spivo en corona

Spivo wil iedereen de gelegenheid bieden om veilig te kunnen volleyballen.  De vereniging volgt hierbij de aanwijzingen en richtlijnen van het RIVM, de gemeente Nissewaard en de Nevobo. 

 

De vereniging heeft zelf geen horeca voorzieningen en maakt dan ook dankbaar gebruik van  de faciliteiten die  exploitanten in de diverse sportaccommodaties aanbieden.  De richtlijnen voor deze gelegenheden kunnen afwijken van de daadwerkelijke sporthal. 

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van de actuele regelgeving.

 

AANGESCHERPTE MAATREGELEN PER 6 NOVEMBER 2021

Bij corona gerelateerde klachten: 

-Blijf thuis en laat je testen; 

-Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, -verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen!!!

-Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie; 

-Schud geen handen

-Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht

-Houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5m afstand

 

Eventuele besmetting :

- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;

-Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;

Indien bij een sporter/kaderlid Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. Dit kan per situatie en regio verschillen;

Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. 

 

Spelregels voor sport: 

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. De volgende regels gelden:

- Een coronatoegangsbewijs is verplicht op binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar. 

-Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor amateursporters vanaf 18 jaar die gebruik maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.

-Sporten in groepsverband is toegestaan.

-1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.

-Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Voor ouders jeugdleden:

Het is tijdens trainingen en wedstrijden niet toegestaan om op de tribune plaats te nemen.

 

U kunt, als de kantine open is, daar wachten tot het einde van de training of wedstrijd. Let op: ook in de kantine is een QR code verplicht.

U kunt in de voorhal wachten op 1.5 meter van elkaar. De kantine sluit om 20.00 uur!

 

Rij-ouders:

 De noodzakelijke rij-ouders zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een QR code laten zien. 

 

Tot slot:

We zijn ons er van bewust dat bovenstaande maatregelen, die we van overheidswege moeten naleven, heel wat impact hebben. We vragen nadrukkelijk jullie medewerking en begrip. Samen kunnen wij nog steeds het plezier in het volleyballen centraal stellen. Ook samen kunnen we de besmettingen beperken door met respect elkaar te helpen de overheidsmaatregelen te volgen.

 

Mocht er door de verplichting om een coronatoegangsbewijs te tonen een lastige situatie ontstaan voor jou of voor je team, waardoor het trainen of het spelen van wedstrijden niet mogelijk blijkt, meld dit dan bij één van de bestuursleden.

 

 

Voor wat betreft de horeca faciliteiten gelden de volgende regels:

Bij het nuttigen van een consumptie is een coronatoegangsbewijs verplicht. Dit kan een QR code zijn die men krijgt bij een volledige vaccinatie óf herstelbewijs. Daarnaast behoort testen voor toegang ook tot de mogelijkheden.  LET OP: de horeca moet om 20:00 uur sluiten dus ook de kantine!

 

Houd rekening met elkaar en geef een ander de ruimte die hij of zij wenst!

Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!


Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen onze sponsoren niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging, Ook zonder hun zou onze vereniging niet zijn zoals het nu is.