Spivo Dames 1 stralend in eigen huis

Het thuisfront in de Den Oert hal in Spijkenisse, was getuige van een vastberaden Spivo Dames 1. Het team was vastbesloten om revanche te nemen op het minder overtuigende spel van de vorige week. De tribune was weer goed gevuld en de dames leverden een prachtige en vermakelijke wedstrijd af. Ditmaal zonder spelverdeelster Megan Versteeg.

Set 1 begon met een vliegende start. Sara Bloemhof leverde een prachtige serviceserie af en het team hield de fouten tot een minimum beperkt. Belangrijke punten werden binnengeslagen door Jennifer van Twist, ondersteund door de voortreffelijke passing onder leiding van de libero, Charlotte de Graaf. Willianne Tigelaar verdeelde het spel uitstekend, en Spivo pakte de eerste set met een overtuigende 25-17.

In set 2 werd dezelfde opstelling behouden als in set 1. Hoewel het spel hier en daar wat slordiger was, stond het blok van Spivo als een huis. Alicia Mijnans blokkeerde uitstekend, en Daisy Spruit-Stolk verdedigde erg sterk. Sabine van der Kuil kwam halverwege de set het veld in en sloeg de ballen met overtuiging binnen de lijnen. De set eindigde met een kleine voorsprong en spannende laatste punten, waarbij Spivo aan het langste eind trok met 25-22.

Set 3 onthulde een gelijkopgaande strijd, waarbij Spivo aanvankelijk een kleine achterstand opliep. Raisa Dragic nam de diagonaalpositie in en toonde haar sterke verdedigende talent. Halverwege de set kreeg Spivo weer grip op het spel en kwam langzaam weer terug in de wedstrijd. Het winnen van set 3 betekende een leuke beloning; trainer Dennis Strang met een pruik op de foto! Nathalie Blanker droeg hier aan bij met enkele prachtige, krachtige aanvallen die zij afwisselde met tactische plaatsballen. Spivo won set 3 met 25-21.

Met de overwinning al binnen, wilde Spivo ook het laatste puntje binnen slepen in set 4. Isa van Westing op de middenpositie, kreeg prachtige set-ups om te scoren en serveerde sterk. De voorsprong in de set wisselde herhaaldelijk tussen Spivo en Next Volley Dordrecht Dames 2, maar Henriëtte Tigelaar onderscheidde zich met een sterk blokpunt in set 3 en zette haar goede spel voort in de laatste set. Aan het einde van de set nam Spivo opnieuw de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Set 4 eindigde met 25-18.

Dit was niet alleen een geweldig resultaat, maar ook een fantastische teamprestatie waarbij elke speelster een cruciale rol speelde in het grotere geheel. Volgende week wacht ons een bekerwedstrijd in Vlaardingen tegen VCN Dames 4, en we kunnen niet wachten om het gejuich van ons thuispubliek te horen. Spivo Dames 1 heeft opnieuw bewezen dat positiviteit en teamwork tot geweldige successen kunnen leiden, en dit geeft ons vertrouwen in de veelbelovende toekomst. Dit was een overwinning om trots op te zijn!