Donki Sjot toont dominantie tegen Spivo

Den Dungen - Spivo reisde vanuit Spijkenisse naar Den Dungen voor een uitdagende wedstrijd tegen het sterk spelende Donki Sjot. Ondanks een goede voorbereidingsweek, waarin intensief werd getraind, stond het team voor een pittige opgave. De eerste set begon met een snel oplopende achterstand voor Spivo.

Slordige passing, eigen fouten en een lastige serviceserie van Donki Sjot maakten het moeilijk. Ondanks de krachtige aanval van Isa van Westing, eindigde de set in een 16-25 verlies.

Met een kleine wijziging in de opstelling liep Spivo opnieuw achter de feiten aan. Een gebrek aan scherpte bij de meeste acties resulteerde in een tweede setverlies van 15-25.

Ondanks de eerdere tegenslagen begon Spivo de derde set met de duidelijke afspraak om ontspannen te spelen. Spivo nam een voorsprong van 9-6 en toonde mooie series op service, blok en aanval, maar een serviceserie tegen dwarsboomde hun vooruitgang. Ondanks de inspanningen eindigde de set in een nipt 22-25 verlies.

Vastberaden om toch een punt te pakken, begon Spivo de vierde set met een matige start. Op 7-2 nam Sabine van der Kuil de spelverdeling op zich, wat zorgde voor meer ontspanning en rust. Helaas was het niet genoeg en eindigde de set in een 18-25 verlies.

Jammer genoeg was Donki Sjot vandaag duidelijk een maat te groot en kon Spivo niet haar eigen spel spelen. Het team bedankt het aanwezige publiek voor de steun.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2023 op het programma, thuis tegen Volley Tilburg DS3, de huidige nummer 2. Het publiek zal hard nodig zijn en er zijn andere leuke (kampioens)wedstrijden gedurende de hele zaterdag in Den Oert.