Spivo Dames 1 wint uitdaging tegen Volley Zuid DS1

In een spannende uitwedstrijd stond Spivo Dames 1 tegenover Volley Zuid DS1, die plaatsvond in de oude, kleine hal van Volley Zuid. Ondanks de moeilijke omstandigheden wisten de dames van Spivo een sterke teamprestatie neer te zetten, waarbij ze 4 punten behaalden.

De eerste set begon met een duidelijke aanpassingsperiode voor Spivo, waarbij ze moesten wennen aan de zaal. Een matige start resulteerde in een achterstand van 8-2. Gelukkig bracht een sterke serviceserie van Henriëtte Tigelaar het team weer terug in de wedstrijd, waarna ze gelijk op gingen tot het einde van de set. Uiteindelijk won Spivo de eerste set met 25-22.

Volley Zuid nam de overhand in de tweede set, waarbij Spivo te maken kreeg met een hoge foutenlast en matig serveren. Ondanks een enthousiaste inzet lukte het Spivo niet om de set naar zich toe te trekken, wat resulteerde in een nederlaag van 17-25.

Met een tactische aanpassing in de opstelling nam Spivo het voortouw in de derde set. Onder leiding van Willianne Tigelaar, topper van de wedstrijd, die het spel uitstekend verdeelde. De dames van Spivo zetten in deze set weer een aantal sterke serviceseries neer en behaalde veel blokpunten, met name van Nathalie Blanker. En ondanks het grote blok van Volley Zuid DS1 wist Spivo toch te scoren.  Spivo won de set met 25-19.

De vierde set volgde een vergelijkbaar verloop als de derde, waarbij Spivo een constante kleine voorsprong behield. Ondanks enkele opmerkelijke beslissingen van de scheidsrechter speelde het team de set netjes uit en wonnen ze met 25-19.

Met deze mooie teamprestatie staat Spivo Dames 1 nu gedeeld derde met VC WIK Groot-Ammers DS1 in het klassement. Het team bedankt het publiek voor hun steun en kijkt vol vertrouwen uit naar de komende wedstrijden. Volgende week staat er een nieuwe uitdaging op het programma, waarbij de dames vastbesloten zijn om hun positie in het klassement te versterken tijdens de uitwedstrijd tegen Next Volley Dordrecht DS3.