Spivo Dames 1 verliest strijd om plek 3 in Tilburg

Donderdagavond 20.30 uur stond Spivo Dames 1 klaar voor een cruciale wedstrijd in Tilburg. Met de beloning van directe promotie naar de 2e divisie bij een overwinning, was de spanning voelbaar. Tegenover hen stond een ervaren team, Volkey Tilburg DS3, dat bekend staat om hun tactische spel en sterke aanval. Na een goede training op dinsdag was het team klaar voor de uitdaging.

De eerste set begon moeizaam voor de dames van Spivo, met te veel servicedruk en lange rally's die in het voordeel van Tilburg vielen. Ondanks een sterke vechtlust resulteerden tactische ballen en solide spel van Tilburg in een verlies van 19-25.

In de tweede set maakte coach Dennis Strang een tactische omzetting in de opstelling, wat resulteerde in een lange tijd gelijk opgaande strijd. Dankzij een goede serviceserie van Megan Versteeg wist Spivo uiteindelijk de set te winnen met 25-18.

Helaas begon de derde set dramatisch voor Spivo, met een dikke achterstand en veel eigen fouten die resulteerden in een verlies van 14-25.

In de vierde set pakte Spivo aanvankelijk een kleine voorsprong van 17-14. Goede aanvallen kwamen voort uit de goede passing onder leiding van Topper van de Wedstrijd, Charlotte de Graaf. Ondanks de inspanningen slaagde Spivo er niet in om de voorsprong vast te houden, en door twee beslissende aces won Tilburg uiteindelijk met 22-25.

Hoewel het harde werken van Spivo en het goede niveau, bleek Tilburg met hun ervaring te slim af te zijn. Het team bedankt het meegereisde publiek voor hun steun en kijkt vooruit naar de volgende wedstrijd tegen Volley2B DS1 in Den Oert, gevolgd door het gezellige Spivo-feest.

Een eventuele P/D-wedstrijd staat gepland voor zaterdag 20 april om 14.00 uur in Middelbeers.