Spivo huldigt jeugdkampioenen!

Spijkenisse - Afgelopen zaterdag was het een hele spannende volleybaldag in sporthal Den Oert in Spijkenisse. Voor drie jeugdteams van Spivo stond de kampioenswedstrijd op de planning: voor Jongens C1, Meisjes B1 en Meisjes C1.

 

Jongens C1 en Meisjes B1 begonnen om 13.00 uur hun kampioenswedstrijd met een overvolle tribune. De jongens hadden tegen Volley2B twee punten nodig om zich de nummer 1 in de poule te mogen noemen. Ze deden wat er van hen verwacht werd en sleepten gelijk de eerste twee sets met 25-12 en 25-13 binnen! Het eerste kampioenschap van de dag was hiermee een feit! Na flink gejuich werden ook de derde en vierde set nog netjes binnengehaald. Met een 4-0 overwinning en het kampioenschap op zak, waren de eerste taart, de oorkondes en de speech voor de jongens, hun begeleiders en het trotse publiek. “Spivo is er trots op dat we voor het eerst sinds jaren weer een jongensteam in de competitie hebben. En dat jullie dan ook nog eens gelijk eerste worden, maakt ons helemaal trots!” Het team gaat in januari met deze eerste plaats op zak verder als Jongens B1.

 

Thriller

Tegelijk met de wedstrijd van de jongens, speelde zich op veld 1 een ware thriller af. Ook het talententeam van Spivo, meisjes B1, had twee sets nodig om kampioen te worden. Hier ging het er echter een stuk minder makkelijk aan toe dan bij de jongens. In de eerste set overheerste duidelijk de zenuwen. Deze set ging dan ook met 14-25 naar de tegenstander. Ondanks een enorme vechtlust, verloor Spivo helaas ook de tweede set. In een ouderwets kolkende Den Oert wisten de meiden uit Spijkenisse de super spannende derde set met 28-26 wel naar zich toe te trekken. In de vierde set moest het dus gebeuren. De meiden wisten heel goed wat hun te doen stond en vochten, luid toegeschreeuwd door het publiek, voor elke bal. Helaas trokken ze uiteindelijk toch net aan het kortste eind en verloren de set met 24-26. Hiermee werd de wedstrijd met 1-3 verloren. Geen kampioen dus, maar net tweede op setstanden… De teleurstelling bij de meiden was groot, maar de tranen werden gedroogd met woorden van troost en trots, een heerlijke taart en het vooruitzicht dat ze in januari wel verder gaan als Meisjes A1.

 

Meisjes C1

De derde wedstrijd waarbij zaterdag de tribune afgeladen was, was die van Meisjes C1. Op zich geen uitzondering, want het publiek is bij dit team altijd in groten getale aanwezig, maar nu was het wel een hele speciale dag. Officieel waren de meisjes voor de wedstrijd al kampioen, maar wat onduidelijkheid over een eerder uitgestelde wedstrijd, bracht hier en daar nog wat twijfel. Die twijfel nam Spivo gelijk weg door de eerste twee sets gelijk naar zich toe te trekken. De derde set verloren de meisjes net met 23-25, maar dit maakten ze weer goed in de vierde set. Deze trok Spivo met 25-19 naar zich toe. Met een heerlijke 3-1 overwinning was het kampioenschap overduidelijk. Het applaus, de mooie woorden, een heerlijke taart én oorkondes waren meer dan verdiend voor meisjes C1.

 

Trots overheerste duidelijk in Den Oert afgelopen zaterdag. Bij het publiek, bij de spelers en begeleiders, bij de aanwezige seniorenteams in de zaal en zeker ook bij het bestuur van de vereniging. De kampioenswedstijden van de jeugd waren de aftrap van een ouderwetsgezellige Spivo-dag, die afgesloten werd met een volle tribune bij dames 1 én heren 1 en aansluitend een gezellige kerstborrel. 

 

Link naar artikel Groot-Nissewaard 

 

Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen hen niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging.


Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!