het hoofd koel. De set was binnen (22-25).

 

Set 2 begon met de langste rally tot dat moment. Katja bleef de blokkering en verdediging van Next Volley in de beginfase teisteren met haar smashes en de stand liep tot 7-7 gelijk op. Door een blunder van de scheidsrechter werd het even later niet 9-9, maar 10-8. Dat luidde een betere fase van Next in. Spivo verdedigde minder en kwam daardoor ook niet aan aanvallen toe. De gehele set serveerde Spivo erg veel fout en lang keken de Spijkenissers tegen vijf punten achterstand aan. In de eindfase daalde het niveau en ging de set ruim verloren (25-16).

 

Door een fantastische serviceserie van Daisy kwam Spivo direct op 0-4 in set 3. Next kwam echter direct terug en zette ook veel servicedruk. Vanaf 12-7 kwam Spivo echter weer terug in de set, op de service van Rachelle. Anouk speelde keer op keer het blok weg en Spivo kon zich aanvallend uitleven. Daisy kende een goede fase aan het net en op 15-16 nam Spivo de leiding weer over. Ook Katja was ongrijpbaar voor de Dordtse blokkering. Vanaf 18-18 haperde de passing en liep Next drie punten uit. Op Katja’s service trok Spivo de stand direct weer gelijk, maar daarop antwoorde Next ook weer met een versnelling. Invaller Lisa serveerde Spivo nogmaals knap naast de thuisploeg en Spivo kreeg kansen om de set te winnen. Next was echter de gelukkigste in de eindfase en won set 3 (27-25).

 

Set 4 werd wederom goed gestart, maar ook Next was bij de les. Spivo werkte hard, maar de punten werden maar moeilijk binnen geslagen. Ook nu was de arbitrage af en toe onnavolgbaar en bij Spivo was het vooral ‘net niet’. Spivo hield haar rug recht en speelde volle bak tot het laatste punt (25-13).Een zure nederlaag en, net als in de thuiswedstrijd, had er veel meer in gezeten. We moeten het met één punt doen en volgende week twee keer zo hard er tegenaan gaan tegen Volley Meerkerk. Ten eerste om directe degradatie te voorkomen en wie weet kunnen we profiteren van een misstap van één van de andere concurrenten. Thuis kunnen we altijd net iets meer, dus kom ons aanmoedigen in deze belangrijke wedstrijd!

wik ds1 - spivo ds 1

SPIVO TEVREDEN MET EEN PUNT

Net als in de thuiswedstrijd heeft Spivo de aanstaand kampioen WIK een puntje weten af te snoepen. In de eerste set deed Spivo lang goed mee, maar kwam het uiteindelijk tekort. In de tweede set kon Spivo het langer volhouden en met sterk spel werd die set gewonnen. WIK was duidelijk de sterkere in set 3 en 4. Voor Spivo is elk punt op dit moment waardevol dus telt Spivo haar zegeningen in de almaar spannendere strijd om lijfsbehoud in de 2e divisie D.

 

Na een aangename middagwandeling in het zonnige Groot-Ammers begon Spivo aan de voorbereiding op wat op papier één van de lastigste wedstrijden van het seizoen zou worden: WIK-uit. De starters Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en Carmel misten in de beginfase iets teveel kansen in aanval, maar op Alicia’s service werd de 4-1 achterstand meteen rechtgetrokken. De passing bij Spivo was stabiel, maar er werd teveel fout geserveerd. WIK benutte de meeste kansen direct en door wat eigen fouten moest Spivo op 12-7 een time-out nemen. Daisy gooide het aanvallend over een andere boeg door een paar lepe balletjes te plaatsen en op Anouk haar sterke service begon ook Rachelle goed te draaien. Spivo kwam terug tot 17-16. Het niveau dat nodig was om de achterstand in te lopen, kon echter niet worden vastgehouden en WIK liep weer uit. Sabine en Willianne werden ingebracht om de achtervolging nogmaals in te zetten, maar dit lukte niet meer (25-18).

 

In een andere startrotatie begon Rachelle gelijk met twee blokpunten. Spivo kwam op Katja’s service op 0-3 en hield die voorsprong, ondanks enkele foutservices, vast. Alicia wierp zich op als scorende aanvaller, Carmel pakte veel ballen op en Spivo oogde messcherp in de rally. De serviceopdracht werd nagenoeg foutloos uitgevoerd en WIK moest gaan wisselen. Anouk serveerde Spivo naar 6-12. Daarna kwam WIK beter in de set en ze halveerden de achterstand tot 12-15. Het was Katja die Spivo in deze fase op de been hield en wederom werd Willianne ingebracht. Een goed spelend Spivo kon toch niet voorkomen dat WIK op 19-18 de leiding overnam. Op 22-20 leek Spivo wederom aan het kortste eind te gaan trekken. Romilda stelde voor zichzelf te wisselen voor het blok, maar pakte daarna doodleuk een killblock op de hoofdaanvaller van de Groot-Ammersen. Het werd een zenuwslopende eindfase, waarin Spivo eerst een setpoint wegwerkte en vervolgens zelf op setpoint kwam door een blokpunt van Rachelle. Spivo leek het setpunt daarna te winnen, maar de tweede scheids meende een netfout gezien te hebben. Vanaf 25-25 nam Katja haar team aan de hand en de setwinst was binnen (25-27).

 

Spivo begon fel en fanatiek aan de derde set. Door wat ongelukkige punten tegen, moest Spivo echter wel een klein gaatje toestaan op de thuisploeg. Door hard werken, kon Spivo deze set aan een zijden draadje blijven hangen, maar dichterbij kwam Spivo ook niet. Sabine viel sterk in, maar als team kon Spivo geen echte vuist maken in deze fase. Ook Lisa en Willianne vielen in, maar het was WIK dat alle fronten beter speelde dan Spivo. Er werd door de Spijkenissers zeker strijd geleverd en in de eindfase kwam Spivo nog iets terug, maar de set ging terecht verloren (25-17).

 

Willianne en Sabine bleven staan in de basis van set 4. WIK begon duidelijk beter aan de set dan Spivo. Op 7-1 werd Anouk terug gewisseld en dat bracht Spivo een kleine opleving. Romilda zorgde bij Spivo voor de punten en het geloof in een stunt leek terug te komen. WIK voelde dat aan en zette een tandje bij. Spivo kwam maar lastig tot scoren. Katja kwam af en toe nog goed door van achter de 3-meterlijn, maar de diagonaal van WIK zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Spivo niet terug kon komen in de set (25-13).

 

Soms moet je blij zijn met een punt. Dit keer was dat het maximaal haalbare en daar zeuren we dan ook niet over. Ondanks het verlies stijgen we een plekje op de ranglijst. Nog twee potjes te gaan en het beloven interessante weken te worden. Volgende week gaan we op bezoek in Dordrecht bij Next Volley. Alle support is welkom om 17.15 uur in Sporthal de Dijk.

spivo ds 1- VCN DS3

SPIVO ZET WAT RECHT

De Spijkenisser-hoofdmacht heeft een belangrijke zege op middenmoter VCN 3 geboekt. Na een gelijk opgaande eerste set, die verloren werd, had Spivo de overige drie sets het betere van het spel. Er werd bij vlagen een bijzonder hoog niveau gehaald, op alle fronten. Door de overwinning en de vier bijbehorende punten blijft Spivo in de race voor lijfsbehoud.Dat er iets recht te zetten viel na de zeperd van vorige week, was duidelijk.

 

Meisjes A1 en Dames 2 hadden het goede voorbeeld gegeven door hun wedstrijden van VCN te winnen. Aan Dames 1 de taak om dat kunstje te herhalen. Met Anouk, Katja, Rachelle, Sabine, Romilda, Carmel en Alicia begon Spivo goed aan set 1. Laatstgenoemde maakte direct twee punten. Het enige dat Spivo zichzelf in de openingsfase kon verwijten is dat er teveel fout geserveerd werd en dat er af en toe een onnodig bal viel. Alicia bleef scoren en op Romilda’s service sloeg Spivo een klein gaatje naar 12-10. VCN nam direct daarna de leiding weer over. Vervolgens maakte Anouk een sterke serie, maar de teams gaven elkaar geen duimbreedte toe. Willianne en Daisy werden nog ingebracht en Spivo kreeg kansen om uit te lopen. Tot aan 21-23 in Capellens voordeel waren de teams de hele set nog niet meer dan twee punten uit elkaar geweest. Helaas drukte VCN in de eindfase wel door, waar Spivo verslapte (22-25).

 

In de setwissel werd benoemd dat Spivo goed op weg was en dat er slechts een paar dingen aangescherpt moesten worden. Met een gewijzigde serviceopdracht pakte Spivo de draad direct weer op. Rachelle serveerde Spivo naar een 11-7 voorsprong. Het niveau dat Spivo in de rally’s ten toon spreidde steeg en ook Daisy maakte een mooie serviceserie. Anouk en Carmel kenden beiden een prima fase en Spivo was overduidelijk de bovenliggende partij. Katja reeg de punten aaneen, tijdens de opslag van Anouk, waardoor Spivo uitliep naar 20-13. Aanvallend werden er nauwelijks kansen gemist en met een ruime voorsprong kwam Spivo op setpoint. Alicia maakte het af (25-16).

 

Alicia ging door waar ze de vorige set mee geëindigd was: scoren. Zij en Anouk wisten elkaar als vanouds te vinden. Alicia toverde er ook nog wat servicebommen uit en Rachelle pakte in die fase meerdere directe blokpunten mee. Dat deed Rachelle ook, tijdens een fenomenale serie van Anouk. De passers van VCN hadden het zwaar en Spivo liep uit naar 13-5. Omdat de passing van Spivo stond als een huis, werd een mogelijk inhaalrace van VCN voorlopig onmogelijk gemaakte. Vanaf 23-11 ging VCN wat beter spelen. Het haalde Spivo uit haar ritme en vervolgens maakte Spivo ook een aantal onnodige fouten. Gelukkig hadden coaches Lennart en Jeffrey twee time-outs en kon de set alsnog met een veilige marge worden binnengesleept (25-19).

 

De mindere eindfase had Spivo wel weer met beide benen op de grond gezet. Daisy kwam snel aan service en deed dat uitstekend. Spivo speelde verzorgd en alert. Op 7-4 kwam Anouk aan service. Ze produceerde meerdere aces en verdubbelde de Spijkenisser-voorsprong. Spivo zat op rozen, maar niets bleek minder waar. Het grootste deel van de opgebouwde voorsprong werd direct weer verspeeld en VCN zat weer in de set. Op de opslag van Rachelle leek Spivo de draad weer op te pakken en het werd een waar volleybalgevecht. Alicia bracht Spivo vanaf de servicelijn op 21-18 en Daisy wisselde tactische flops met harde smashes af. Op 24-21 volgde een enorm lange rally die de hartslag van coaches, spelers en toeschouwers naar een ongezonde hoogte deed stijgen. Uiteindelijk had de VCN-defensie geen antwoord op een harde klap van Romilda (25-21).

 

We zeiden het vooraf al: diepe dalen, hoge pieken. Qua niveau was deze wedstrijd van zowel VCN als Spivo vele malen beter dan de uitwedstrijd eerder dit seizoen in Capelle, die zij wonnen. Nu was Spivo met 3-1 de sterkere. Een fantastische teamprestatie, maar tijd om onszelf op de borst te kloppen is er niet. Er wachten nog drie finales. Volgende week WIK-uit. Dat wordt ‘a hell of a job’, maar we gaan er alles aan doen om puntjes te sprokkelen bij de titelfavoriet. Dank aan het publiek, jullie waren weer fantastisch!

Tilburg ds 1 - spivo ds1

SPIVO STELT TELEUR

Elk team heeft van die dagen. Dagen waarop niets lukt en waarop je hoopt dat ze nooit voorkomen. Maar elk seizoen is het een paar keer raak. Dit weekend had Spivo zo’n dag. Spivo opende het degradatieduel nog uitstekend, maar gaf de ruime voorsprong weg en speelde vervolgens drie sets tegen zichzelf. Herpakken en terugvechten is het enige wat Spivo kan doen.

 

Spivo, met Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en Carmel in de basis, kende een uitstekende start op de service van Alicia. Katja sloeg meteen drie ballen binnen en Spivo stond binnen mum van tijd op 0-4. Anouk trok de lijn perfect door en serveerde Spivo naar 1-9. Daisy pakte een paar slimme scores mee en de voorsprong liep op naar ongeveer tien punten. Aanvallend speelde Spivo goed, maar blokkerend waren de Spijkenissers alles behalve nauwkeurig. Even stokte de aanvalsmachine en bij Spivo sloeg de twijfel toe. Aanvallend ontbrak de absolute overtuiging en de passing was ook wisselvallig. Het is ongelofelijk maar waar: de ruime marge werd verspeeld en Tilburg snoepte de set af (25-22).

 

De slechte lijn werd begin tweede set doorgetrokken. Op 4-0 werden in een time-out de neuzen weer dezelfde kant op gezet en Spivo knokte zich knap langszij naar 6-7, mede door enkele blokpunten. Even liep de stand gelijk op, tot dat Anouk Spivo naar 14-12 serveerde. Daarna nam Tilburg de leiding over, maar op Romilda’s opslag kwam Spivo weer terug tot 20-20. In de eindfase kwam Willianne nog binnen de lijnen, maar het was Tilburg dat aan het langste eind trok (25-22).

 

Spivo begon goed aan set 3, op Katja’s service. In deze set ontliepen de teams elkaar weinig. Spivo kon echter te weinig aanvallende druk ontwikkelen. Omdat de scheidsrechter niet ingreep, kon Volley Tilburg doorgaan met hun onsportieve gedrag richting hun gasten. Alle teams willen graag winnen, maar er zijn grenzen. Spivo werkte hard en Carmel plukte nog een paar knappe ballen van de grond, maar in de eindfase kon Spivo geen vuist meer maken (25-19).

 

Er werd besloten volle bak voor het laatste punt te gaan en Spivo ging wederom prima van start. Rachelle serveerde Spivo naar 5-1, maar de voorsprong werd te snel verspeeld. Spivo streed deze set voor elke bal en speelde soms prima rally’s, maar de ploeg was in deze fase geen schim van het team dat vorige week van titelkandidaat Havoc won. Toch richtte Spivo zich andermaal op en door goed serveerwerk van Rachelle en Daisy kwam Spivo zelfs weer op gelijke hoogte. Tilburg plaatste een versnelling, maar een strijdbaar Spivo vocht zich naar 24-23, waarna een ongelukkige score via de netband een einde aan de wedstrijd maakte (25-23).

 

Een volkomen onnodige nederlaag, maar soms heb je zo’n dag dat er weinig mee zit. Spivo laat deze wedstrijd snel achter zich en gaat zich richten op volgende week, als middenmoter VCN op bezoek komt.

spivo ds1 - havoc ds1

SPIVO VERRAST MET WELKOME ZEGE

Net als vorig seizoen heeft Spivo een knappe thuiszege op Havoc geboekt. De titelkandidaat was duidelijk de sterkere in set 2 en 4, maar in de drie andere sets knokte een hechte Spivo-formatie zich telkens naar de winst. Spivo, dat in verschillende samenstellingen succesvol was, schotelde het publiek prachtige en lange rally’s voor. De drie bonuspunten zijn bijzonder welkom voor het tegen degradatie strijdende Spivo.

 

Eindelijk mocht Spivo, na drie vrije weekenden, weer een potje spelen. Het sterke Havoc kwam op bezoek en het was de vraag hoe de Brabanders uit de carnaval waren gekomen. Het antwoord daarop kwam snel, omdat Havoc sterk uit de startblokken schoot in set 1. Basisspelers Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel herstelden zich gelukkig snel op Alicia’s service. Vanaf 6-6 haperde de passing en lang keek Spivo tegen drie á vier punten achterstand aan. Na een knappe inhaalslag werd de aansluiting echter wederom verloren, omdat er onnodige fouten gemaakt werden. Carmel speelde echter uitstekend en mede door scores van Katja knokte Spivo zich andermaal terug in de set. Ook de blokkering ging punten pakken. Door sterk spel op de service van Rachelle creëerde Spivo twee setpoints, maar meerdere kansen om deze te verzilveren werden niet benut. Een bizarre slotfase volgde, met lange rally’s en veel emotie. Alicia was belangrijk aan Spivo-zijde en nadat een setpoint van Havoc was weggewerkt, maakte Lisa het af met een ace (28-26).

 

Spivo startte goed aan set 2, maar het was Havoc dat al snel het initiatief overnam. Spivo keek tegen een gaatje aan en slaagde er maar niet in om dat te dichten. Sabine kwam halverwege de set het veld in en Katja kwam af en toe nog tot scoren. Er vielen echter onnodige ballen in verdediging en hoe langer de set duurde, hoe minder Spivo ging spelen. In de eindfase werden de Spijkenissers simpelweg overklast en ging de set met een ruime marge naar de bezoekers (14-25).

 

Met Sabine en Romilda in de basis begon Spivo vol goede moed aan set 3. De stand liep gelijk op, maar het was Spivo dat de langere rally’s won. Ook die tellen voor ‘1’, maar het was goed voor het vertrouwen bij Spivo. Door geconcentreerd te spelen kon Spivo heel langzaam weglopen naar 11-8. Even kende Spivo een dipje waardoor de duur verdiende voorsprong verspeeld werd, maar op Anouk haar service knalde Spivo door naar 15-12. Tot overmaat van ramp kwam Havoc ook nu langszij en op de tribune viel de term ‘jojo-set’ al. Het werd een enerverende eindfase, waarin de scheidsrechters een paar keer in het nadeel van Spivo oordeelde. Een gele kaart voor coach Lennart, bracht de meiden niet van de wijs. Onder leiding van uitblinker Carmel werd de strijd in de rally’s met het aanvallend sterke Havoc aangegaan. Het publiek genoot van de spanning en emotie die van het veld afdropen. Of het ‘compensatie’ was is onbekend, maar Spivo kreeg op setpoint een cadeautje van de scheidsrechter (25-23).

 

De eerste tien punten van set 4 werden eerlijk verdeeld, maar daarna pakte het Havoc-blok twee knappe punten mee. Aan de passing lag het niet, maar Spivo kwam heel lastig tot scoren. Romilda serveerde haar ploeg nog naar 10-12, maar verder kwam Spivo niet. Havoc was op alle fronten de betere en nog voor het einde van de set was al duidelijk dat Spivo zich op kon maken voor een volgende vijfsetter (25-15).

 

Twee punten zijn mooi, drie punten zijn beter. Met die instelling ging Spivo zonder druk de beslissende set in. Een 4-6 achterstand werd op de service van Lisa omgezet in een 7-6 voorsprong. Het geloof op een goede afloop groeide langzaam en Spivo wisselde met een minimaal voordeel van veldhelft. Blijkbaar had het zicht op het publiek een goede invloed op Rachelle, want ze pakte direct twee killblocks. Spivo stootte door naar 11-7 op Alicia haar service en Havoc voelde de bui al hangen. Op 13-8 vergde een ‘marathonrally’ het uiterste van de Spivo-formatie. Totaal uitgeput vluchtte Spivo met een 13-9 voorsprong de time-out in, om weer op adem te komen. Eenmaal terug binnen de lijnen kon Spivo de klus snel klaren, de winst was een feit (15-9)!Een onverwachte, maar zeker geen ongewenste zege. Wederom liet Spivo zien dat het over veel vechtlust, een trouw publiek én over een brede selectie beschikt. Het was niet onze beste wedstrijd en Havoc had ook zomaar als winnaar van het veld kunnen stappen, maar dit keer viel het onze kant op. Een uiterst sportief Havoc kon er achteraf mee leven. Spivo gaat komende week toewerken naar de vroege uitwedstrijd bij Volley Tilburg D2.

Spivo ds1 - HLB van daal ds ds1

SPIVO HAD…

Aan het treffen met HLB Van Daal/DS heeft Spivo slechts één punt overgehouden. In een zeer gelijk opgaand duel, waarin het publiek prachtige rally’s voorgeschoteld kreeg, speelde Spivo bij vlagen prima en verzuimde het om één van de setpoints in set 3 te verzilveren. Achteraf waren er complimenten voor het vertoonde spel en de vechtlust. Spivo blijft door dit resultaat op de 9e plek staan. De komende weken staan er geen wedstrijden op het programma, dus Spivo kijkt vooruit naar 9 maart als koploper Havoc op bezoek komt.

 

Basisspelers Anouk, Katja, Rachelle, Sabine, Romilda, Alicia en Carmel kenden een droomstart op de service van Rachelle. Spivo knalde meteen naar 4-0 en dankzij een scorende Katja en een perfecte rallypass kon dat gat vergroot worden. Spivo wist dat er servicedruk nodig was en toonde dat ook. Op Katja’s service denderde Spivo door naar 15-7 en HLB kwam niet in haar spel. Dat ook HLB goed kan serveren lieten ze daarna zien. Spivo kwam in moeilijkheden en binnen no-time stond het weer 15-15. Lisa en Daisy werden ingebracht en tijdens een sterke fase van Alicia kon Spivo weer een gaatje slaan naar 20-17. HLB serveerde zich vervolgens weer naar een voorsprong en zo stevende de set af op een spannend slot. Dankzij Alicia’s service en koelbloedig spel van Carmel in de rally’s wist Spivo de set uiteindelijk over de streep te trekken (25-22).

 

Met dezelfde basis begon Spivo niet scherp aan de tweede set. De achterstand werd weggewerkt toen Spivo tijdens wederom Alicia’s service bijzonder sterk begon te spelen. Rachelle pakte twee killblocks en ramde er nog een mooie set-up van Anouk in. De balans was terug in de set en halverwege de set kon Spivo dankzij enkele harde services van Sabine een gaatje naar 15-13 slaan. In de eindfase ontliepen de teams elkaar weinig en was het Katja die voor Spivo de punten binnen sloeg. Vanaf 21-21 kwam Spivo echter niet meer tot scoren en won HLB de set (21-25).

 

Omdat HLB in de beginfase van set 3 veel fout serveerde kon Spivo bij blijven. Al snel kwamen Sabine en Willianne erin voor een dubbele wissel, gevolgd door twee blockpunten van Alicia. Anouk serveerde Spivo naar de eerste voorsprong van deze set, 11-8. Vervolgens maakte beide teams om de beurt series van ongeveer drie punten. Tegen het einde van de set begon Katja weer goed te draaien, zowel in aanval als service. En omdat Romilda zich prima staande hield in de passing kwam Spivo op 24-21 op een riante voorsprong. Op één of andere manier wilde de bal niet vallen en HLB kwam langszij. Spivo werkte op haar beurt ook nog een setpoint weg, maar daarna sloeg het noodlot toe (25-27).

 

De set was nagenoeg binnen, dus de klap kwam des te harder aan. Het Spivo van na de winterstop weigert echter de kop te laten hangen en dus werd besloten volle bak voor de 3-2 winst te gaan. HLB pakte de leiding, maar op Katja’s service ging Spivo erop en erover. HLB kwam niet meer tot scoren en Daisy trok haar team voort naar 16-11, met strakke opslagen. Omdat de passers het lastig hadden met het serveergeweld van HLB werd een deel van de voorsprong verspeeld, maar Spivo behield lang de leiding in de set. Boven de twintig punten kantelde de wedstrijd echter weer. Een krankzinnige slotfase volgde met spectaculaire rally’s. Het publiek genoot van een Spivo dat maar liefst vijf setpoints wegwerkte. Op eigen service was Spivo echter slordig in verdedigend opzicht. Op 27-28 viel het doek voor de hard werkende Spijkenisser-formatie (27-29).

 

Na de wedstrijd vlogen de ‘had’s’ en ‘hadden’s’ door de kantine. Ja, we hadden meer verdiend. Ja, er had meer in gezeten. Ja, we hadden de derde set moeten winnen. En ja, we hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen. Helaas mocht het niet zo zijn en moeten we alle complimenten over het spel gebruiken als motivatie en vertrouwensbron om de komende wedstrijden weer zo te spelen. De wedstrijd vertoonde veel gelijkenissen met de thuiswedstrijd tegen Next Volley. Ook toen twee sets nipt verloren in een gelijk opgaand duel en ook toen slechts één punt.

 

Het is voor Spivo wel de zesde wedstrijd op rij dat niet door de gevreesde ondergrens gezakt wordt en dat is positief. Voor Spivo breekt nu een rustperiode aan, waarin de trainingsbelasting ook even naar beneden wordt bijgesteld. Op 9 maart ontvangen we Havoc en vanaf die zaterdag gaan we in één streep richting de seizoensfinale. Het wordt een lange spannende weg, maar Spivo is er van overtuigd dat het met dit spel en béétje geluk goed gaat komen.

taurus ds1 - spivo ds1

SPIVO PAKT DE VOLLE BUIT

Na de gewonnen thuiswedstrijd in oktober tegen Taurus, werd gisteren ook in Houten gewonnen. Spivo stapte met maar liefst vijf punten trots van het veld af. Op wat dipjes na, speelde de Spijkenisser-formatie een prima wedstrijd en straalde het als team enorm veel energie uit. Door de eerste volle winst mengt Spivo zich weer volledig in de spannende strijd om de veilige plaatsen.

Na een verfrissende wandeling op een nabijgelegen bedrijventerrein maakte Spivo zich in De Kruisboog op voor de confrontatie met Taurus, in de wetenschap dat de tegenstanders niet in de beste fase van de competitie zitten. Desondanks stond Taurus op een verdienstelijke 6e plaats en dus wist Spivo dat het lastig zou worden. Coaches Lennart en Ineke stuurde dezelfde basis als vorige week het veld in, in de hoop weer zo goed te starten. Dat lukte aardig op de service van Daisy en met Anouk en Alicia die elkaar meteen goed wisten te vinden. Lisa trok de goede lijn door met veel servicedruk en Spivo liep uit

naar 3-8. Pas tijdens het twaalfde punt van de wedstrijd maakte Taurus haar eerste zelf verdiende punt. De rallypass was voortreffelijk en Katja maakte de

ballen knap af. Een messcherp Spivo liep op Rachelle’s service uit naar 7-18. Taurus werd in deze fase volledig overklast door een Spivo dat nauwelijks kansen miste. In de eindfase werden in het achterveld wat foutjes gemaakt, maar desondanks kwam Spivo op 11-24 op setpoint. De passing haperde vervolgens even

en de set uitmaken bleek lastiger dan gedacht. Uiteindelijk beëindigde Katja de set met een blokpunt. De setstand was een zachte uitdrukking van de

verhoudingen deze set (17-25).

 

Set 2 ging gelijk op totdat Alicia aan service kwam en haar team met rake klappen naar 3-7 serveerde. Taurus antwoorde met eveneens veel servicedruk en boog de stand om. Gelukkig haakte Spivo haar karretje op de service van Katja weer aan. De wedstrijd was meer in evenwicht en Spivo pakte wat bonuspuntjes op de opslag van Daisy. Het gat werd geslagen toen Lisa ging serveren en Carmel alles ging verdedigen. Ook Alicia deed in verdedigend opzicht een duit in het zakje en de Spijkenissers behielden een voorsprong van drie á vier punten. Taurus kwam in de laatste punten van de set nog dichtbij, maar weer sloot Spivo af met een killblock, dit keer van Rachelle (22-25).

 

Spivo maakte in de opening van set 3 meer persoonlijke fouten. Op Alicia’s service werd het gat gedicht, mede door een reeks aanvallende scores van Katja. Om en om gingen de ploegen aan de leiding in de set. Een fase waarin er veel opschudding was omtrent het arbitrale duo volgde, en het was Spivo dat van onrust profiteerde op de service van Rachelle. Spivo pakte een aantal blokpunten mee, maar vervolgens nam dezelfde serveerder die Spivo in het einde van set 1 kwelde, opnieuw de passlijn onder vuur. Vanaf 17-17 kon Spivo opnieuw beginnen en tijdens de sterke opslag en verdediging van Lisa, maakte Katja een ijzersterke fase aan het net door. Na een spannende eindfase, was het op setpoint Alicia die een Houtense passfout genadeloos afstrafte (24-26).

 

Het was Taurus dat beter startte aan set 4, maar Spivo ging er direct overheen op Alicia’s service (4-7). Anouk deed blokkerend wat ze kon, tot groot plezier van haar teamgenoten en lange tijd wist Spivo een bescheiden voorsprong te behouden. Opnieuw kwam de versnelling op de service van Alicia, waardoor Spivo uitliep naar 12-16. De aandacht bij Spivo verslapte vervolgens en de taken werden onvoldoende uitgevoerd. In een time-out werd iedereen op scherp gezet en Spivo kwam als herboren terug in het veld. Spivo dwong Taurus tot fouten en Carmel pakte de ene na de andere bal in deze fase. De set werd volwassen uitgespeeld en de volle buit was binnen (21-25).

 

Het viel deze wedstrijd de kant van Spivo op en de vijf punten zijn meer dan welkom. Bij Spivo beseft iedereen zich echter heel goed dat er nog zeven finales wachten. Hiervan genieten mag, maar we gaan ons vanaf dinsdag richten op de traditioneel lastige thuiswedstrijd tegen HLB van Daal/DS. De vorige twee edities gingen met 2-3 verloren. We zijn benieuwd hoe ver we zaterdag komen (17.30 uur in Den Oert)!

 

Nogmaals dank aan de toppers van Dames 2 dat ze hun spelverdeler aan ons uitleende in deze belangrijke

wedstrijd. We waarderen het enorm!

spivo ds1 - somas activia ds2

TWEE PUNTEN

VOOR HARD WERKEND SPIVO

Aan de eerste

thuiswedstrijd van 2019 heeft Spivo twee punten overgehouden. Somas en Spivo ontliepen elkaar bijzonder weinig. Spivo speelde een fantastische eerste set,maar liet de bezoekers daarna groeien in de wedstrijd. In een sportieve pot vechtvolleybal, waarin de scheidsrechters een hoofdrol pakten, trok Somas vervolgens aan het langste eind in de vijfde set.

 

Coaches Lennart en Ineke, die kort geleden aangeven ook volgend seizoen bij Spivo actief te zullen zijn, stuurden na een goede donderdagtraining de volgende basis het veld in: Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel. Met twee scores zette aanvoerder Alicia meteen de toon. Ondanks dat haakte Somas wel meteen aan. Spivo serveerde teveel fout, maar haalde daarentegen een bijzonder hoog rendement in aanvallend opzicht. Katja en Daisy serveerden sterk en brachten Spivo naar 15-10 en Spivo oogde fris. Even kwam Somas dichterbij, maar in een hele lange rally wist Spivo het tij weer te keren. Katja scoorde veel via het blok en opvallend was de scherpte in verdedigend opzicht bij het totale team. Er werd hard gewerkt en onverzettelijk Spivo pakte overtuigend de eerste set (25-18).

 

Spivo trok, op de service van Daisy, de goede lijn door met een 4-0 voorsprong in set 2. Lisa pakte direct twee aanvallende scores mee, maar Somas serveerde zich terug in de set. Romilda viel al snel in om de passing te ondersteunen. Een 8-5 voorsprong veranderde in een 8-12 achterstand en Somas kwam beter in hun spel. Weer serveerde Daisy sterk en Spivo kwam op 15-15, maar vervolgens werd een serie fouten neergezet. Alicia pakte nog een paar goede scores mee, maar de set was verloren (21-25).

 

Spivo sloeg in de derde set een gaatje op Katja haar service en de aanval begon beter te lopen. Spivo ontwikkelde veel servicedruk, dat resulteerde in zowel fouten als aces. Na een langoponthoud ivm de arbitrage ging Spivo verder. Romilda en Carmel visten mooie ballen van de grond en Rachelle en Anouk wisten elkaar uitstekend te vinden. Het belangrijkste was dat Spivo vreselijk hard werkte in de rally’s. Soms leverde dat punten op, soms niet. Lang hield Spivo een voorsprong van vier punten, maar omdat Somas iets terugpakte, werd Sabine ingebracht. Niet voor de eerste keer zat de arbitrage tegen en zwaar gefrustreerd Spivo pakte nog twee kaarten. De veelheid aan onnavolgbare en onconsequente beslissingen, deden een ‘gewonnen’ set kantelen en Somas profiteerde (23-25).

 

Waar de handdoek in de ring gooien het makkelijkste was, besloot Spivo in de setwissel om als collectief door te blijven knokken. De Spijkenissers deden goed op de opslag van Alicia, waarbij Katja veel scores binnensloeg. Spivo richtte zich op en kwam door goed serveerwerk van Rachelle op 12-7. Na dat moment kantelde de set en nam Somas de leiding over. Sabine en Willianne werd met succes ingebracht. Lang keek Spivo tegen een achterstand van één á twee punten aan, maar in een zenuwslopende eindfase ontliepen de teams elkaar niets. Daisy serveerde Spivo naar 23-21 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven (25-23).

 

Helaas kende Spivo geen goede start van set 5. Het moest op basis van karakter gaan deze set. Spivo hield de achterstand stabiel en Sabine viel weer in. Spivo kwam knap terug tot 8-10, maar wederom pakten de scheidsrechters een negatieve hoofdrol met een onbegrijpelijke beslissing, zelfs voor Somas. De moed zakte Spivo in de schoenen en de achterstand liep weer op naar 8-13. Nog één keer zette Spivo alles op alles en door goede services van Daisy en daarna Romilda kwam Spivo nog tot 12-14. De vijfde set ging echter, net als een paar maanden geleden, met 12-15 naar Somas.

 

Het was jammer dat Spivo de tegenstander niet zo onder druk kon blijven houden als in set 1. Natuurlijk waren er mindere en betere fases, maar Spivo speelde zeker geen slechte wedstrijd en is van het eerste tot het laatste punt tot het gaatje gegaan voor iedere bal. U hoort ons zelden klagen over een scheidsrechter, omdat een set winnen meestal over 25 punten gaat. Maar als het zo dicht bij elkaar ligt als deze wedstrijd, dan zijn die paar punten cruciaal.

 

We zullen het er mee moeten doen. De komende wedstrijden zal de energie die we in de wedstrijden stoppen minimaal zo hoog moeten zijn en als we dan iets constanter zijn in een aantal zaken, gaan de zeges komen. Volgende week gaan we op bezoek bij Taurus in Houten!

KRaftwell symmachia ds1 - spivo ds1

SPIVO TREKT GOEDE LIJN NIET DOOR

Spivo heeft de goede start van 2019 geen gevolg gegeven in Roosendaal. In de uitwedstrijd tegen Kraftwell Symmachia kon Spivo het tactische plan onvoldoende uitvoeren. Spivo gaf alles, maar met name in de punten op eigen service kon Spivo niet genoeg druk zetten en dus werd slechts één set gewonnen.

 

Anouk, Katja, Rachelle, Sabine, Romilda, Alicia en Carmel begonnen de wedstrijd met een mooie lange rally die winnend werd afgesloten. De stand liep in de beginfase zeer gelijk op. Spivo kon geen gaatje slaan omdat de serviceopdracht ronduit slecht werd uitgevoerd. Er ontwikkelde zich een hectische set, waarin de ploegen elkaar weinig ontliepen. Halverwege de set haperde de pass van Spivo, waardoor Roosendaal de leiding pakte. Alicia wist regelmatig te scoren, maar Spivo wist het gaatje niet te dichten. Op Anouk haar service kwam Spivo nog tot 22-20, mede omdat de blokkering wat punten pakte. Het bleek helaas het laatste wapenfeit van Spivo in deze set (25-20).

 

Dankzij een sterke opslagserie van Katja begon Spivo met een 3-0 goed aan de tweede set. Ondanks dat Roosendaal snel op gelijke hoogte kwam, oogde het spel van Spivo rustiger. De passing liep goed en daarmee werden de side-outs simpel gemaakt. Tijdens de opslag van Anouk, pakten Carmel (verdediging) en Rachelle en Sabine (aanval) hun team aan de hand. Spivo liep uit naar 8-13, dankzij een lagere foutenlast. Roosendaal deed een poging om het gat dicht te poetsen, maar enkele goede services van Sabine verschaften de bezoekers wat lucht. Het definitieve gat werd geslagen door Romilda, vanaf de servicelijn. In de eindfase kende Willianne nog een zeer verdienstelijke invalbeurt, met een paar knappe reddingen. Spivo won de set terecht (19-25).

 

Zonder wijzigingen begonnen beide teams aan het derde bedrijf. Een gebrek aan scherpte in verdedigend opzicht koste Spivo in de beginfase teveel punten. Al vroeg in de set keek Spivo tegen een gaatje van 2 á 3 punten aan. Omdat beide teams hun side-outs pakten (of niet genoeg druk zetten op eigen service) bleef dat verschil heel lang staan. Spivo probeerde nog iets te forceren met de invalbeurten van Daisy, Willianne en Lisa, maar de gewenste serviceserie kwam niet (25-19).

 

In de hoop een ander spelletje te kunnen spelen, kreeg Willianne voor het eerst de kans in de basisopstelling van Spivo. Ook Lisa viel vroeg in de set in. Spivo moest een klein gaatje toestaan en het scoreverloop vertoonde gelijkenissen met de vorige set. Roosendaal maakte constant hun kansen af. Aan werklust bij Spivo geen gebrek, maar het niveau was te wisselvallig. Op Willianne haar service deed Spivo een uiterste inspanning. Mede door reddingen van Carmel en Romilda kwam Spivo terug tot 21-19, maar twee eigen aanvallende fouten deden de Spijkenissers de das om (25-20).

 

Een terechte nederlaag. Spivo kon niet brengen wat er in de kleedkamer besproken was. Het positieve is dat Spivo vier sets als eenheid heeft gevochten en dat is de basis om volgende week de strijd aan te gaan met Somas Activia 2. Kom vooral aanmoedigen, in Den Oert om 17.30 uur!.

VC Velden DS2 - Spivo DS1

SPIVO PAKT THRILLER-ZEGE

De dames van Spivo zijn 2019 goed begonnen met een 1-3 overwinning bij hekkensluiter VC Velden 2. In een bloedstollende wedstrijd, waarin de laatste drie sets alle kanten op konden, trok Spivo aan het langste eind door als team bergen te verzetten. Door de overwinning hervindt Spivo de aansluiting bij de veilige

plaatsen en gaat het met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet.

 

Deze week begon met een leuke teamsessie, met als doel de tweede seizoenshelft positief te beginnen. Na twee goede trainingen, reisde Spivo af naar de Duitse grens om de degens te kruisen met VC Velden 2. De thuiswedstrijd werd 3-1 gewonnen en Spivo wilde vandaag de eerste uitoverwinning bijschrijven. Set 1 startte Spivo met Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel goed aan de eerste set. Lisa voerde de serviceopdrachten uit en Spivo liep uit naar 1-4. Het gaatje werd even vast gehouden en hier en daar pakte Spivo een blokpunt mee. Helaas wist Velden op 8-8 langszij te komen, maar tijdens een sterke serviceserie van Daisy pakte Spivo de draad weer op. Alicia begon te scoren, maar daarentegen vielen er teveel tipballen. Spivo behield de leiding, maar kwam niet echt los, totdat Daisy weer aan service kwam. Spivo was de gelukkigste in lange rally’s en de set werd niet meer afgestaan (18-25).

 

Velden kwam beter uit de startblokken van set 2, ondanks dat Spivo in de rally’s hard werkte. Door enkele ongelukkige ballen moest Spivo op 6-1 al vluchten in de time-out. Daarna begon Spivo langzaam beter te spelen, onder leiding van een scorende Alicia. De foutenlast was in tegenstelling tot de eerste set nu erg hoog, zowel in aanval als in service. Pas op Alicia haar service, ging het beter lopen. Anouk en Katja vonden elkaar goed en Spivo naderde de thuisploeg tot 16-15. Op Anouk haar service pakte Spivo, mede dankzij twee killblocks van Rachelle, de eerste voorsprong van de set. Daisy kende ook een sterke fase in aanvallend opzicht en Spivo kwam op een 21-23 voorsprong. De set eindige in mineur, omdat Spivo te slordig was in de laatste rally’s. Zeer ongelukkig verloor Spivo de tweede set (26-24).

 

Met de mentaliteit van Spivo zat het wel goed en dus ging Spivo niet bij de pakkeneer zitten. Het begon sterk aan de derde set, op de opslag van Romilda (1-5). Helaas werd de opgebouwde voorsprong verspeeld en trok Velden de stand gelijk. Op Katja’s service plaatste Spivo een nieuwe versnelling. Carmel heerste in het achterveld en Katja bleef scoren. Spivo behield het initiatief, tot 13-17. Vervolgens kwamen de Spijkenissers in een lastige fase terecht, waarin er geen antwoord gevonden werd op een sterke serveerder van Velden. Velden ging met voorsprong de ‘big points’ in, maar Spivo bleef als eenheid strijden. Anouk serveerde goed en Spivo kreeg een bepaalde onverzettelijkheid over zich in de rally’s: “hoe maakt niet, maar we móeten deze set winnen.” Een in bloedstollende slotfase deed Spivo wat Velden de set daarvoor lukte (23-25).

 

Aan de ‘verliezende’ kant startte Spivo redelijk aan de vierde set. Vanaf 5-5 kwam de passing echter onder druk en verloor Spivo even de aansluiting. De dames begonnen aan een inhaalrace, maar bleven steken op twee punten achterstand. Op Alicia’s service trok een in deze fase ijzersterke Katja de stand gelijk met enkele rake klappen. Tot grote teleurstelling moest Spivo de thuisploeg vervolgens weer laten gaan (21-17). Spivo besloot het scorebord even te laten voor wat het was en vooral te focussen op het eigen spel. Op Daisy’s service deed Spivo iets terug, maar de echter power om door te stoten ontbrak. Vanaf dat moment was het ‘vrouwen en kinderen eerst’ aan Spivo-zijde. Lange rally’s, geweldige saves en vooral veel vechtlust. Op karakter verdiende Spivo een setpoint en Rachelle had de eer om dat te verzilveren met een waanzinnig killblock (24-26).

 

Een enorme ontlading was het gevolg, want Spivo besefte zich maar al te goed hoeveel druk er op deze wedstrijd stond. De emotie, de lange rally’s en de opluchting achteraf waren daar het bewijs van. Deze week viel alles op zijn plek en uiteindelijk gaf de teamspirit de doorslag. Volgende week spelen we gelukkig wat dichter bij huis: Kraftwell Symmachia Roosendaal-uit!

 

spivo ds 1 - Next volley ds1

SPIVO KRIJGT NIET WAT HET VERDIENT

 

Aan een gelijk opgaand duel heeft Spivo één punt overgehouden. In een aantrekkelijke wedstrijd ging de 2e set overtuigend naar Spivo en de 3e ruim naar Next. De 1e en 4e set deden de teams niets voor elkaar onder, maar verloor Spivo twee maal met minimaal verschil. Het publiek was de grote winnaar en zag een bevlogen Spivo, ondanks het resultaat, een goede wedstrijd op de mat leggen.

 

Met twee goede trainingen en een duidelijk tactisch plan begonnen Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en Carmel met vertrouwen aan de wedstrijd. De beginfase was meteen intens, met mooie blokpunten en lange rally’s. De teams ontliepen elkaar niks. Bij Spivo liep de passing prima en kwam Alicia vaak tot scoren. Omdat beide teams hun side-outs vakkundig verzilverden, kon geen van beide een gat slaan. Het was een dubbele wissel van Spivo dat een gaatje van 14-16, op de service van Romilda, kon omzetten naar een 17-16 voorsprong. Ook daarna was het constant stuivertje wisselen en zowel Spivo als Next wilde niet van opgeven weten. Zo’n set moet nu eenmaal een kant opvallen en dat werd de Dordtse kant (23-25).

 

Spivo had nog geen punt, maar het vertoonde spel stemde tot tevredenheid. Met dezelfde basis begon Spivo op Anouk haar service uitstekend aan set 2. Next verkleinde hun achterstand, maar het was Spivo dat het initiatief in de set behield. Tijdens de serie van Daisy, eiste Carmel een hoofdrol op en Spivo liep uit naar 10-5. Alicia scoorde aanvallend en serverend en het publiek kreeg schitterende rally’s voorgeschoteld. Katja maakte aanvallend een sterke fase door en de thuisploeg behield het gat van ongeveer vijf punten in haar voordeel. Rachelle noteerde nog wat blokpunten en op haar service forceerde Spivo de voorbeslissing in de set, door uit te lopen naar 21-14. In de eindfase walste Spivo over de bezoekers heen en won de set met overmacht (25-16).

 

Het was Next dat beter uit de startblokken van de derde set kwam. Soms had Spivo wat pech, soms maakte Spivo fouten. Willianne, Sabine en Lisa werden ingebracht, omdat de achterstand opliep naar acht á negen punten. Heel lang bleef die achterstand staan. Spivo herstelde zich, maar kon de achterstand daarentegen ook niet inlopen. In de eindfase daalde het niveau van Spivo (13-25).

 

Spivo begon ook niet denderend aan de vierde set. Katja hield Spivo met enkele scores in set, maar de dia van Next scoorde er ook op los. Pas op de service van invaller Sabine kon Spivo een bonuspuntje op eigen service pakken en het was de opmaat voor een inhaalrace. Heel langzaam, maar zeker, sloop Spivo naderbij en op Anouk haar service ging Spivo erop en erover, 17-16. Next wist het opstomende Spivo af te stoppen en beide coaches gebruikten hun wisselmogelijkheden. De set stevende, net als het eerste bedrijf, af op een spannend slot en daarin was Spivo net niet doortastend genoeg in de eindfase waardoor ook deze set nipt verloren ging (23-25).

 

In de kantine waren er complimenten voor het goede spel in drie sets en het harde werken. “Jullie hadden meer verdiend”, maar helaas krijgen we daar niet meer punten voor. Wel is het een mooie basis om er in januari weer vol tegenaan te gaan. Vooralsnog wensen we iedereen fijne feestdagen en we hopen u in 2019 weer deel wilt uitmaken van een goed gevulde tribune, net als dit weekend.

 

Spivo DS1 - VCN 3

SPIVO VERLIEST WEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN

Aan de uitwedstrijd tegen een gehavend VCN heeft Spivo wederom twee punten overgehouden. Een onherkenbaar Spivo speelde de eerste twee sets zwaar onder het eigen kunnen. In de derde en vierde set herstelde Spivo zich knap door hard te werken en constanter te spelen. Helaas viel in de vijfde set alles verkeerd, waardoor die ruim verloren ging.

 

In de wetenschap dat Spivo deze wedstrijd niet het enige team was dat te kampen had met blessures gingen Anouk, Katja, Rachelle, Sabine, Lisa, Alicia en Carmel met vertrouwen de confrontatie met VCN aan. Na een slordig begin, waarin VCN werkelijk niets hoefde te doen voor hun punten, keek Spivo meteen tegen een gaatje aan. Ondanks dat bleef Spivo in de buurt, omdat ook VCN veel fouten maakten. Sabine en Alicia kwamen nog regelmatig tot scoren, maar Spivo had niet begrepen dat de tijd van cadeautjes geven alweer een paar dagen voorbij was. De foutenlast bleef extreem hoog en de set ging naar een ook niet al te best spelend VCN (25-19).

 

Helaas kon Spivo ook in de tweede set de schroom niet van zich af gooien. Na een time-out van Lennart en Ineke kwam Spivo iets terug in de set, maar vervolgens liep de achterstand weer rap op. Willianne, Lisa en Daisy werden ingebracht en Spivo vocht zich naar 17-19. Helaas was VCN scherper in de eindfase van de set (25-20).

 

Met Daisy in de basis begon Spivo veel scherper aan de derde set, met name in blokkerend opzicht. Een eerste voorzichtige voorsprong verscheen op de borden. Tijdens een lange serviceserie van Rachelle wist Spivo de rallykansen af te maken en de foutenlast te verlagen (2-11). Rachelle pakte als verdediger ook nog drie fantastische ballen, waardoor ze aan service kon blijven. VCN kwam langzaam terug in de set. Spivo deed wat het kon, maar kon niet voorkomen dat VCN op 18-18 langszij kwam. In een spannende fase, waarin Alicia een hoofdrol opeiste, wist Spivo de set binnen te slepen (23-25).

 

Al rommelend struikelde Spivo de vierde set in. Gelukkig kon op Sabine haar service het initiatief teruggepakt worden en Katja wist de ruimtes in het achterveld van VCN goed te benutten. Ook serverende deed Katja een duid in het zakje, waardoor Spivo naar 17-11 uitliep. VCN maakt wat van de achterstand goed, maar op Daisy’s service kon Spivo versnellen, mede dankzij een zeer aanwezige Carmel. In de eindfase was Katja wederom belangrijk in aanvallend opzicht en Spivo trok de stand in sets gelijk (20-25).

 

De vijfde set was een samenloop van foutjes bij Spivo, ongelukkige ballen en knappe punten van VCN. Hoe dan ook, het zat er voor Spivo totaal niet in en de Spijkenissers moesten helaas genoegen nemen met twee punten (15-3). Als we ook maar in de buurt van ons trainingsniveau waren gekomen, hadden we vandaag vier of vijf punten meegenomen. Helaas was dat niet zo en was dit het maximaal haalbare en terechte resultaat. Hard blijven werken en vertrouwen houden in de ommekeer, is het enige dat we moeten doen. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van 2018. Dan ontvangen we de dames van Next Volley Dordrecht in Den Oert. Komt dat zien, komt dat zien!

spivo ds1 - volley tilburg ds2

SPIVO LAAT VOLLEY TILBURG ONTSNAPPEN

Spivo heeft twee punten overgehouden aan het treffen met het Brabantse Volley Tilburg 2. Tot twee maal toe kwam Spivo op voorsprong, maar het verzuimde om het goede spel door te trekken en als winnaar van het veld te stappen. Volley Tilburg was de mentale winnaar en dat werd duidelijk in de vijfde set.

 

Spivo begon met Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel aan deze belangrijke pot. Net als de voorgaande thuiswedstrijden begon Spivo ijzersterk aan de wedstrijd. Via Lisa en de middenaanvallers scoorde Spivo er op los en op Anouk haar service liep Spivo vlug uit naar 7-2. Volley Tilburg kwam vervolgens wat beter in hun spel en wist de achterstand op zo’n vier punten te houden. Langzaam slopen er meer foutjes in het spel van Spivo en de voorsprong verdween snel. De wedstrijd was nu meer in balans en ondanks dat Spivo de langere rally’s won, kwam Tilburg toch op een 15-16 voorsprong. Spivo herstelde zich direct op de opslag van Anouk en ook Katja liet vanaf de achterlijn van zich horen. In de eindfase, waarin Alicia en Carmel belangrijk waren, kon Spivo het definitieve gat slaan en eindigen met een serviceserie van Daisy (25-20).

 

Set 2 liep tot 3-3 gelijk op, maar vervolgens kwam de passing in zwaar weer terecht. Tel daarbij op het gebrek aan scherpte in het achterveld en meerdere servicefouten en een 4-7 tussenstand is het logische gevolg. Spivo maakte simpelweg teveel fouten, de achterstand liep op en Romilda viel in. Katja serveerde Spivo naar 15-17, maar op de één of andere manier ging het scoren niet zo soepel als in de eerste set. Werkelijk alle aanvallen van Tilburg gingen via het Spivo-blok uit en dat maakte het onmogelijk om de achterstand weg te werken. De set ging terecht verloren met gelijke cijfers (20-25).

 

Rachelle begon uitstekend aan set 3, maar vooral het feit dat Romilda, Katja en Carmel de eerste zes servicepasses loepzuiver in de handen van Anouk afleverden, maakte dat Spivo vrijuit kon spelen. Tilburg liep achter de Spijkenissers, met Romilda als uitblinker, aan. Langzaam nam het emotie-gehalte in de wedstrijd wat toe, maar Spivo hield de voorsprong vast op de service van Katja. De passing bleef formidabel, tot aan 22-15. Even haperde de Spivo-machine en kwam Tilburg naderbij. Alicia en Daisy namen hun team aan de hand en via een ace van Rachelle won Spivo set 3 (25-19).

 

In de beginfase van set 4 zat de scheidsrechter voor de zoveelste keer niet mee, maar Spivo hield haar hoofd bij de wedstrijd. Spivo voelde zich de bovenliggende partij en wildeTilburg niet nogmaals terug in de wedstrijd laten komen. Er leek blokkerend iets meer grip te komen en de teams ontliepen elkaar in deze fase weinig. Gedurende de set nam het gezeur rond de arbitrage toe, van beide kanten. Volley Tilburg wist het eerste gat te slaan, naar 12-17. Op Katja’s service kon Spivo gelijk terugslaan naar 16-17, maar ondanks de vele kansen kwam Spivo daarna niet tot scoren (17-25).

 

In de vijfde set wilde Spivo wel, maar de koek was op. De ballen vielen niet de ‘juiste’ kant op en Volley Tilburg rook bloed. Vanaf het eerste moment liep Spivo achter de feiten aan en er werden teveel fouten gemaakt om Tilburg nog in verlegenheid te brengen (5-15).

 

Twee punten is uiteindelijk teleurstellend, als je bedenkt dat Spivo de wedstrijd onder controle had. Het is aan ons zelf te wijten dat we het goede spel niet lang genoeg vasthouden, maar dat het erin zit hebben we weer bewezen. Volgend weekend rust en daarna treffen we VCN D3 in Capelle a/d IJssel!

havoc ds1 - spivo ds 1

SPIVO REDT HET NIET TEGEN HAVOC
Weliswaar haalde Spivo in de uitwedstrijd tegen Havoc een hoger niveau dan de afgelopen twee wedstrijden, het leverde de Spijkenisser-formatie geen punten op. Spivo kwam meermaals op voorsprong, maar leverde die voorsprong vervolgens steeds te snel weer in. In de derde set kwam Spivo het dichtste bij setwinst, maar trok het aan het kortste eind in de slotfase.


Spivo bereidde in de kleedkamer een goed strijdplan voor en iedereen wist dat vandaag een topprestatie nodig was om deze pot te winnen. Anouk, Katja, Rachelle, Sabine, Romilda, Alicia en Carmel begonnen heel anders dan vorig seizoen aan de wedstrijd. Toen werd Spivo overrompeld, nu was het beter voorbereid en kon op Alicia’s service een klein gaatje naar 4-6 worden geslagen. Havoc kwam echter door goed serveerwerk op een ruime voorsprong, maar uitstekende opslagen van Anouk brachten Spivo weer knap terug in de set. Even snel als de achterstand werd ingelopen, werd er weer een nieuwe gecreëerd. Carmel bleef passend goed over eind in deze fase, maar verder had Spivo het zwaar. Anouk kon tegen het einde van de set nog wat punten van de ruime achterstand af snoepen met haar service en ook de blokkering pakte in de slotfase wat punten mee. De inhaalslag kwam echter te laat. Ondanks dat voelde Spivo dat er vandaag kansen lagen om te stunten (25-21).


Ook in de tweede set kwam Spivo goed uit de startblokken. Romilda scoorde zowel via aanval als service en Spivo kwam op een 6-8 voorsprong. Als er iets minder fout was geserveerd, ook in deze fase, had de voorsprong groter geweest. Het waren met name passerlopers Lisa en Romilda die de punten scoorden met bekeken ballen, maar ook in deze set veranderde een kleine voorsprong binnen mum van tijd in een ruimere achterstand. Spivo maakte in deze fase teveel eigen fouten om de thuisploeg qua spelniveau bij te houden. Met een dubbele wissel probeerden Lennart en Ineke nog iets te forceren, maar de set ging terecht met ruime marge verloren (25-14).


Heel even leek Spivo het rommelige spel uit de tweede helft van de vorige set mee te nemen, maar gelukkig kwam Daisy aan service. Door onder andere drie aces serveerde zij Spivo naar 3-7. Helaas was het verhaal van de wedstrijd ook hier van toepassing. Binnen anderhalve minuut stond het alweer 7-7 en kon Spivo opnieuw beginnen. Spivo miste de scherpte in de rally en Havoc liep wat uit. De dames bleven echter knokken om in de set te blijven. Anouk serveerde Spivo weer in de buurt van Havoc, Katja serveerde Spivo op gelijke hoogte en op de service van Rachelle greep Spivo de leiding terug met 15-17. Een spannende fase van stuivertje wisselen volgde, maar het was Havoc dat van 20-20 naar 24-20 uitliep. Alicia serveerde en Spivo speelde uitstekend in de eindfase, waardoor er opeens 24-24 op de borden stond. Het was vervolgens enorm zonde dat Spivo zichzelf niet beloonde voor het harde werken en goede spel (26-24).


Evenals de voorgaande sets begon Spivo ook uitstekend aan de vierde set met een opvallend alerte Alicia aan het net. De 2-5 voorsprong werd door Havoc snel omgezet in een 10-5 achterstand en dus werd Romilda ingebracht om voor wat rust in het team te zorgen. Door wat onzorgvuldigheden in verdediging kon Havoc verder weglopen en was het gat geslagen. Spivo nam zich voor om te blijven strijden tot het laatste punt en deed dat ook. Het leverde de bezoekers echter geen bonuspunt op (25-16).


Waar we positief over kunnen zijn is dat we elke set goed begonnen zijn, terwijl dat lang niet altijd het geval is. En er is gestreden tot het laatste punt. Daarbij deden we grote fases van sets niet onder voor een titelkandidaat, maar waar we aan moeten werken is het verkleinen van de series van de tegenstander. Vol goede moed leven we toe naar de volgende pot: Volley Tilburg 2-thuis!

spivo ds1 -  VC wik ds1

SPIVO SNOEPT KOPLOPER PUNTJE AF

De formatie van Spivo heeft een terechte thuisnederlaag geleden tegen koploper VC WIK uit Groot-Ammers. De eerste twee sets liep Spivo in de beginfase goed mee, maar verloor het halverwege de aansluiting. De sets gingen met ruime cijfers. In de derde set kon Spivo langer bijblijven en in de eindfase profiteren van een mindere fase van WIK. Helaas kon die lijn niet door getrokken worden in de 4e set.  Spivo schrijft weer een puntje bij.

 

Met Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel in de startopstelling begon Spivo goed aan de set, met name de side-outs liepen goed. Omdat op eigen service soms slordig werd gespeeld, verzuimde Spivo om meteen een gat te slaan. Op 9-9 gaf de scheidsrechter een onbegrijpelijke bal uit. Protesten leverden niets op en vervolgens kreeg Spivo wat ongelukkige balletjes tegen. Erg frustrerend, maar Spivo kon zichzelf verwijten dat ze hun goede spel niet weer meteen oppakten. De passing kwam onder druk te staan en Spivo moest haar wissels inzetten. Er lukte in de tweede helft van de set bijzonder weinig en dat was te zien aan de setstand (12-25).

 

Na een goede start op de service van Anouk, had Spivo vooral moeite met de diagonaal van WIK. Spivo kwam steeds moeilijker tot scoren en er werden legio aan basisfouten gemaakt. Spivo kon totaal geen vuist maken en WIK ging freewheelend op weg naar de tweede setwinst (9-25).

 

Spivo begon ook niet goed aan de derde set, maar door wat foutjes van WIK en goed serveerwerk van Romilda kwam Spivo op een 8-6 voorsprong. Helaas nam WIK de leiding in de set weer over. Spivo kon af en toe speldenprikjes uitdelen met goede aanvallende punten, maar het gat van drie-vier punten achter bleef lang staan. Doordat die achterstand te overzien was, behield Spivo het geloof en vertrouwen. Op de service van Alicia begon het de kant van Spivo op te vallen en werd een 16-20 achterstand omgezet in een 21-20 voorsprong. WIK kwam onder servicedruk te staan en Spivo werkte keihard. Aan het net werd heel scherp gespeeld en op 23-23 maakte Rachelle een kill-block met een hoofdletter ‘K’. Katja sloot af met een ace en tot ieders opluchting pakte Spivo set 3 (25-23).

 

De bedoeling was om in de vierde set zo lang mogelijk in de buurt van WIK te blijven en het scenario van de derde set te herhalen. Dat leek aanvankelijk niet te lukken en dus werd op 1-4 al een time-out genomen. Spivo knokte zich prima terug tot 4-4 op de service van Rachelle en stootte daarna door naar 7-6. Net als in de eerste set verzuimde Spivo om verder uit te lopen, waar dat wel mogelijk was geweest in deze fase. Spivo kon in de buurt blijven, tot er halverwege een aantal foutjes op rij werden gemaakt. De aansluiting werd verloren en in het resterende deel van de set kon Spivo niet datgene brengen dat nodig was om er nog een echt spannende slotfase van te maken (19-25).

 

Er is hard gewerkt en Spivo kende goede fases, maar over het algemeen kan Spivo niet met tevredenheid terugkijken op deze wedstrijd. Daarvoor is met name in set 1 en 2 te weinig gebracht. Een puntje was vandaag het maximaal haalbare en op meer hadden we geen recht. Hard werken in de trainingen en het teambelang voor ogen houden is het enige dat Spivo moet en kan doen. Volgende week staat er weer een op papier lastige potje op het menu: HaVoC-uit!

HLB Van Daal DS1 - Spivo DS1

ONHERKENBAAR SPIVO LAAT HET AFWETEN

 

Dezelfde uitslag als vorig seizoen, dezelfde titel van het verslag als vorig seizoen. Op één of andere manier lukt het Spivo niet om tot hun eigen spel te komen in de uitwedstrijden bij HLB. Daarbij stonden er deze week teveel parameters de verkeerde kant op. Alles bij elkaar opgeteld kan een simpele conclusie getrokken worden: het was niet de dag van Spivo.

 

Spivo won de laatste twee wedstrijden en verloor de drie ervoor. Tegenstander HLB kende een precies tegen gesteld verloop van de eerste fase van het seizoen. Het was voor Spivo dus zaak om het goede gevoel vast te houden. Zonder de geblesseerde Maaike en Lyllou en daarmee zonder wisselmogelijkheden op midden en spelverdeling, begonnen Anouk, Romilda, Rachelle, Sabine, Lisa, Alicia en Carmel aan de wedstrijd. Het tactische plan dat besproken was in de kleedkamer werd alles behalve uitgevoerd tijdens de eerste punten.

 

Spivo speelde naïef en hobbelde achter de thuisploeg aan. Omdat Sabine en vooral Alicia nog tot scoren kwamen kon HLB op redelijke afstand gehouden worden, maar halverwege de set liep de achterstand verder op. Spivo wist de zwaktes van HLB niet bloot te leggen omdat er erg veel fout

geserveerd werd. Het was een kansloze set (25-16).

 

Met Daisy en Katja in de basis begon Spivo met twee goede punten prima aan de tweede set. Vervolgens

kwam de passing weer onder zware druk te staan en Spivo kwam niet tot een fatsoenlijke aanval. Op 12-7 nam Spivo een time-out. De meiden werden wakker

geschut en eenmaal terug in het veld kwam de vechtlust terug. Op de service van Rachelle kwam Spivo tot 13-12 terug. De opleving bleek van korte duur want ook nu kreeg Spivo geen vat op de Brabantse service. Heel snel stond Spivo weer vijf punten achter en dat gat bleef staan tot het einde van de set (25-19).

 

Dezelfde opstelling kreeg de mogelijkheid om de goede fases uit de vorige set langer vol te houden in de derde set. Er werd vooral beter geserveerd. Na een kleine achterstand serveerden Daisy, Alicia en Anouk hun team naar een 11-12 voorsprong. Helaas veranderde servicedruk in servicefouten en HLB profiteerde dankbaar. In de rally kon Spivo geen vuist maken omdat ook de verdediging onvoldoende was. Katja scoorde nog een aantal goede punten en

serveerde vervolgens drie setpoints-tegen weg. Op 24-23 was Spivo echter niet bij de les en verloor het ook set 3 (25-23).

 

In de vierde set stond het al snel 5-1 voor HLB. Ook nu stond er een onherkenbaar Spivo in het veld, voor diegene die de ploeg de afgelopen weken zagen spelen. Alicia haalde de hele wedstrijd en ook nu aanvallend een goed niveau, en ook Rachelle pakte in deze fase haar puntjes mee. Maar het wisselvallige spel in elk spelelement maakte dat Spivo niet dichtbij genoeg kon komen. Op Alicia’s service kon Spivo nog terugkomen tot 21-18, ook omdat Katja aanvallend goede scores maakte. Het was echter niet genoeg (25-20).

 

Een Den Dungen-syndroom? Vorig seizoen haalde Spivo in de competitie meer punten dan HLB, als je de onderlinge ontmoetingen niet meerekent. En ook nu stond Spivo bij aanvang hoger op de ranglijst. Maar op één of andere manier komt het er niet uit in de onderlinge wedstrijd. Een volledig terechte nederlaag, waar we de goede fases en veel wijze lessen uit meenemen. We krijgen een paar lastige potjes in november, namelijk de nummer 1 en 2 van de ranglijst.

 

First up: WIK-thuis. Tot dan!

spivo ds1 - VC Velden DS2

SPIVO KLIMT ZES PLAATSEN

Door een knappe 3-1 overwinning op VC Velden 2 heeft Spivo een reuzesprong op de ranglijst gemaakt. In een volgepakte en bruisende Den Oert liet Spivo de bezoekers nog ontsnappen in de openingsset, maar daarna hadden de Limburgers geen antwoord meer op het serveergeweld van Spivo. De Spijkenisser-formatie speelde als een hecht collectief en wordt elke week sterker.

 

De één-na-laatste wedstrijd van het vorige seizoen won Spivo uit bij Velden 2. Het doel was om dat kunstje dit keer te herhalen in eigen huis. Dat moest wel gebeuren zonder Maaike en ook Lyllou was nog niet volledig hersteld van haar opgelopen enkelblessure, vorige week. De starting-7 bestond uit Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en natuurlijk Carmel. Spivo opende goed met twee aanvallende scores en liep op Alicia’s service al snel uit naar 7-2. De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon door goed serveerwerk van Velden. De bezoekers misbruikten het Spivo-blok keer op keer en de stand ging gelijk op. Ondanks dat Velden passend een kwetsbare indruk maakte, profiteerde Spivo er onvoldoende van. Op 13-16 kwam Romilda aan service. Haar opslag en het sterke spel van Alicia en Katja aan het net brachten Spivo op 20-16. Anouk wist met name Katja blindelings te vinden. Velden deed wat terug, maar het was Spivo dat op een prettige 23-20 voorsprong kwam. Wat daarna gebeurde was een combinatie van een goede service van de diagonaal van Velden en rommelig spel bij Spivo. De set glipte door de vingers (23-25).

 

Spivo had weinig tijd om het zure setverlies te verwerken, want er moesten vandaag veel punten behaald worden. In de beginfase wisselde Spivo prima punten af met eigen fouten. Door een aantal servicefouten kon Velden niet onder druk gehouden worden en keek Spivo aanvankelijk tegen een kleine achterstand aan. Een knappe serie van Katja, waarin de aanvallers het aan het net afmaakten bracht Spivo weer aan de leiding. Daisy nam het team halverwege de set met een rits aan scores aan de hand en de opgeschroefde servicedruk wierp zijn vruchten af. Tijdens Anouk haar opslag werd Velden tot fouten gedwongen en ging het blok steeds beter samenwerken met de verdediging. De vandaag goed spelende Carmel plukte de ene na de andere bal van de grond en op 24-16 was het al setpoint. Daisy besloot een uitstekende set met een killblock, 1-1! (25-18).

 

Voor de derde keer deze wedstrijd kwam Spivo op 2-0 en voor de derde keer kwam Velden terug tot 2-2. Rachelle was in de beginfase sterk aan het net en opvallend was dat de passing van Carmel, Romilda en Katja almaar beter ging lopen. De hoofdaanvaller van Velden bracht haar team echter naar 7-11 en Spivo oogde niet scherp genoeg. Alicia serveerde Spivo nog naar 12-13, maar ook daarna werden er wat foutjes gemaakt. Op 12-15 kwam Anouk aan service. Spivo haalde in deze fase een zeldzaam hoog niveau. Service, blok, verdediging, kansen afmaken in aanval. Werkelijk álles lukte. Als team speelde Spivo dertien perfecte punten en Anouk sloot keurig af, met een ace (25-15).

 

Helaas kon Spivo de goede lijn niet meteen doortrekken. De thuisploeg had moeite met scoren en al snel stond het 4-9. Sabine bracht als invaller de energie terug en Alicia scoorde.Beide teams pakten langs hun side-outs en dus bleef de ruime achterstand staan. Spivo ‘poefde’ het gat in één keer dicht op de service van Rachelle, en Sabine kwam meermaals tot scoren. Op 16-17 betekende een fout van de scheidsrechter een duur puntje tegen. Het motiveerde Spivo om nog harder te gaan strijden en Romilda serveerde Spivo direct naar 19-18. Op 20-19 kwam aanvoerder Alicia aan service. Anouk kon haar set-ups met alle vertrouwen kwijt aan Rachelle en Katja en Spivo liep in één vaart door naar de eindstreep (25-19).

 

Vier punten erbij en de tweede overwinning op rij. Spivo speelde volwassen en ging met name goed om met het setverlies. Als je achteraf hoort dat wij veel mensen een leuke avond bezorgd hebben, geeft dat nog meer voldoening. We bouwen rustig door en hopen dat Lyllou en Maaike snel weer aansluiten om het team nog completer te maken. Uitblinkers waren er vandaag genoeg, hopelijk kunnen we dat volgende week weer brengen in de lastige uitwedstrijd bij HLB Van Daal/DS D1.

SPIVO DS1 - TAURUS ds1

VERDIENDE EERSTE ZEGE VOOR SPIVO

 In de vierde speelronde heeft Spivo een verdiende zege op Taurus geboekt. Spivo opende sterk, maar liet toe dat het daarna een vechtwedstrijd werd, waarin Taurus in twee spannende sets aan het langste eind trok. Des te knapper was het dat Spivo op tijd orde op zaken kon stellen, door de vierde en vijfde set te winnen. Het was wederom de kracht van het collectief die de doorslag gaf.

 

Taurus was voor Spivo een onbekende tegenstander, maar desondanks werd hier en daar wat informatie bij elkaar gescharreld. Met dat in hun achterhoofd begonnen Anouk, Lisa, Lyllou, Daisy, Katja, Rachelle en Carmel sterk aan de wedstrijd. De opdrachten werden uitgevoerd, maar door wat passfoutjes werd de voorsprong verspeeld. Omdat de aanval bij Spivo prima liep, werd er constant een kleine voorsprong behouden. De echte versnelling kwam pas op de service van Lyllou, waar Spivo uitliep naar 13-7. Goed blokkeerwerk van de bezoekers bracht hen enigszins terug in de set, maar Katja trok de Spivo-kar op tijd weer in gang met drie directe scores op rij. Rachelle sloot direct aan met een killblock en het gat was geslagen. Taurus begon met wisselen en Spivo overklaste de tegenstander in de eindfase volledig (25-14).

 

Set 2 begon Spivo met vier persoonlijke onnodige fouten. Op het spel van Carmel na, kende de thuisploeg een matig begin. Door sterke services van Rachelle en scores van Lyllou kwamSpivo echter wel snel terug tot 5-6. Ondanks dat Lyllou maar bleef scoren, werd er teveel slordige foutjes gemaakt. Op de service van Daisy begon het weer tedraaien en Spivo sloeg een gat naar 13-10. Mede door de ‘niet al te strenge technische lijn’ van de arbitrage had Spivo moeite om het definitieve gat te slaan. De frustratie nam toe en Spivo moest een time-out nemen. Katja bracht Spivo met drie scores wederom aan de leiding en het werd een spannende slotfase. Het dubbeltje viel de kant van Taurus op en het setverlies was een enorme onverwachte domper voor Spivo (23-25).

 

Het derde bedrijf kende een rommelige en emotionele beginfase. Op Katja’s service kon Spivo een klein gaatje slaan en die voorsprong werd een tijd vastgehouden. Op 8-6 sloeg het noodlot voor de tweede keer dit seizoen toe in de vorm van een enkelblessure, dit keer voor Lyllou. Alicia viel in en in tegenstelling tot een maand geleden kon Spivo de focus nu wel behouden. Alicia deed meteen goed serveerwerk en Spivo liep uit naar 13-8. Over het algemeen werd deze set echter teveel fout geserveerd. In een matige fase van Spivo, halverwege de set, werd een voorsprong van vijf punten verspeeld en liet Spivo de tegenstander groeien in de set. Sabine viel in en deed dat goed. Beide teams werkten hard en het werd 22-22. Vervolgens maakte zowel Taurus als Spivo 7x hun side-out, waarin de (K/C)atja’s meerdere malen bepalend waren. Spivo poetste in die fase vijfsetpoints weg, maar kon niet voorkomen dat de set in extremis jammerlijk verloren ging (29-31).

 

Met Sabine en Alicia in de basis begon Spivo getergd aan de vierde set. Sabine scoorde aan de lopende band en de stand liep gelijk op. Tijdens de serie van Anouk werd erg hard gewerkt waardoor Spivo los kon komen. Daarna nam Taurus weer over en het werd een set van stuivertje wisselen. Romilda werd deze set vaak succesvol ingebracht in het achterveld. Alicia en Daisy konden met goede services Spivo naar 20-17 helpen, maar wederom wist Taurus langszij te komen. “Een 1-3 nederlaag zou zó tegen de verhoudingen in zijn”, zag je Sabine denken. Met aanvallende scores en een ace tot besluit besliste zij de vierde set in Spijkenisser voordeel (25-23).

 

In een gelijk opgaand begin van de vijfde set, was Sabine wederom belangrijk. Vanaf 5-5 kon Anouk met onder andere twee aces het eerste gaatje in de set slaag. Met een 8-5 voorsprong werd gewisseld van kant en Taurus gaf zich nog niet gewonnen. Alicia nam, met Katja als scorende aanvaller bij het net, de laatste drie services voor haar rekening en de overwinning was daar (15-9)!

 

Er waren vandaag meerdere meiden die een uitstekende wedstrijd speelden, maar het was onmiskenbaar de kracht van het collectief dat de doorslag gaf. Invallers Alicia, Sabine en Romilda brachten allemaal een bepalende impuls en net als vorige week werd er als een hechte formatie gestreden. Precies datgene wat nodig is in de fase waarin Spivo zich bevindt. Als dit vastgehouden wordt en de selectie is straks weer op volle oorlogssterkte, dan zal Spivo snel weer daar op de ranglijst staan waar het hoort.

 

Tot die tijd blijven we hard trainen en toewerken naar de volgende wedstrijd. In dit geval is dat weer een thuiswedstrijd: te gast is VC Velden D2 (Den Oert, 17.30u)

Somas Activia DS2 - Spivo Ds1

SPIVO GROEIT IN DE WEDSTRIJD

De eerste zege bleef dit weekend nog uit, maar Spivo liet wel verbetering zien in de uitwedstrijd bij Somas/Activia D2. Elke set was het niveau wat hoger dan de vorige en met name vechtlust en de servicedruk die Spivo de tweede helft van de wedstrijd produceerde beloven veel goeds. Spivo kwam na een 2-0 achterstand op gelijke hoogte, maar trok in de finale-set aan het kortste eind.

 

Spivo was vastberaden om de dip achter zich te laten en tegen Somas uit de startblokken te schieten. Het leek of basisspelers Anouk, Katja, Lyllou, Sabine, Romilda, Alicia en Carmel iets té graag wilden, want Spivo begon ongecontroleerd aan de wedstrijd. De passing stond onder druk en Spivo oogde onrustig. Er kon geen druk gezet worden op de Brabanders. Op Anouk haar service kwam Spivo terug tot 14-9. Spivo toonde meer strijdlust en de drietrapsraket Romilda (passing) - Anouk (set-up) – Lyllou (aanval) leverde enkele mooie punten op. Via een dubbele wissel kwamen Sabine en debutante Willianne (net 15 jaar geworden) het veld in. De achterstand bleef stabiel, maar Spivo was helaas niet bij machte om de in het begin opgelopen schade te repareren (25-18).

 

In de tweede set opende Spivo, met Rachelle en Daisy in de basis, scherper. Anouk maakte een sterke fase door, maar de opgebouwde kleine voorsprong werd ingelopen door Somas. Op het moment dat Spivo ook blokkerend meer grip leek te krijgen, belandde Spivo in een hele slechte fase. De foutenlast liep op en de aansluiting werd verloren (18-11). De set leek uit te gaan als een nachtkaars, maar Spivo weigerde op te geven. Lisa werd ingebracht en Daisy kwam een service. Ze serveerde de passlijn van Somas volledig zoek en Spivo kwam op een 19-20 voorsprong. Helaas kon Somas op tijd orde op zaken stellen en ging de set jammerlijk verloren (25-22).

 

Het geloof dat er vandaag meer te halen viel was wel degelijk geland bij Spivo. Somas maakte in de beginfase van set 3 meer fouten en Spivo profiteerde op Alicia’s service. Daisy zette de lijn voort en tijdens die serie waren Carmel (achterveld) en Lyllou/Katja (aan het net) van grote waarde voor Spivo. Een deel van de riante voorsprong werd vervolgens verspeeld, maar Spivo kon lang een gat van 2 á 3 punten behouden. Op 15-17 kwam Lisa aan service en dankzij haar opslag, zonder de rest daarmee te kort te doen, kon Spivo uitlopen naar 15-23. Het gat was geslagen en in de laatste fase van de set overklaste Spivo de thuisploeg (17-25).

 

Elke set kon Spivo zich verbeteren en dat was ook de doelstelling voor set 4. Anouk trok Spivo gelijk in gang met een serviceserie (0-4). Somas was echter op tijd bij de les en trok de stand gelijk. Sabine werd ingebracht aan Spivozijde. Even pakte Somas het initiatief, maar gelukkig kwam Lisa weer aan service. Spivo ging erop en erover en kon de voorsprong vasthouden. Er ontwikkelde zich een emotionele set en gelukkig kon Anouk haar middelspeelsters Alicia en Lyllou goed vinden. Daisy kwam terug binnen de lijnen en alsof het nog niet genoeg was produceerde Lisa ook in het einde van de set een serie dodelijke services. Spivo kwam hierdoor en door de scorende Katja en Lyllou op 18-23. Met een ace van Lyllou eindigde set 4 (19-25).

 

Vol goede moed begon Spivo aan de finale. De eerste punten waren blokpunten en tot 4-4 ging het gelijk op. Somas kwam even los, maar daar was gelukkig Lisa die Spivo naar 6-7 serveerde. Anouk trok de goede lijn door en bracht Spivo naar 8-10. Tijdens een sterke serie van Somas, waarin Spivo een zeer ongelukkig arbitrair moment meemaakte, wankelde Spivo. De frustratie nam toe en de controle in passing ontbrak. Spivo vocht tot het laatste punt, maar Somas was de gelukkigste (15-12).Gemengde gevoelens overheersten na afloop. We zijn van een 2-0 achterstand teruggekomen, hebben beter gespeeld dan de vorige twee wedstrijden, de servicedruk liep goed en er is als team gestreden. Aan de andere kant was het niveau in de eerste twee sets niet goed, had er in de 2e en 5e set meer in gezet en is er weer verloren. De uitslag staat en het is wat het is.

 

We nemen de positieve dingen mee en trainen deze week keihard om zaterdag goed voor de dag te komen in de thuiswedstrijd tegen Taurus D1 (Den Oert, 17.30 uur, tot dan!)

spivo ds1 - kraftwell Symachia roosendaal

ONHERKENBAAR SPIVO VERLIEST VAN ROOSENDAAL

Ook in de tweede competitiewedstrijd hebben de meiden van Spivo hun draai nog niet kunnen vinden. Een worstelend Spivo was in de eerste twee sets totaal onmachtig. De opleving in de derde set kon in het vierde bedrijf niet worden doorgetrokken en dus was één punt de geringe opbrengst van de eerste thuiswedstrijd.

 

De eerste thuiswedstrijd van Spivo werd niet ‘thuis’ afgewerkt. Omdat Den Oert bezet was, werd uitgeweken naar de naastgelegen Olympiahal. Te gast was promovendus Kraftwell Symmachia uit Roosendaal. Met maarliefst vier meiden die vorige wedstrijd niet in de basis startte begon Spivo weifelend aan de wedstrijd. Het was Roosendaal dat de leiding pakte. Door eigen fouten en een gebrek aan scherpte stond al snel een 4-8 achterstand op de borden. Ondanks dat Alicia haar team naar 7-9 serveerde, bleef Roosendaal het betere van het spel hebben. Halverwege de set werd Katja ingebracht om iets te forceren aan het net, maar er lukte bij Spivo bijzonder weinig. Roosendaal hoefde weinig te doen om de fouten af te dwingen. Alicia wist nog regelmatig scorend door te komen, maar verder was het een set om heel snel te vergeten (14-25).

 

Begin tweede set oogde met name de passing bij Spivo verkrampt. Daardoor verviel Spivo in een heel voorspelbaar spelletje, waar Roosendaal juist met veel lef speelde. Carmel en Alicia hadden bij vlagen sterke acties, maar Spivo stond over het algemeen te vast op de voeten. De wil om te verbeteren was duidelijk aanwezig, maar het niveau op dit moment niet. Roosendaal liep uit naar 11-19 en bij Spivo was het constant ‘net niet’. Tel daar een overmaat aan servicefouten en fout ingeschatte ballen in passing/verdediging bij op en de set ging sneller dan gehoopt verloren (14-25).

 

Spivo gokte de derde set op de langere speelsters, in de hoop blokkerend meer vat op de Brabanders te krijgen. De start ging gelijk op, totdat Sabine met veel servicedruk Spivo naar 7-3 serveerde. Anouk en Alicia wisten elkaar blindelings te vinden in deze fase. Roosendaal kwam helaas snel gelijk, maar Spivo kon de opstomende tegenstander dankzij hard werken afstoppen. Op de service van Alicia werd wederom een klein gaatje geslagen en Sabine werd vaker in stelling gebracht achter de 3-meterlijn. Heel langzaam kon Spivo de voorsprong uitbreiden, door de foutenlast laag te houden. De blokkering stond beter en dat leverde punten op. Roosendaal had totaal geen antwoord op de strakke services van Daisy en nu was het in de rally vaak ‘net wel’ raak. Set 3 werd gewonnen (25-17).

 

Zou dit de 3e set van de ommekeer zijn? Zou dit de bekende 3e set in een verloren wedstrijd zijn? In de setwissel werd vooral de nadruk gelegd op goed starten en de goede lijn van set 3 doortrekken. Sabine kwam in de beginfase een aantal keer tot scoren, maar Spivo kon niet voorkomen dat Roosendaal uitliep naar 3-7. Door een serie van Daisy en sterk rallyspel kwam Spivo tot 6-7 terug, maar daarna ging het mis. Een volstrekt onherkenbaar Spivo speelde apatisch en naïef. In één serie tegen werden twee time-outs genomen en er ontwikkelde zich een foutenfestival. Al snel stond Spivo meer dan tien punten achter en speelde het een kansloze set, die ruim verloren ging (11-25).

 

 

Met de vechtlust was niets mis en dat is de basis om ook het spel weer te verbeteren. We twijfelen niet aan ons niveau, maar we moeten gewoon gaan laten zien wat er in zit. De volgende kans daarop is aanstaande zaterdag, in Sint Anthonis, tegen Somas/Activia D2! 

Volley Meerkerk DS1 - Spivo DS1

MISLUKTE START VOOR SPIVO
De dames van Spivo hadden zich de competitiestart tegen Volley Meerkerk, na een goed verlopen voorbereiding, anders voorgesteld.

Al snel sloeg het noodlot in de vorm van een zware blessure voor Maaike toe en kreeg Spivo het daarna niet meer op de rit. Het harde werken werd beloond met een puntje, maar iedereen voelde dat het meer in gezeten had. 

Vol goede moed en met vertrouwen reisde Spivo af naar Meerkerk om daar door te gaan, waar het vorig seizoen mee eindigde: winnen van Volley Meerkerk. Na een uitgebreide tactische bespreking werden Maaike, Katja, Lyllou, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel het veld in gestuurd. In tegenstelling tot dat wat gebruikelijk is begon Spivo flitsend aan de wedstrijd. Katja serveerde een agressief spelend Spivo naar 0-4, maar op 3-7 nam de wedstrijd een dramatische wending. Maaike sprong op Alicia’s voet en blesseerde haar enkel. Na een behandeling in het veld, met dank aan de dames van Meerkerk, werd ze afgevoerd. Het voornemen om dit ‘even uit je hoofd te zetten’ en met frisse moed verder te spelen, klonk natuurlijk eenvoudiger dan het was. Spivo was de draad volledig kwijt en de mooie voorsprong werd omgezet in een achterstand. Ballen vielen onnodig en de set leek dood te bloeden. Lyllou bracht Spivo met een serviceserie nog tot 20-16, maar daar bleef het bij (25-18).

In de beginfase van set 2 liep Spivo constant wat puntjes achter. Met Alicia aan service en de scorende combi Anouk-Lyllou aan het net kwam Spivo echter terug tot 7-7. De pass stond vervolgens even onder druk maar Anouk serveerde Spivo terug naar 10-11. Overduidelijk was dat het vandaag op karakter moest en niet op basis van topspel. De servicedruk van de bezoekers was prima, maar de blokkering was des te wisselvalliger. Om die reden werd Rachelle ingebracht en Spivo kon ‘eraan’ blijven hangen. Het feit dat de scheidsrechter de regels omtrent het bovenhands setten van de bal door de libero niet kende en dat dat Spivo een punt kostte, motiveerde de meiden nog meer om te strijden voor elk punt. In een zenuwslopend einde, waarin Lyllou een hoofdrol opeiste, trok Spivo de set op basis van vechtlust en lef naar zich toe met een bekeken balletje van Katja (23-25). 

Spivo kende daarop een redelijk begin in de 3e set, maar verloor al snel de aansluiting. Met name de passers hadden het zwaar met de servicedruk van Meerkerk. En dat terwijl de passing in de voorbereiding zo stabiel was. Spivo kon te weinig druk in aanval ontwikkelen en Meerkerk liep uit. Sabine kon als invaller nog een opleving aan Spijkenisser zijde bewerkstelligen. En onder leiding van de in deze fase goed spelende Carmel en Alicia wist Spivo tot 23-19 terug te komen. Lyllou pakte nog wat puntjes mee, maar Spivo kreeg het gat dat vroeg in de set werd opgelopen, niet gedicht (25-21).

Sabine begon haar eerste basisplek met twee aanvallende scores en de beginfase liep gelijk op. Ook de passing stond als een huis en op Alicia’s service liep Spivo voorzichtig weg bij de thuisploeg. Lang bedroeg de voorsprong twee punten, maar Meerkerk plaatste een tussenversnelling. Het ging gelijk op totdat de scheidsrechter weer een aantal onbegrijpelijke beslissingen nam. Precies hetgeen dat Spivo vandaag niet kon gebruiken. De set glipte een worstelend Spivo door de handen en in de eindfase ontbrak ook de kwaliteit om nog serieus mee te doen voor setwinst. 

Een frustrerende dag, des temeer omdat iedereen besefte dat er vandaag niet verloren hoefde te worden. Positief punt is de vechtlust die Spivo toonde. Dit verwerken en hopen dat het meevalt met Maaike. Volgende week zijn we vrij en daarna wacht de eerste thuiswedstrijd tegen K.S. Roosendaal!

Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen onze sponsoren niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging, Ook zonder hun zou onze vereniging niet zijn zoals het nu is.


Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!