Selectie MB naar halve finale NOJK

 UITZONDERLIJKE PRESTATIE MEISJES B

De Meisjes B-selectie die dit weekend namens Spivo deelnam aan de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) heeft een prestatie van formaat geleverd. Tijdens de Voorrondes werd zonder setverlies een plek in de Halve Finale op 15 februari bemachtigd en dat terwijl Spivo, door blessures en vakanties, slechts zes speelsters tot haar beschikking had. De NOJK is het sterkst bezette jeugdtoernooi van Nederland.

 

Elk jaar nemen vele teams deel aan het toernooi om een gooi te doen naar de Nederlandse titel. Het team dat Spivo afvaardigde bestond uit speelsters uit Dames 1, Dames 2, Meisjes A1 en een gastspeelster van Forza Schouwen-Duivenland.  Zaterdag werd gespeeld in twee poules van vijf teams en er waren vier tickets voor de Halve Finale te verdienen. Omdat Anna en Isabelle met blessures kampten en Amy en Isa op vakantie waren, konden coaches Lennart en Katja slechts één opstelling het veld in sturen: MeganV, Jaida, Iefke, Anniek, Henriëtte en MeganK.

 

De eerste wedstrijd was tegen thuisploeg VTC Woerden. Een onbekende tegenstander, dus Spivo ging gefocust de wedstrijd in. De meiden startten perfect aan de wedstrijd. Jaida serveerde Spivo naar een ruime voorsprong en Spivo maakte nauwelijks fouten. Iefke nam het serveer-stokje over en het spel van Spivo was een simpele combinatie van goed serveren en de rallykansen direct afstraffen. MeganV wist in MeganK en Henriëtte steeds een scorende aanvaller te vinden en een stunt was in de maak. Spivo bleef foutloos spelen en won uiteindelijk met… 25-1 !!! De tweede set zette MeganV gelijk een serie neer en nu waren het Iefke en Jaida die de ballen binnen sloegen. Al snel stond het 15-1 en ook Anniek liet van zich horen vanaf de servicelijn. Met een zeer ruime marge werd ook set 2 gewonnen, 25-3.

 

De tweede wedstrijd was tegen de op papier sterkste tegenstander uit de poule: Kalinko. Ondanks dat Spivo wist dat dit een belangrijke pot was, begonnen de Spijkenissers heel slap aan de wedstrijd. Blok-, pass- en servicefouten wisselden elkaar af. Ook verdedigend was Spivo te statisch. Na een time-out begon Spivo beter te spelen en het gat te dichten. Er werd vooral beter geserveerd en Iefke scoorde aan de lopende band. Toch kon niet voorkomen worden dat Kalinko op 16-23 en later op 20-24 voorsprong kwam. Spivo bleef echter goed spelen en iedereen voerde haar taak nauwkeurig uit. Mede dankzij een wereldredding van Anniek op setpoint-tegen en een uitstekende serie van MeganV, wist Spivo de set alsnog te winnen met 26-24. In de tweede set waren de rollen totaal omgedraaid. Spivo was nu wel bij de les en liep op Jaida’s service gelijk uit naar 11-1. Henriëtte was de meest scorende aanvaller, maar uitblinker was MeganV die als spelverdeelster steeds de juiste keuzes maakte. De set werd ruim gewonnen, 25-12.

 

Spivo had een grote stap naar poulewinst gezet, maar was pas halverwege. De volgende tegenstander was Voleco. Spivo was duidelijk de betere, maar speelde soms slordig. Er werden teveel fouten gemaakt in passing en service en de beleving miste. Desondanks werd de set met 25-14 gewonnen. Het doel in de tweede set was vooral meer plezier uit te stralen en meer zelf verdiende punten te maken. Anniek nam het team gelijk aan de hand met enkele slimmen scores en de naamgenoten Megan wisten elkaar blindelings te vinden. Dankzij een lange serie van Anniek liep Spivo snel uit naar 15-2. Het slotakkoord was voor de passerlopers. Henriëtte aan service en Jaida als scorende aanvaller, 25-3!

 

Tegen de laatste en bekendste tegenstander, DVO, moest nog één set gepakt worden om helemaal zeker te zijn van poulewinst en daarmee directe plaatsing voor de volgende ronde. DVO had daarentegen één set nodig om de 2e plek veilig te stellen. Vlak voor de wedstrijd kwam Amy de zaal in, op de terugweg van haar wintersportvakantie, zodat zij samen met Anna de meiden kon aanmoedigen. Set 1 begon gelijk opgaand. Spivo kon niet uitlopen, omdat er teveel fout geserveerd werd. Na een pittige time-out begon Spivo beter en meer alert te spelen. Henriëtte draaide aanvallend lekker, MeganV serveerde Spivo naar 16-9 en ook Jaida deed goed werd vanaf de servicelijn. Spivo kwam op 24-11 en maakt het kort daarna af, 25-12. De tweede set kwam Spivo beter uit de startblokken. Een serie van Anniek deed de laatste hoop bij DVO snel verdwijnen. Spivo liep steeds verder weg en in de eindfase reeg Iefke de punten aaneen. MeganV, die haar aanvallers de hele dag van set-ups had voorzien, nam het laatste punt voor haar eigen rekening met een slimme tweede bal, 25-9.

 

Met grote overmacht won Spivo de poule en dus is de Halve Finale op 15 februari de volgende uitdaging. Dan zal de selectie weer breder zijn, maar de tegenstanders ook veel sterker. De beste 40 teams van Nederland spelen die dag om 8 Finaleplekken. Hoe Spivo zich ten opzichte van de andere teams zal verhouden, zullen we in februari zien. Spivo zal er in ieder geval klaar voor zijn en tot het uiterste gaan. Het was sportief een geslaagde dag, maar ook nog eens erg gezellig!

Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!


Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen onze sponsoren niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging, Ook zonder hun zou onze vereniging niet zijn zoals het nu is.