Spivo DS 1 keert tij na 2-0 achterstand en verslaat Voltena DS3

Een ongebruikelijke wedstrijd wachtte Spivo Dames 1 toen ze het opnamen tegen Voltena DS3, met de aftrap om 11.30 uur. Met twee van hun middens afwezig en een ander net terug van een blessure, moest het team creatief zijn. Gelukkig konden ze rekenen op de versterking van Anouk van Kooij uit Spivo's DS2 en Henriëtte Tigelaar, die normaal op de diagonaal speelt.

De eerste set begon gelijk opgaand, maar Spivo leek nog niet helemaal wakker en op het juiste niveau te zijn. Voltena DS3 zette een goede servicedruk neer en nam een kleine voorsprong van 17-15. Op 20-20 werd Spivo echter overrompeld door een moeilijk te verwerken serviceserie van de diagonaalspeler van Voltena, wat leidde tot een verlies van 20-25.

In de tweede set vond Spivo zichzelf al snel op een achterstand van 6-10, maar een sterke serviceserie van Sabine van der Kuil bracht het team terug in de race. Ondanks enkele tactische wissels van coach Dennis Strang bleef Spivo achter de feiten aanlopen, met een achterstand van 4 punten. Een late comeback met een serviceserie van Raisa Dragiç bracht Spivo terug tot 18-18, maar individuele fouten leidden tot een verlies van 23-25.

De derde set was een ware nagelbijter, met beide teams tot 15-15 gelijk op. Voltena pakte vervolgens een kleine voorsprong van 22-19, maar een sterke serviceserie van Jennifer van Twist bracht Spivo terug in de race. De set werd een nek-aan-nek race, waarbij Spivo uiteindelijk met 31-29 aan het langste eind trok dankzij een killblock van Sabine van der Kuil.

In de vierde set keerde het tij volledig, met Spivo die een kleine achterstand in het begin omboog naar een dominante voorsprong. Met een verandering in de bloktactiek van coach Dennis Strang werd Voltena volledig van slag gebracht, waardoor Spivo gemakkelijk won met 25-17.

Ondanks een kleine achterstand aan het begin van de vijfde set, slaagde Spivo erin om terug te komen dankzij een goede serviceserie van Willianne Tigelaar. Onder leiding van libero en Speler van de Wedstrijd Charlotte de Graaf, sleepte Spivo de overwinning binnen met 15-11, nadat ze vanaf 11-11 onder leiding van Megan Versteeg aan service de wedstrijd naar zich toe trokken.

Een indrukwekkende wederopstanding van Spivo, met een uitstekende prestatie van het hele team, mooie serviceseries, killblocks, tactiek en teamspirit. Het publiek, zelfs uit de regio West, wordt bedankt voor hun steun. Volgende week kijkt Spivo uit naar een thuiswedstrijd tegen Volley Lek en IJssel DS1 in de Den Oert.