· 

UPDATE: Wijzigingen in het reglement

De zomervakantie is bijna afgelopen en de trainingen ter voorbereiding op de competitie gaan komende week alweer beginnen. De Nevobo heeft besloten om vanaf dit seizoen een aantal wijzigingen in het wedstrijdreglement door te voeren.  Het is verstandig om kennis te nemen van deze wijzigingen vóórdat je wedstrijden gaat spelen. 

 

Om het makkelijk te maken hebben we even een uittreksel gemaakt van de wijzigingen waar je het meest mee te maken hebt.

 

1. Tweede bal spelen

De tweede bal in de rally wordt, als deze met de vingers bovenhands gespeeld wordt én aan de eigen kant van het net blijft, soepel beoordeeld

(Dat betekent dus minder snel fluiten voor 2 maal spelen).

 

2. Opstelling van het serverende team:

De spelers van een team staan vaak dicht bij elkaar om snel hun (blok)positie in te kunnen nemen. Om dit te doorbreken en het schermen beter te kunnen beoordelen, worden de regels voor de opstelling van het serverende team minder streng.

 

De voorspelers van het serverende team, hoeven ten opzichte van elkaar niet in de servicevolgorde te staan. Hetzelfde geldt voor de achterspelers van het serverende team. Wel moet een voorspeler nog steeds voor zijn corresponderende achterspeler staan (de linksvoor moet bijvoorbeeld voor de linksachter staan).

 

De voorspelers moeten nog steeds dichter bij de middenlijn staan dan de achterspelers.

 

Wil je meer weten? Download dan het regelement via onderstaande button.

 

 

 

 


Interesse in een proeftraining?

Op zoek naar een leuke en gezellige volleybalvereniging in de buurt? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen bij Spivo om te zien of volleybal iets voor jou is? Dat kan! Spivo staat open voor iedereen, van jong tot oud en van puur recreatieve tot ambitieuze volleyballers!


Sponsoren

Onze sponsoren maken Spivo tot wat het nu is.

We kunnen onze sponsoren niet vaak genoeg bedanken voor hun vertrouwen in onze vereniging, Ook zonder hun zou onze vereniging niet zijn zoals het nu is.