Spivo Dames 1 klopt koploper VC WIK Groot-Ammers in het hol van de leeuw

Groot-Ammers - In een spannend duel tegen de koploper in de 3e divisie, VC WIK Groot-Ammers, bewees Spivo Dames 1 dat ze weten hoe ze moeten knokken. Deze adembenemende wedstrijd, gespeeld op Centre Court, liet het publiek op het puntje van hun stoel zitten, met live radioverslaggeving en dit keer helaas zonder setter Willianne Tigelaar.

De eerste set was een ware slijtageslag, waarbij beide teams stuivertje wisselden. VC WIK kwam als eerste bij de cruciale punten met een voorsprong van 18-20. Maar de impactvolle invalbeurt van Nathalie Blanker bracht de stand naar nieuwe hoogten met haar sterke aanvallen en blokpunten. Haar serviceserie bracht Spivo naar een voorsprong van 22-20 en zette de toon voor een zenuwslopend einde. Uiteindelijk won Spivo met 25-23.

Set 2 begon met een gelijkopgaand spel, maar een serviceserie van VC WIK zorgde voor een achterstand van acht punten bij 6-14. Dankzij drie strategische wissels van de coach - Sara Bloemhof, Raisa Dragic en Henriette Tigelaar - vocht Spivo zich terug in de wedstrijd. Ondanks hun inspanningen eindigde de set in een nipt verlies van 24-26.

Set 3 begon met de zeven speelsters die set 2 goed hadden afgerond, maar helaas konden ze niet op tegen de sterke services van WIK en bleven ze achter de feiten aanlopen, eindigend in een setverlies van 18-25.

Set 4 bracht een keerpunt in de wedstrijd. Het publiek was verdeeld, van nieuwsgierigheid tot anticipatie op een vijfsetter. Uiteindelijk werd het laatste werkelijkheid. Met hard werken, feestvieren en een enorm enthousiaste reservebank wist Spivo de set te winnen met 25-23. Goede invalbeurten, indrukwekkende aanvallen en blokpunten, en een slim tactisch plan maakten het verschil.

In de beslissende set toonde Spivo vastberadenheid en de drang om te winnen. De start was veelbelovend, met stabiele side-outs en krachtige serviceseries. Megan Versteeg gaf als enige spelverdeelster op cruciale momenten uitmuntende setjes. Bij 14-12 kreeg Spivo zijn eerste matchpoint, maar VC WIK gaf zich niet gewonnen en trok de stand naar 14-15. Toch rechtte Spivo haar rug met een foutservice van WIK die de score gelijk trok op 15-15. Daarna volgde een ace en het laatste punt was een prachtige killblok van aanvoerster Alicia Mijnans, wat de beslissing bracht met 17-15.

Deze wedstrijd bracht niet alleen spanning en sensatie voor het publiek, maar ook een gevoel van trots bij Spivo Dames 1. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Voltena DS3, en het team is vastbesloten om de opwinding van deze wedstrijd om te zetten in succes.

Tot volgende week!

Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen hen niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging.


Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!