Wedstrijdverslagen dames 1


spivo ds1 -  VC wik ds1

SPIVO SNOEPT KOPLOPER PUNTJE AF

De formatie van Spivo heeft een terechte thuisnederlaag geleden tegen koploper VC WIK uit Groot-Ammers. De eerste twee sets liep Spivo in de beginfase goed mee, maar verloor het halverwege de aansluiting. De sets gingen met ruime cijfers. In de derde set kon Spivo langer bijblijven en in de eindfase profiteren van een mindere fase van WIK. Helaas kon die lijn niet door getrokken worden in de 4e set.  Spivo schrijft weer een puntje bij.

 

Met Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel in de startopstelling begon Spivo goed aan de set, met name de side-outs liepen goed. Omdat op eigen service soms slordig werd gespeeld, verzuimde Spivo om meteen een gat te slaan. Op 9-9 gaf de scheidsrechter een onbegrijpelijke bal uit. Protesten leverden niets op en vervolgens kreeg Spivo wat ongelukkige balletjes tegen. Erg frustrerend, maar Spivo kon zichzelf verwijten dat ze hun goede spel niet weer meteen oppakten. De passing kwam onder druk te staan en Spivo moest haar wissels inzetten. Er lukte in de tweede helft van de set bijzonder weinig en dat was te zien aan de setstand (12-25).

 

Na een goede start op de service van Anouk, had Spivo vooral moeite met de diagonaal van WIK. Spivo kwam steeds moeilijker tot scoren en er werden legio aan basisfouten gemaakt. Spivo kon totaal geen vuist maken en WIK ging freewheelend op weg naar de tweede setwinst (9-25).

 

Spivo begon ook niet goed aan de derde set, maar door wat foutjes van WIK en goed serveerwerk van Romilda kwam Spivo op een 8-6 voorsprong. Helaas nam WIK de leiding in de set weer over. Spivo kon af en toe speldenprikjes uitdelen met goede aanvallende punten, maar het gat van drie-vier punten achter bleef lang staan. Doordat die achterstand te overzien was, behield Spivo het geloof en vertrouwen. Op de service van Alicia begon het de kant van Spivo op te vallen en werd een 16-20 achterstand omgezet in een 21-20 voorsprong. WIK kwam onder servicedruk te staan en Spivo werkte keihard. Aan het net werd heel scherp gespeeld en op 23-23 maakte Rachelle een kill-block met een hoofdletter ‘K’. Katja sloot af met een ace en tot ieders opluchting pakte Spivo set 3 (25-23).

 

De bedoeling was om in de vierde set zo lang mogelijk in de buurt van WIK te blijven en het scenario van de derde set te herhalen. Dat leek aanvankelijk niet te lukken en dus werd op 1-4 al een time-out genomen. Spivo knokte zich prima terug tot 4-4 op de service van Rachelle en stootte daarna door naar 7-6. Net als in de eerste set verzuimde Spivo om verder uit te lopen, waar dat wel mogelijk was geweest in deze fase. Spivo kon in de buurt blijven, tot er halverwege een aantal foutjes op rij werden gemaakt. De aansluiting werd verloren en in het resterende deel van de set kon Spivo niet datgene brengen dat nodig was om er nog een echt spannende slotfase van te maken (19-25).

 

Er is hard gewerkt en Spivo kende goede fases, maar over het algemeen kan Spivo niet met tevredenheid terugkijken op deze wedstrijd. Daarvoor is met name in set 1 en 2 te weinig gebracht. Een puntje was vandaag het maximaal haalbare en op meer hadden we geen recht. Hard werken in de trainingen en het teambelang voor ogen houden is het enige dat Spivo moet en kan doen. Volgende week staat er weer een op papier lastige potje op het menu: HaVoC-uit!

HLB Van Daal DS1 - Spivo DS1

ONHERKENBAAR SPIVO LAAT HET AFWETEN

 

Dezelfde uitslag als vorig seizoen, dezelfde titel van het verslag als vorig seizoen. Op één of andere manier lukt het Spivo niet om tot hun eigen spel te komen in de uitwedstrijden bij HLB. Daarbij stonden er deze week teveel parameters de verkeerde kant op. Alles bij elkaar opgeteld kan een simpele conclusie getrokken worden: het was niet de dag van Spivo.

 

Spivo won de laatste twee wedstrijden en verloor de drie ervoor. Tegenstander HLB kende een precies tegen gesteld verloop van de eerste fase van het seizoen. Het was voor Spivo dus zaak om het goede gevoel vast te houden. Zonder de geblesseerde Maaike en Lyllou en daarmee zonder wisselmogelijkheden op midden en spelverdeling, begonnen Anouk, Romilda, Rachelle, Sabine, Lisa, Alicia en Carmel aan de wedstrijd. Het tactische plan dat besproken was in de kleedkamer werd alles behalve uitgevoerd tijdens de eerste punten.

 

Spivo speelde naïef en hobbelde achter de thuisploeg aan. Omdat Sabine en vooral Alicia nog tot scoren kwamen kon HLB op redelijke afstand gehouden worden, maar halverwege de set liep de achterstand verder op. Spivo wist de zwaktes van HLB niet bloot te leggen omdat er erg veel fout

geserveerd werd. Het was een kansloze set (25-16).

 

Met Daisy en Katja in de basis begon Spivo met twee goede punten prima aan de tweede set. Vervolgens

kwam de passing weer onder zware druk te staan en Spivo kwam niet tot een fatsoenlijke aanval. Op 12-7 nam Spivo een time-out. De meiden werden wakker

geschut en eenmaal terug in het veld kwam de vechtlust terug. Op de service van Rachelle kwam Spivo tot 13-12 terug. De opleving bleek van korte duur want ook nu kreeg Spivo geen vat op de Brabantse service. Heel snel stond Spivo weer vijf punten achter en dat gat bleef staan tot het einde van de set (25-19).

 

Dezelfde opstelling kreeg de mogelijkheid om de goede fases uit de vorige set langer vol te houden in de derde set. Er werd vooral beter geserveerd. Na een kleine achterstand serveerden Daisy, Alicia en Anouk hun team naar een 11-12 voorsprong. Helaas veranderde servicedruk in servicefouten en HLB profiteerde dankbaar. In de rally kon Spivo geen vuist maken omdat ook de verdediging onvoldoende was. Katja scoorde nog een aantal goede punten en

serveerde vervolgens drie setpoints-tegen weg. Op 24-23 was Spivo echter niet bij de les en verloor het ook set 3 (25-23).

 

In de vierde set stond het al snel 5-1 voor HLB. Ook nu stond er een onherkenbaar Spivo in het veld, voor diegene die de ploeg de afgelopen weken zagen spelen. Alicia haalde de hele wedstrijd en ook nu aanvallend een goed niveau, en ook Rachelle pakte in deze fase haar puntjes mee. Maar het wisselvallige spel in elk spelelement maakte dat Spivo niet dichtbij genoeg kon komen. Op Alicia’s service kon Spivo nog terugkomen tot 21-18, ook omdat Katja aanvallend goede scores maakte. Het was echter niet genoeg (25-20).

 

Een Den Dungen-syndroom? Vorig seizoen haalde Spivo in de competitie meer punten dan HLB, als je de onderlinge ontmoetingen niet meerekent. En ook nu stond Spivo bij aanvang hoger op de ranglijst. Maar op één of andere manier komt het er niet uit in de onderlinge wedstrijd. Een volledig terechte nederlaag, waar we de goede fases en veel wijze lessen uit meenemen. We krijgen een paar lastige potjes in november, namelijk de nummer 1 en 2 van de ranglijst.

 

First up: WIK-thuis. Tot dan!

spivo ds1 - VC Velden DS2

SPIVO KLIMT ZES PLAATSEN

Door een knappe 3-1 overwinning op VC Velden 2 heeft Spivo een reuzesprong op de ranglijst gemaakt. In een volgepakte en bruisende Den Oert liet Spivo de bezoekers nog ontsnappen in de openingsset, maar daarna hadden de Limburgers geen antwoord meer op het serveergeweld van Spivo. De Spijkenisser-formatie speelde als een hecht collectief en wordt elke week sterker.

 

De één-na-laatste wedstrijd van het vorige seizoen won Spivo uit bij Velden 2. Het doel was om dat kunstje dit keer te herhalen in eigen huis. Dat moest wel gebeuren zonder Maaike en ook Lyllou was nog niet volledig hersteld van haar opgelopen enkelblessure, vorige week. De starting-7 bestond uit Anouk, Katja, Rachelle, Daisy, Romilda, Alicia en natuurlijk Carmel. Spivo opende goed met twee aanvallende scores en liep op Alicia’s service al snel uit naar 7-2. De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon door goed serveerwerk van Velden. De bezoekers misbruikten het Spivo-blok keer op keer en de stand ging gelijk op. Ondanks dat Velden passend een kwetsbare indruk maakte, profiteerde Spivo er onvoldoende van. Op 13-16 kwam Romilda aan service. Haar opslag en het sterke spel van Alicia en Katja aan het net brachten Spivo op 20-16. Anouk wist met name Katja blindelings te vinden. Velden deed wat terug, maar het was Spivo dat op een prettige 23-20 voorsprong kwam. Wat daarna gebeurde was een combinatie van een goede service van de diagonaal van Velden en rommelig spel bij Spivo. De set glipte door de vingers (23-25).

 

Spivo had weinig tijd om het zure setverlies te verwerken, want er moesten vandaag veel punten behaald worden. In de beginfase wisselde Spivo prima punten af met eigen fouten. Door een aantal servicefouten kon Velden niet onder druk gehouden worden en keek Spivo aanvankelijk tegen een kleine achterstand aan. Een knappe serie van Katja, waarin de aanvallers het aan het net afmaakten bracht Spivo weer aan de leiding. Daisy nam het team halverwege de set met een rits aan scores aan de hand en de opgeschroefde servicedruk wierp zijn vruchten af. Tijdens Anouk haar opslag werd Velden tot fouten gedwongen en ging het blok steeds beter samenwerken met de verdediging. De vandaag goed spelende Carmel plukte de ene na de andere bal van de grond en op 24-16 was het al setpoint. Daisy besloot een uitstekende set met een killblock, 1-1! (25-18).

 

Voor de derde keer deze wedstrijd kwam Spivo op 2-0 en voor de derde keer kwam Velden terug tot 2-2. Rachelle was in de beginfase sterk aan het net en opvallend was dat de passing van Carmel, Romilda en Katja almaar beter ging lopen. De hoofdaanvaller van Velden bracht haar team echter naar 7-11 en Spivo oogde niet scherp genoeg. Alicia serveerde Spivo nog naar 12-13, maar ook daarna werden er wat foutjes gemaakt. Op 12-15 kwam Anouk aan service. Spivo haalde in deze fase een zeldzaam hoog niveau. Service, blok, verdediging, kansen afmaken in aanval. Werkelijk álles lukte. Als team speelde Spivo dertien perfecte punten en Anouk sloot keurig af, met een ace (25-15).

 

Helaas kon Spivo de goede lijn niet meteen doortrekken. De thuisploeg had moeite met scoren en al snel stond het 4-9. Sabine bracht als invaller de energie terug en Alicia scoorde.Beide teams pakten langs hun side-outs en dus bleef de ruime achterstand staan. Spivo ‘poefde’ het gat in één keer dicht op de service van Rachelle, en Sabine kwam meermaals tot scoren. Op 16-17 betekende een fout van de scheidsrechter een duur puntje tegen. Het motiveerde Spivo om nog harder te gaan strijden en Romilda serveerde Spivo direct naar 19-18. Op 20-19 kwam aanvoerder Alicia aan service. Anouk kon haar set-ups met alle vertrouwen kwijt aan Rachelle en Katja en Spivo liep in één vaart door naar de eindstreep (25-19).

 

Vier punten erbij en de tweede overwinning op rij. Spivo speelde volwassen en ging met name goed om met het setverlies. Als je achteraf hoort dat wij veel mensen een leuke avond bezorgd hebben, geeft dat nog meer voldoening. We bouwen rustig door en hopen dat Lyllou en Maaike snel weer aansluiten om het team nog completer te maken. Uitblinkers waren er vandaag genoeg, hopelijk kunnen we dat volgende week weer brengen in de lastige uitwedstrijd bij HLB Van Daal/DS D1.

SPIVO DS1 - TAURUS ds1

VERDIENDE EERSTE ZEGE VOOR SPIVO

 In de vierde speelronde heeft Spivo een verdiende zege op Taurus geboekt. Spivo opende sterk, maar liet toe dat het daarna een vechtwedstrijd werd, waarin Taurus in twee spannende sets aan het langste eind trok. Des te knapper was het dat Spivo op tijd orde op zaken kon stellen, door de vierde en vijfde set te winnen. Het was wederom de kracht van het collectief die de doorslag gaf.

 

Taurus was voor Spivo een onbekende tegenstander, maar desondanks werd hier en daar wat informatie bij elkaar gescharreld. Met dat in hun achterhoofd begonnen Anouk, Lisa, Lyllou, Daisy, Katja, Rachelle en Carmel sterk aan de wedstrijd. De opdrachten werden uitgevoerd, maar door wat passfoutjes werd de voorsprong verspeeld. Omdat de aanval bij Spivo prima liep, werd er constant een kleine voorsprong behouden. De echte versnelling kwam pas op de service van Lyllou, waar Spivo uitliep naar 13-7. Goed blokkeerwerk van de bezoekers bracht hen enigszins terug in de set, maar Katja trok de Spivo-kar op tijd weer in gang met drie directe scores op rij. Rachelle sloot direct aan met een killblock en het gat was geslagen. Taurus begon met wisselen en Spivo overklaste de tegenstander in de eindfase volledig (25-14).

 

Set 2 begon Spivo met vier persoonlijke onnodige fouten. Op het spel van Carmel na, kende de thuisploeg een matig begin. Door sterke services van Rachelle en scores van Lyllou kwamSpivo echter wel snel terug tot 5-6. Ondanks dat Lyllou maar bleef scoren, werd er teveel slordige foutjes gemaakt. Op de service van Daisy begon het weer tedraaien en Spivo sloeg een gat naar 13-10. Mede door de ‘niet al te strenge technische lijn’ van de arbitrage had Spivo moeite om het definitieve gat te slaan. De frustratie nam toe en Spivo moest een time-out nemen. Katja bracht Spivo met drie scores wederom aan de leiding en het werd een spannende slotfase. Het dubbeltje viel de kant van Taurus op en het setverlies was een enorme onverwachte domper voor Spivo (23-25).

 

Het derde bedrijf kende een rommelige en emotionele beginfase. Op Katja’s service kon Spivo een klein gaatje slaan en die voorsprong werd een tijd vastgehouden. Op 8-6 sloeg het noodlot voor de tweede keer dit seizoen toe in de vorm van een enkelblessure, dit keer voor Lyllou. Alicia viel in en in tegenstelling tot een maand geleden kon Spivo de focus nu wel behouden. Alicia deed meteen goed serveerwerk en Spivo liep uit naar 13-8. Over het algemeen werd deze set echter teveel fout geserveerd. In een matige fase van Spivo, halverwege de set, werd een voorsprong van vijf punten verspeeld en liet Spivo de tegenstander groeien in de set. Sabine viel in en deed dat goed. Beide teams werkten hard en het werd 22-22. Vervolgens maakte zowel Taurus als Spivo 7x hun side-out, waarin de (K/C)atja’s meerdere malen bepalend waren. Spivo poetste in die fase vijfsetpoints weg, maar kon niet voorkomen dat de set in extremis jammerlijk verloren ging (29-31).

 

Met Sabine en Alicia in de basis begon Spivo getergd aan de vierde set. Sabine scoorde aan de lopende band en de stand liep gelijk op. Tijdens de serie van Anouk werd erg hard gewerkt waardoor Spivo los kon komen. Daarna nam Taurus weer over en het werd een set van stuivertje wisselen. Romilda werd deze set vaak succesvol ingebracht in het achterveld. Alicia en Daisy konden met goede services Spivo naar 20-17 helpen, maar wederom wist Taurus langszij te komen. “Een 1-3 nederlaag zou zó tegen de verhoudingen in zijn”, zag je Sabine denken. Met aanvallende scores en een ace tot besluit besliste zij de vierde set in Spijkenisser voordeel (25-23).

 

In een gelijk opgaand begin van de vijfde set, was Sabine wederom belangrijk. Vanaf 5-5 kon Anouk met onder andere twee aces het eerste gaatje in de set slaag. Met een 8-5 voorsprong werd gewisseld van kant en Taurus gaf zich nog niet gewonnen. Alicia nam, met Katja als scorende aanvaller bij het net, de laatste drie services voor haar rekening en de overwinning was daar (15-9)!

 

Er waren vandaag meerdere meiden die een uitstekende wedstrijd speelden, maar het was onmiskenbaar de kracht van het collectief dat de doorslag gaf. Invallers Alicia, Sabine en Romilda brachten allemaal een bepalende impuls en net als vorige week werd er als een hechte formatie gestreden. Precies datgene wat nodig is in de fase waarin Spivo zich bevindt. Als dit vastgehouden wordt en de selectie is straks weer op volle oorlogssterkte, dan zal Spivo snel weer daar op de ranglijst staan waar het hoort.

 

Tot die tijd blijven we hard trainen en toewerken naar de volgende wedstrijd. In dit geval is dat weer een thuiswedstrijd: te gast is VC Velden D2 (Den Oert, 17.30u)

Somas Activia DS2 - Spivo Ds1

SPIVO GROEIT IN DE WEDSTRIJD

De eerste zege bleef dit weekend nog uit, maar Spivo liet wel verbetering zien in de uitwedstrijd bij Somas/Activia D2. Elke set was het niveau wat hoger dan de vorige en met name vechtlust en de servicedruk die Spivo de tweede helft van de wedstrijd produceerde beloven veel goeds. Spivo kwam na een 2-0 achterstand op gelijke hoogte, maar trok in de finale-set aan het kortste eind.

 

Spivo was vastberaden om de dip achter zich te laten en tegen Somas uit de startblokken te schieten. Het leek of basisspelers Anouk, Katja, Lyllou, Sabine, Romilda, Alicia en Carmel iets té graag wilden, want Spivo begon ongecontroleerd aan de wedstrijd. De passing stond onder druk en Spivo oogde onrustig. Er kon geen druk gezet worden op de Brabanders. Op Anouk haar service kwam Spivo terug tot 14-9. Spivo toonde meer strijdlust en de drietrapsraket Romilda (passing) - Anouk (set-up) – Lyllou (aanval) leverde enkele mooie punten op. Via een dubbele wissel kwamen Sabine en debutante Willianne (net 15 jaar geworden) het veld in. De achterstand bleef stabiel, maar Spivo was helaas niet bij machte om de in het begin opgelopen schade te repareren (25-18).

 

In de tweede set opende Spivo, met Rachelle en Daisy in de basis, scherper. Anouk maakte een sterke fase door, maar de opgebouwde kleine voorsprong werd ingelopen door Somas. Op het moment dat Spivo ook blokkerend meer grip leek te krijgen, belandde Spivo in een hele slechte fase. De foutenlast liep op en de aansluiting werd verloren (18-11). De set leek uit te gaan als een nachtkaars, maar Spivo weigerde op te geven. Lisa werd ingebracht en Daisy kwam een service. Ze serveerde de passlijn van Somas volledig zoek en Spivo kwam op een 19-20 voorsprong. Helaas kon Somas op tijd orde op zaken stellen en ging de set jammerlijk verloren (25-22).

 

Het geloof dat er vandaag meer te halen viel was wel degelijk geland bij Spivo. Somas maakte in de beginfase van set 3 meer fouten en Spivo profiteerde op Alicia’s service. Daisy zette de lijn voort en tijdens die serie waren Carmel (achterveld) en Lyllou/Katja (aan het net) van grote waarde voor Spivo. Een deel van de riante voorsprong werd vervolgens verspeeld, maar Spivo kon lang een gat van 2 á 3 punten behouden. Op 15-17 kwam Lisa aan service en dankzij haar opslag, zonder de rest daarmee te kort te doen, kon Spivo uitlopen naar 15-23. Het gat was geslagen en in de laatste fase van de set overklaste Spivo de thuisploeg (17-25).

 

Elke set kon Spivo zich verbeteren en dat was ook de doelstelling voor set 4. Anouk trok Spivo gelijk in gang met een serviceserie (0-4). Somas was echter op tijd bij de les en trok de stand gelijk. Sabine werd ingebracht aan Spivozijde. Even pakte Somas het initiatief, maar gelukkig kwam Lisa weer aan service. Spivo ging erop en erover en kon de voorsprong vasthouden. Er ontwikkelde zich een emotionele set en gelukkig kon Anouk haar middelspeelsters Alicia en Lyllou goed vinden. Daisy kwam terug binnen de lijnen en alsof het nog niet genoeg was produceerde Lisa ook in het einde van de set een serie dodelijke services. Spivo kwam hierdoor en door de scorende Katja en Lyllou op 18-23. Met een ace van Lyllou eindigde set 4 (19-25).

 

Vol goede moed begon Spivo aan de finale. De eerste punten waren blokpunten en tot 4-4 ging het gelijk op. Somas kwam even los, maar daar was gelukkig Lisa die Spivo naar 6-7 serveerde. Anouk trok de goede lijn door en bracht Spivo naar 8-10. Tijdens een sterke serie van Somas, waarin Spivo een zeer ongelukkig arbitrair moment meemaakte, wankelde Spivo. De frustratie nam toe en de controle in passing ontbrak. Spivo vocht tot het laatste punt, maar Somas was de gelukkigste (15-12).Gemengde gevoelens overheersten na afloop. We zijn van een 2-0 achterstand teruggekomen, hebben beter gespeeld dan de vorige twee wedstrijden, de servicedruk liep goed en er is als team gestreden. Aan de andere kant was het niveau in de eerste twee sets niet goed, had er in de 2e en 5e set meer in gezet en is er weer verloren. De uitslag staat en het is wat het is.

 

We nemen de positieve dingen mee en trainen deze week keihard om zaterdag goed voor de dag te komen in de thuiswedstrijd tegen Taurus D1 (Den Oert, 17.30 uur, tot dan!)

spivo ds1 - kraftwell Symachia roosendaal

ONHERKENBAAR SPIVO VERLIEST VAN ROOSENDAAL

Ook in de tweede competitiewedstrijd hebben de meiden van Spivo hun draai nog niet kunnen vinden. Een worstelend Spivo was in de eerste twee sets totaal onmachtig. De opleving in de derde set kon in het vierde bedrijf niet worden doorgetrokken en dus was één punt de geringe opbrengst van de eerste thuiswedstrijd.

 

De eerste thuiswedstrijd van Spivo werd niet ‘thuis’ afgewerkt. Omdat Den Oert bezet was, werd uitgeweken naar de naastgelegen Olympiahal. Te gast was promovendus Kraftwell Symmachia uit Roosendaal. Met maarliefst vier meiden die vorige wedstrijd niet in de basis startte begon Spivo weifelend aan de wedstrijd. Het was Roosendaal dat de leiding pakte. Door eigen fouten en een gebrek aan scherpte stond al snel een 4-8 achterstand op de borden. Ondanks dat Alicia haar team naar 7-9 serveerde, bleef Roosendaal het betere van het spel hebben. Halverwege de set werd Katja ingebracht om iets te forceren aan het net, maar er lukte bij Spivo bijzonder weinig. Roosendaal hoefde weinig te doen om de fouten af te dwingen. Alicia wist nog regelmatig scorend door te komen, maar verder was het een set om heel snel te vergeten (14-25).

 

Begin tweede set oogde met name de passing bij Spivo verkrampt. Daardoor verviel Spivo in een heel voorspelbaar spelletje, waar Roosendaal juist met veel lef speelde. Carmel en Alicia hadden bij vlagen sterke acties, maar Spivo stond over het algemeen te vast op de voeten. De wil om te verbeteren was duidelijk aanwezig, maar het niveau op dit moment niet. Roosendaal liep uit naar 11-19 en bij Spivo was het constant ‘net niet’. Tel daar een overmaat aan servicefouten en fout ingeschatte ballen in passing/verdediging bij op en de set ging sneller dan gehoopt verloren (14-25).

 

Spivo gokte de derde set op de langere speelsters, in de hoop blokkerend meer vat op de Brabanders te krijgen. De start ging gelijk op, totdat Sabine met veel servicedruk Spivo naar 7-3 serveerde. Anouk en Alicia wisten elkaar blindelings te vinden in deze fase. Roosendaal kwam helaas snel gelijk, maar Spivo kon de opstomende tegenstander dankzij hard werken afstoppen. Op de service van Alicia werd wederom een klein gaatje geslagen en Sabine werd vaker in stelling gebracht achter de 3-meterlijn. Heel langzaam kon Spivo de voorsprong uitbreiden, door de foutenlast laag te houden. De blokkering stond beter en dat leverde punten op. Roosendaal had totaal geen antwoord op de strakke services van Daisy en nu was het in de rally vaak ‘net wel’ raak. Set 3 werd gewonnen (25-17).

 

Zou dit de 3e set van de ommekeer zijn? Zou dit de bekende 3e set in een verloren wedstrijd zijn? In de setwissel werd vooral de nadruk gelegd op goed starten en de goede lijn van set 3 doortrekken. Sabine kwam in de beginfase een aantal keer tot scoren, maar Spivo kon niet voorkomen dat Roosendaal uitliep naar 3-7. Door een serie van Daisy en sterk rallyspel kwam Spivo tot 6-7 terug, maar daarna ging het mis. Een volstrekt onherkenbaar Spivo speelde apatisch en naïef. In één serie tegen werden twee time-outs genomen en er ontwikkelde zich een foutenfestival. Al snel stond Spivo meer dan tien punten achter en speelde het een kansloze set, die ruim verloren ging (11-25).

 

 

Met de vechtlust was niets mis en dat is de basis om ook het spel weer te verbeteren. We twijfelen niet aan ons niveau, maar we moeten gewoon gaan laten zien wat er in zit. De volgende kans daarop is aanstaande zaterdag, in Sint Anthonis, tegen Somas/Activia D2! 

Volley Meerkerk DS1 - Spivo DS1

MISLUKTE START VOOR SPIVO
De dames van Spivo hadden zich de competitiestart tegen Volley Meerkerk, na een goed verlopen voorbereiding, anders voorgesteld.

Al snel sloeg het noodlot in de vorm van een zware blessure voor Maaike toe en kreeg Spivo het daarna niet meer op de rit. Het harde werken werd beloond met een puntje, maar iedereen voelde dat het meer in gezeten had. 

Vol goede moed en met vertrouwen reisde Spivo af naar Meerkerk om daar door te gaan, waar het vorig seizoen mee eindigde: winnen van Volley Meerkerk. Na een uitgebreide tactische bespreking werden Maaike, Katja, Lyllou, Daisy, Lisa, Alicia en Carmel het veld in gestuurd. In tegenstelling tot dat wat gebruikelijk is begon Spivo flitsend aan de wedstrijd. Katja serveerde een agressief spelend Spivo naar 0-4, maar op 3-7 nam de wedstrijd een dramatische wending. Maaike sprong op Alicia’s voet en blesseerde haar enkel. Na een behandeling in het veld, met dank aan de dames van Meerkerk, werd ze afgevoerd. Het voornemen om dit ‘even uit je hoofd te zetten’ en met frisse moed verder te spelen, klonk natuurlijk eenvoudiger dan het was. Spivo was de draad volledig kwijt en de mooie voorsprong werd omgezet in een achterstand. Ballen vielen onnodig en de set leek dood te bloeden. Lyllou bracht Spivo met een serviceserie nog tot 20-16, maar daar bleef het bij (25-18).

In de beginfase van set 2 liep Spivo constant wat puntjes achter. Met Alicia aan service en de scorende combi Anouk-Lyllou aan het net kwam Spivo echter terug tot 7-7. De pass stond vervolgens even onder druk maar Anouk serveerde Spivo terug naar 10-11. Overduidelijk was dat het vandaag op karakter moest en niet op basis van topspel. De servicedruk van de bezoekers was prima, maar de blokkering was des te wisselvalliger. Om die reden werd Rachelle ingebracht en Spivo kon ‘eraan’ blijven hangen. Het feit dat de scheidsrechter de regels omtrent het bovenhands setten van de bal door de libero niet kende en dat dat Spivo een punt kostte, motiveerde de meiden nog meer om te strijden voor elk punt. In een zenuwslopend einde, waarin Lyllou een hoofdrol opeiste, trok Spivo de set op basis van vechtlust en lef naar zich toe met een bekeken balletje van Katja (23-25). 

Spivo kende daarop een redelijk begin in de 3e set, maar verloor al snel de aansluiting. Met name de passers hadden het zwaar met de servicedruk van Meerkerk. En dat terwijl de passing in de voorbereiding zo stabiel was. Spivo kon te weinig druk in aanval ontwikkelen en Meerkerk liep uit. Sabine kon als invaller nog een opleving aan Spijkenisser zijde bewerkstelligen. En onder leiding van de in deze fase goed spelende Carmel en Alicia wist Spivo tot 23-19 terug te komen. Lyllou pakte nog wat puntjes mee, maar Spivo kreeg het gat dat vroeg in de set werd opgelopen, niet gedicht (25-21).

Sabine begon haar eerste basisplek met twee aanvallende scores en de beginfase liep gelijk op. Ook de passing stond als een huis en op Alicia’s service liep Spivo voorzichtig weg bij de thuisploeg. Lang bedroeg de voorsprong twee punten, maar Meerkerk plaatste een tussenversnelling. Het ging gelijk op totdat de scheidsrechter weer een aantal onbegrijpelijke beslissingen nam. Precies hetgeen dat Spivo vandaag niet kon gebruiken. De set glipte een worstelend Spivo door de handen en in de eindfase ontbrak ook de kwaliteit om nog serieus mee te doen voor setwinst. 

Een frustrerende dag, des temeer omdat iedereen besefte dat er vandaag niet verloren hoefde te worden. Positief punt is de vechtlust die Spivo toonde. Dit verwerken en hopen dat het meevalt met Maaike. Volgende week zijn we vrij en daarna wacht de eerste thuiswedstrijd tegen K.S. Roosendaal!

Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!


Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen onze sponsoren niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging, Ook zonder hun zou onze vereniging niet zijn zoals het nu is.